COD GALBEN: 04-05-2025 ora 19 Intre 19:50 si 21:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze de 50...65 km/h, averse care vor acumula 10...15 l/mp, descărcări electrice in Județul Botoşani, Județul Suceava; COD GALBEN: 04-05-2025 ora 19 Intre 19:20 si 20:30 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze de 50...70 km/h, izolat grindină, averse care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice in Județul Galaţi, Județul Vrancea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ziua mondială a oceanelor, sărbătorită în fiecare an la 8 iunie, are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele lumii în ceea ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane. De asemenea, are rolul de a mobiliza şi de a uni populaţia globală în proiectul pentru gestionarea durabilă a Oceanului Mondial.

Această zi a fost iniţiată la 8 iunie 1992, la Summitul Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro. Ca urmare a unei Rezoluţii adoptate de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de ONU, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la 8 iunie. Cu fiecare ediţie, un număr tot mai mare de ţări şi organizaţii marchează această zi, promovând ocrotirea oceanelor planetare, şi totodată, legătura noastră directă sau indirectă cu acestea.

Tema pentru 2017 este ''Our oceans, our future'' (Oceanele noastre, viitorul nostru) potrivit www.un.org. Oceanele acoperă aproximativ două treimi din suprafaţa Pământului şi sunt fundamentul vieţii pe Pământ, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul Pământ, indiferent unde locuiesc. De asemenea, generează cea mai mare parte a oxigenului pe care îl inspirăm, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigură hrană şi nutrienţi şi reglează clima. Acestea sunt importante din punct de vedere economic în special pentru ţările care se bazează pe turism şi pescuit şi totodată servesc comerţului internaţional.

Din păcate, presiunile umane, inclusiv pescuitul excesiv, ilegal, nedeclarat şi nereglementat, pescuitul distructiv, precum şi practicile nesustenabile de acvacultură, poluarea marină, distrugerea habitatelor, speciile străine, schimbările climatice şi acidificarea oceanelor au un impact negativ semnificativ asupra oceanelor şi mărilor lumii. Pacea şi securitatea sunt, de asemenea, esenţiale pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile care pot fi obţinute din oceane şi pentru dezvoltarea lor durabilă. În scopul de a asigura sănătatea şi siguranţa comunităţilor noastre şi a generaţiilor viitoare este imperativ să ne asumăm responsabilitatea de a avea grijă de ocean, deoarece el la rândul său are grijă de noi. AGERPRES/ (Documentare - Suzana Cristache Drăgan, Daniela Dumitrescu; editor: Irina Andreea Cristea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.