CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite tratate de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem Cartofi de post şi Ochiurile franceze, ambele reţete fiind publicate în Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări (1935), cu o prefaţă de Constantin Bacalbaşa.

Cartofi de post
Curăţă cartofii, îi tai bucăţele, îi ştergi cu o cârpă curată şi-i prăjeşti în untdelemn. Prăjeşti ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puţină apă, sare, pătrunjel, sos de pătlăgele roşii, piper şi lasă să fiarbă. Când a scăzut sosul dă la masă.

Ochiurile franceze
Pui întro cratiţă 1 litru apă în clocot, 10 grame sare şi o lingură de oţet. Cratiţa o pui numai cu un colţ pe flacăra maşinei pentru ca colcotul să se facă numai întrun punct al apei. Spargi ouăle şi le faci să alunece, unul câte unul, numai în punctul unde face colcotul; când s-au făcut le scoţi cu lingura găurită şi le pui pe farfurie. AGERPRES/(Documentare - Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.