COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Porcul pitic este un animal de companie mai puţin obişnuit, dar care în ultimii ani a devenit ''la modă'' în mai multe ţări precum Marea Britanie, Statele Unite ale Americii sau Germania. Este foarte popular îndeosebi în rândul iubitorilor de animale din Marea Britanie şi, de asemenea, multe vedete şi-au luat un astfel de animal de companie.

Porcul pitic este o rasă obţinută din mai multe încrucişări succesive. Există mai multe rase de porcuşori de companie. Rasele americane, spre exemplu, se deosebesc de cele europene prin faptul ca sunt ceva mai mari (greutatea, la maturitate, a unui porcuşor de companie american poate ajunge până la 50 kg, iar greutatea unui porcuşor european nu depăşeşte, de regulă, 35 kg). Pe lângă dimensiunea redusă a corpului, alte caracteristici ale rasei sunt coada dreaptă şi urechile ridicate şi drepte.

Porcii ca animale de companie au nevoi specifice şi, ca şi în cazul porcilor crescuţi în ferme, există reguli stricte privind dieta şi mişcarea lor, potrivit www.rspca.org.uk.

La naştere porcul pitic poate să încapă într-o ceaşcă de ceai, motiv pentru care în Marea Britanie a fost denumit ''Teacup Piglet'' (''Teacup Pig''). La maturitate atinge 35 cm în înălţime. Una dintre rase este porcul pitic vietnamez, a cărui înălţime variază între 35-45 cm. Porcii pitici pot fi de culoare neagră, negru şi alb (pătat), roz sau alb.

Porcii pitici pot fi achiziţionaţi, de regulă, de la crescători, care trebuie să fie de încredere, recunoscuţi. Potrivit crescătorilor, porcii pitici sunt excelente animale de companie, dar creşterea lor necesită responsabilitate din partea stăpânului.

Sunt animale sociabile, inteligente, curate, pline de energie, jucăuşe. Manifestă afecţiune, pot fi dresaţi destul de uşor, dar sunt şi încăpăţânaţi şi sensibili, iar uneori pot avea un comportament teritorial şi chiar agresiv.

Sunt relativ uşor de întreţinut şi, având în vedere dimensiunile reduse, pot fi crescuţi nu numai în curte ci şi într-un apartament. În acest din urmă caz este indicat ca porcuşorul să fie scos la plimbare cât mai des, cu ajutorul unei lese, deoarece are nevoie de multă mişcare. De asemenea, le place foarte mult să se îmbăieze, motiv pentru care ideal ar fi să li se asigure o sursă de apă.

Principala lor hrană constă în cereale, legume şi fructe. Trebuie respectate cantităţile de hrană recomandate, deoarece porcii pitici sunt predispuşi la obezitate. Sunt, în general, o rasă sănătoasă, nu prezintă boli ereditare, şi, întreţinuţi corect, pot trăi în medie între 12 şi 15 ani. Există exemplare care pot ajunge şi la vârsta de 25 de ani, potrivit www.rspca.org.uk. AGERPRES/(Documentare - Ruxandra Bratu, editor: Cerasela Bădiţă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.