Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm reţele ''Budincă de curmale'' şi ''Mere cu tapioca'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

Budincă de curmale
Proporţii: 500 gr. curmale, 200 gr. struguri de Smirna (stafide), 250 gr. biscuiţi de ceai, 100 gr. zahăr. Crema: 2 ouă, 2 gălbenuşe, 250 gr. nuci, 200 gr. zahăr, 100 gr. unt, un pahar smântână, un pahar lapte. Se scot sâmburii din curmale, se trec prin sită, se scot sâmburii din struguri, se tapetează o formă cu biscuiţi pudraţi cu zahăr. Se pune un strat de piure de curmale, unul de struguri şi tot aşa, alternând cu zahăr şi cu biscuiţi pentru a sfârşi, se umple trei sferturi.
Crema: Se pisează nucile în piuă, se amestecă cu puţin albuş de ou şi puţin câte puţin zahăr, unt, lapte, ouăle şi smântâna. Se varsă o parte din amestec în formă, se coace în bain-marie o oră, se scoate, se serveşte caldă, după ce s'a mascat budinca cu resturi de sos.

Mere cu tapioca
Proporţii: 150 gr. tapioca, un litru lapte, 100 gr. zahăr, 500 gr. mere, 50 gr. zahăr. Se fierbe tapioca în lapte cu zahăr, se aranjează pe o farfurie de gratin pe mere curăţate şi tăiate în sferturi şi pudrate cu zahăr. Se pune o oră şi jumătate într-un cuptor moderat. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.