REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Clătite budincă și Clătite umplute cu banane

 •  Documentare
556 afişări

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

71a9b4e8-6604-48dd-b8dc-6675bf734068

În această săptămână, vă prezentăm rețele ''Clătite budincă'' și ''Clătite umplute cu banane'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

Clătite budincă
Proporții pentru 6 persoane: 3 ouă, 125 gr. făină, 2 și jumătate dl. lapte, vanilie, 100 gr. unt, 250 gr. smântână, 120 gr. dulceață, 150 gr. zahăr, 4 gălbenușuri.
Se umple clătitele cu dulceață și smântână sau cu lămâie și zahărul (suc de lămâie) amestecând migdalele; sau cu zahăr cu brânză, stafide, gălbenușuri de ouă și smântână. Se așază într'o formă de budincă, se toarnă deasupra smântână, gălbenușurile, zahăr și se dau la cuptăr. Ele se așază în formă, fie întinse una câte una, fie făcute rulou, după ce s-au umplut și se pun împrejurul formei unse. Când sunt rulou ele se pun în mod circular în formă. Se rumenește budinca pe deasupra și se dă la masă ca desert.

Clătite umplute cu banane
Proporții pentru 6 persoane: 30 gr. zahăr, puțină sare, 20 gr. unt topit, 2 ouă întregi și un gălbenuș, coaja de portocală, 125 gr. făină, 2 dl. lapte, o lingură sirop de zmeură.
Se amestecă cu zahăr și puțină sare, ouăle întregi, gălbenușul de ou, coaja de portocale, făina, untul, laptele și se amestecă bine. Se fac clătitele. Se taie bucățile de banane și se întind peste clătite. Se rulează, se pudrează cu zahăr, se unge cu sirop și se dă puțin la un cuptor fierbinte. Se servește ca desert.

AGERPRES/(Documentare — Irina Andreea Cristea, editor: Cristian Anghelache)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Documentare

Cele mai citite din Documentare

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe