COD GALBEN: 24-04-2025 ora 10 Intre 24 aprilie, ora 12 – 24 aprilie, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ziua internaţională fără carne ("Journée Internationale sans viande"/"Meatout Day") este marcată la 20 martie. Această zi a fost lansată în 1985 de Asociaţia americană pentru drepturile animalelor, FARM, care militează pentru o alimentaţie fără produse de origine animală şi din respect pentru animale, pentru conservarea planetei şi îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, potrivit www.meatout.org.

Aniversată la început doar pe continentul american, a câştigat repede teren şi pe alte continente, devenind cea mai mare campanie de educare şi informare a populaţiei asupra produselor alimentare. Această zi este puternic susţinută prin numeroase campanii, prin care se militează pentru o dietă fără produse de origine animală.

Ziua internaţională fără carne reprezintă una de conştientizare a stilului de viaţă fără carne, care îşi propune să încurajeze vegetarianismul şi să determine oamenii să descopere un alt mod de viaţă, cu repercusiuni benefice la nivelul sănătăţii. Este o zi în care este promovată o nutriţie fără carne, iar acţiunile organizate cu acest prilej urmăresc să-i îndrume pe cei dispuşi să treacă la o dietă bazată pe fructe, legume, cereale şi leguminoase.

Dieta vegetală reprezintă un regim alimentar alternativ viabil pentru organism, deoarece este capabilă să ofere cantităţi suficiente de nutrienţi esenţiali tuturor etapelor de creştere şi dezvoltare. Vegetarianismul poate creşte longevitatea, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imun şi reduce semnificativ riscul de apariţie a diverselor boli. Din ce în ce mai mulţi oameni îmbrăţişează acest mod de viaţă fiind conştienţi că o dietă vegetariană echilibrată şi diversificată, fără carne, poate asigura necesarul de substanţe nutritive de care are nevoie organismul.

Ziua internaţională fără carne este marcată printr-o serie de conferinţe, cursuri de gătit, degustări de produse alimentare vegetariene şi distribuirea de pliante menite să ajute la descoperirea că această metodă de hrănire poate fi una sănătoasă şi în egală măsură poate duce la salvarea multor animale de la sacrificare. AGERPRES/(Documentare - Suzana Cristache Drăgan, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.