Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

În această săptămână, vă prezentăm reţele ''Clătite budincă'' şi ''Clătite umplute cu banane'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

Clătite budincă
Proporţii pentru 6 persoane: 3 ouă, 125 gr. făină, 2 şi jumătate dl. lapte, vanilie, 100 gr. unt, 250 gr. smântână, 120 gr. dulceaţă, 150 gr. zahăr, 4 gălbenuşuri.
Se umple clătitele cu dulceaţă şi smântână sau cu lămâie şi zahărul (suc de lămâie) amestecând migdalele; sau cu zahăr cu brânză, stafide, gălbenuşuri de ouă şi smântână. Se aşază într'o formă de budincă, se toarnă deasupra smântână, gălbenuşurile, zahăr şi se dau la cuptăr. Ele se aşază în formă, fie întinse una câte una, fie făcute rulou, după ce s-au umplut şi se pun împrejurul formei unse. Când sunt rulou ele se pun în mod circular în formă. Se rumeneşte budinca pe deasupra şi se dă la masă ca desert.

Clătite umplute cu banane
Proporţii pentru 6 persoane: 30 gr. zahăr, puţină sare, 20 gr. unt topit, 2 ouă întregi şi un gălbenuş, coaja de portocală, 125 gr. făină, 2 dl. lapte, o lingură sirop de zmeură.
Se amestecă cu zahăr şi puţină sare, ouăle întregi, gălbenuşul de ou, coaja de portocale, făina, untul, laptele şi se amestecă bine. Se fac clătitele. Se taie bucăţile de banane şi se întind peste clătite. Se rulează, se pudrează cu zahăr, se unge cu sirop şi se dă puţin la un cuptor fierbinte. Se serveşte ca desert. AGERPRES/(Documentare - Irina Andreea Cristea, editor: Cristian Anghelache)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.