COD GALBEN: 15-11-2019 Intre 06:10 si 09:00 se va semnala ceață, care determină reducerea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Timiş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Regatul Thailandei sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua naţională la 5 decembrie, ziua de naştere a fostului rege Rama IX (Bhumibol Adulyadej). După decesul fostului suveran la 13 octombrie 2016, Ziua naţională a ţării ar putea fi înlocuită cu 28 iulie, ziua de naştere a succesorului acestuia, Rama X (Maha Vajiralongkorn).

Situată la confluenţa Indiei, Chinei şi Oceaniei, bucătăria thailandeză reprezintă cea mai bună combinaţie a celor trei tehnici culinare şi a ingredientelor folosite de acestea. Mâncărurile abundă, în general, în usturoi şi ardei iuţi (în special varietăţile "phrik khii nuu", care sunt nişte ardei iuţi foarte mici). Printre alte ingrediente specifice se numără sucul de lime, coriandrul şi iarba de lămâie (lemongrass), care dau gastronomiei thailandeze aromele specifice.

Bucătăria thailandeză este faimoasă pentru felul în care balansează cele cinci arome fundamentale în toate mesele şi felurile: picant, acru, dulce, sărat şi amar (opţional). Potrivit www.turistik.ro, bucătăria specifică Thailandei cuprinde de fapt specificul a patru regiuni principale ale ţării: nord, nord-est (Isan), regiunea centrală şi cea de sud. Bucătăria din fiecare regiune este influenţată de ţările învecinate acelei regiuni. Bucatele thailandeze conţin din plin ierburi aromate proaspete şi nu uscate, condimente şi sos de peşte. "Nam pla" este un sos de peşte, foarte aromat, care se întâlneşte aproape în toate felurile de mâncare. Extrem de folosită este şi pasta de crevete.

Thailandezii sunt obişnuiţi să mănânce foarte mult orez, la fiecare masă chiar. Majoritatea dintre ei nu consideră sandvişurile o masă, ci doar o gustare. De asemenea, localnicii nu prea stau la masă, deoarece, mai ales copiii şi adolescenţii, mănâncă atunci când le este foame.

Dacă veţi face cunoştinţă cu un thailandez, este posibil să vă întrebe "gin khao yung" de fiecare dată când vă întâlniţi, ceea ce înseamnă "ai mâncat?" sau mai precis "ai mâncat orez?".

De altfel, orice pasionat de gastronomie a încercat mâncarea thailandeză cel puţin o dată, însă cele mai bune feluri din lume se prepară în Bangkok, capitala ţării şi una dintre cele mai cunoscute destinaţii asiatice. Spectaculoasa capitală a Thailandei oferă o multitudine de opţiuni culinare, de la tarabe stradale şi până la restaurante de cinci stele, de la feluri tradiţionale thai şi până la mâncare japoneză, italienească, chinezească, indiană, germană sau coreeană. Cu toate acestea, restaurantele cu mâncare occidentală sunt dintre cele mai scumpe. AGERPRES/(Documentare - Cristian Anghelache, editor: Irina Andreea Cristea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.