COD GALBEN: 23-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala Ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita, Județul Sibiu, Județul Mureș;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ortodoxe
Sf. Mc. Talaleu; Sf. Cuv. Talasie; Sf. Lidia din Filipi (Dezlegare la peşte)

Greco-catolice
Sf. m. Talaleu

Romano-catolice
Ss. Bernardin din Siena, pr.; Lidia, ucenica sf. Paul


Sfântul Mucenic Talaleu, pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 mai, era din Fenicia, dintr-o familie creştină. A trăit pe vremea împăratului roman Numerian (283-284), în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor.

Sfântul Talaleu era medic şi creştin pentru că încerca odată cu vindecarea trupului să vindece şi sufletul pacienţilor săi, vorbindu-le despre Hristos.

Avea însă mai multă milă către săraci; pentru dânşii avea mai mare grijă căci neputinţele şi durerile lor le socotea că sunt şi ale sale. Atâta milostivire avea Sfântul Mucenic Talaleu pentru cei care aveau trebuinţă de ajutorul lui, încât nu aştepta să vină la dânsul; ci se ducea el la ei şi le ajuta la orice nevoie, dându-le sănătate în dar, fără să primească ceva în schimb.

Vieţuind astfel, s-a învrednicit de multe daruri, propovăduind cu îndrăzneală numele lui Hristos. Nu făcea nici o deosebire între credincioşi şi necredincioşi, ci pe toţi îi vindeca şi toţi cei care alergau la el luau vindecare atât pentru trup, cât şi pentru suflet, căci către toţi era în mod egal milostiv şi îndurător.

Nu numai că îi vindeca, dar se şi ruga fierbinte lui Dumnezeu pentru toţi. Pentru creştini se ruga să se pocăiască şi să-şi îndrepteze greşelile lor; iar pentru slujitorii de idoli, să se depărteze şi să creadă în Hristos. De asemenea, el îi certa pe creştinii care nu se milostiveau pentru cei necredincioşi aflaţi în primejdii şi neputinţe.

Denunţat că propovăduieşte creştinismul, a fost arestat, adus la judecată şi supus la chinuri, apoi aruncat la fiarele sălbatice, care nu s-au atins de el. Şi astfel a fost condamnat la moarte prin decapitare. AGERPRES/(Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Cristian Anghelache)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.