COD GALBEN: 05-05-2025 ora 10 Intre 5 mai, ora 12 – 5 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 05-05-2025 ora 16 Intre 16:55 si 18:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 25....30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Vaslui; COD GALBEN: 05-05-2025 ora 16 Intre 16:50 si 18:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 05-05-2025 ora 16 Intre 16:35 si 17:30 se va semnala Grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale din care se pot înregistra cantăți de15 -20 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Constanta; COD GALBEN: 05-05-2025 ora 16 Intre 16:10 si 17:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Argeş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ziua mondială a populaţiei este celebrată anual la 11 iulie. A fost marcată pentru prima dată în 1989, la recomandarea Consiliului Director al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu scopul declarat al factorilor de decizie de a-şi concentra atenţia asupra urgenţei şi importanţei problemelor omenirii. Această dată a fost aleasă ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populaţiei globale, în această zi a anului 1987.

De la o ediţie la alta, această zi a câştigat popularitate, bucurându-se de sprijin şi de interes din partea organizaţiilor şi a oamenilor din întreaga lume. Organizaţiile non-guvernamentale, grupurile oamenilor de afaceri, organizaţiile comunitare şi alte instituţii desfăşoară, cu ocazia acestei zile, diverse activităţi educaţionale: seminarii, sesiuni de informare educaţională, ateliere, cursuri, dezbateri, mese rotunde şi concursuri educative axate pe creşterea gradului de informare a oamenilor pe tematica aleasă.

Tema ediţiei din acest an este "Planificarea familiei: Împuternicirea oamenilor, dezvoltarea naţiunilor", potrivit site-ului www.un.org/en/events/populationday.

"Accesul la o planificare familială voluntară, sigură, este un drept al omului. Este, de asemenea, esenţial pentru egalitatea de gen şi împuternicirea femeilor şi este un factor cheie în reducerea sărăciei. Cu toate acestea, în jur de 225 de milioane de femei care doresc să evite sarcina nu utilizează metode sigure şi eficiente de planificare familială, din cauza lipsa accesului la informaţii sau servicii ori lipsa de sprijin din partea partenerilor sau comunităţilor lor. Cele mai multe dintre aceste femei cu o cerere insuficientă de contraceptive trăiesc în 69 dintre cele mai sărace ţări de pe pământ", notează site-ul citat.

Conform ONU, investiţiile în realizarea planificării familiale oferă, de asemenea, câştiguri economice şi alte avantaje care pot duce la dezvoltare în viitor.

Potrivit www.unfpa.org, Ziua Mondială a Populaţiei din acest an coincide cu Summit-ul privind Planificarea Familială, a doua reuniune a iniţiativei "Family Planning 2020", care are drept scop extinderea accesului la planificarea familială voluntară a circa 120 de milioane de femei până în 2020.

Estimările actuale ale ONU indică faptul că populaţia lumii creşte anual cu aproximativ 83 de milioane de persoane. Presupunând ca gradul de fertilitate va continua să scadă, populaţia globală va ajunge la 8,6 miliarde în 2030, 9,8 miliarde în 2050 şi 11,2 miliarde în 2100.

Divizia ONU pentru Populaţie colaborează îndeaproape cu agenţiile, fondurile, programele şi organismele sistemului Naţiunilor Unite pentru punerea în aplicare a programului de lucru privind populaţia şi pentru continuarea Conferinţei Internaţionale privind Populaţia şi Dezvoltarea. Misiunile Organizaţiei Naţiunilor Unite, oficiile guvernelor naţionale, birourile ONU, cercetătorii, reprezentanţii mass-media şi publicul se consultă în mod regulat cu Divizia ONU pentru Populaţie privind estimările şi proiecţiile populaţiei, precum şi asupra informaţiilor şi analizelor privind problemele legate de populaţie şi dezvoltare, conform www.un.org. AGERPRES/(Documentare - Cristian Anghelache, editor: Liviu Tatu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.