Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supa franceză cu tomate'' şi ''Crap rasol special'', ambele reţete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefaţă de Constantin Bacalbaşa.

Supa franceză cu tomate
Tae în felii opt tomate şi o ceapă şi prăjeştele în grăsime de porc câteva minute. Adaogă un litru de apă caldă, sare şi mult piper. Să fiarbă bine până ce tomatele vor fi fierte tare. Trece bulionul prin sită, aruncă felii subţiri de pâine rece şi fidea şi pune să fiarbă 5 sau 6 minute.

Crap rasol special
Iată o preparaţie delicioasă, care se deosebeşte de tot ceea ce cunoaştem. Este o combinaţie cu totul particulară a noastră. Cureţi crapul ca de obiceiu, îl sărezi, îl pipărezi. Într'o cratiţă pui ceapă şi morcovi, apă cât să acopere neapărat peştele şi a patra parte din lichid untdelemn, cât şi pătlăgele roşii. Să fiarbă o jumătate de oră la foc iute, acoperit. Atunci pui peştele şi 3-4 păhăruţe de vin alb. Laşi să fiarbă cât e necesar pentru ca peştele să fie pătruns. În acelaşi fel poate fi gătit şalăul, plătica şi scrumbia de mare, cât şi ceilalţi peşti graşi precum morunul şi nisetrul. A doua zi, mai ales iarna, poate fi mâncat rece în zeama prinsă. AGERPRES/(Documentare - Irina Andreea Cristea, editor: Cristian Anghelache)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.