COD GALBEN: 23-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala Ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita, Județul Sibiu, Județul Mureș;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Instituţiile europene au declarat data de 20 mai drept Ziua maritimă europeană. Prin marcarea acestei zile, Uniunea Europeană a decis să sărbătorească realizările şi potenţialul aferente oceanului şi mărilor Europei, se arată pe site-ul oficial al UE.

Ceremonia oficială de inaugurare s-a desfăşurat la 20 mai 2008, cu acest prilej preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Janez Janša şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, au semnat o declaraţie tripartită comună.

Ziua maritimă europeană este sărbătorită anual în toată Europa, marcare acestui eveniment are în vedere creşterea vizibilităţii sectoarelor maritime şi sprijinirea unei abordări integrate a afacerilor maritime.

Evenimentul principal al manifestărilor organizate cu acest prilej este Conferinţa Zilei maritime europene, care se desfăşoară într-o regiune diferită în fiecare an. Această platformă primeşte comunitatea maritimă aflată în creştere în Europei, pentru a discuta, dezbate şi a face schimb de bune practici.

Participanţii la această reuniune sunt lucrători în porturi, reprezentanţi din industria de transport maritim, clustere, asociaţii de mediu, sindicate, instituţii ştiinţifice şi de cercetare, educaţie şi autorităţi locale, regionale, naţionale şi europene, potrivit sursei citate.

Conferinţa aduce o contribuţie puternică în vederea modelării politicilor viitoare, precum şi măsuri practice necesare pentru a conduce la schimbări în economia albastră şi integrarea mai amplă a agendei politice maritime. Ea se concentrează pe soluţii inteligente şi durabile pentru creşterea albastră, guvernanţa oceanelor, dezvoltarea energiei curate şi are în vedere instrumentele necesare pentru a facilita acţiunile comune.

Marcarea Zilei maritime europene este un punct de întâlnire anuală pentru comunitatea maritimă a Europei pentru a discuta, şi pentru a crea o acţiune comună.

Ziua martimă europeană 2016 este organizat în colaborare cu oraşul Turku şi guvernul finlandez. În acest an manifestarea se concentrează pe tema "Investiţii în creşterea economică albastră competitivă - soluţii inteligente şi durabile". Mai precis, se concentrează pe identificarea şi evidenţierea etapelor practice necesare pentru a conduce la investiţii în creştere, precum şi la inovarea şi schimbarea în economia albastră.

Prima Zi maritimă europeană, din 20 mai 2008, a fost marcată prin votarea de către Parlamentul European a unui raport privind politica maritimă integrată a UE. Raportul evidenţiază, printre altele, dimensiunea maritimă excepţională pe care o conferă Uniunii Europene întinderea liniei sale de coastă, insulele şi regiunile ultraperiferice.

Acest raport subliniază, de asemenea, posibilităţile unice pe care le oferă sectorul maritim în ceea ce priveşte inovarea, cercetarea, mediul şi biodiversitatea şi insistă ca acestea să fie luate în considerare în totalitate în cadrul noii politici maritime integrate. În plus, raportul pune accentul pe rolul esenţial pe care îl are implicarea partenerilor regionali şi locali în asigurarea succesului politicii maritime şi pledează pentru o cooperare mai strânsă între regiunile costiere din Europa. AGERPRES/(Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Cerasela Bădiţă)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.