COD GALBEN: 09-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate COD GALBEN: 09-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, ora 10 – 9 iunie, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 09-06-2025 ora 11 Intre 11:38 si 12:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Braşov; COD GALBEN: 09-06-2025 ora 10 Intre 10:30 si 15:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Dolj, Județul Mehedinţi;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Republica Federativă a Braziliei sărbătoreşte la 7 septembrie ziua naţională, aniversând proclamarea independenţei, în 1822.

Extraordinara bucătărie a Braziliei este un amalgam de moşteniri culinare din partea a trei grupuri importante de oameni: nativii indieni, cuceritorii portughezi şi sclavii africani care au fost aduşi să muncească pe plantaţiile de trestie de zahăr, ceea ce face ca aceste trei contribuţii să se regăsească în foarte multe dintre preparatele importante braziliene actuale.

De la nicio masă tradiţională braziliană nu pot lipsi boabele de fasole şi de orez, fierte; maniocul (făina) este şi el foarte întâlnit, în special în sud-est. Dintre tipurile de fasole, cea cu bob negru (feijao preto) este cea mai consumată în mâncăruri. În plus, pentru brazilieni, cartofii, care sunt dulci, cu miezul portocaliu, sunt consideraţi o delicatesă combinată cu aproape toate felurile de mâncare tradiţionale, conform site-ului www.eatermagazine.ro.

În privinţa mâncărurilor cu carne, porcul, vita, puiul şi peştele sunt consumate constant. În categoria peştelui, codul uscat şi sărat (bacalhau) este servit în mod tradiţional.

În Brazilia, numai carnea de vită are în jur de 50 de feluri de preparare. În renumitele restaurante tradiţionale ("churrascaria"), carnea friptă pe grătar şi jar este prezentă în tot felul de meniuri. Alături de carne, creveţii şi fructele de mare sunt nelipsite din mâncărurile tradiţionale braziliene.

Nordul Braziliei are cea mai exotică bucătărie a Braziliei - carnea de aligator (Picadinho de Jacaré) sau de broască ţestoasă este folosită, alături de frunzele şi trunchiul de palmier. Una dintre mâncărurile populare în zonă este Caruru Do Par, un bol cu creveţi uscaţi, bame, ceapă, roşii, coriandru şi ulei.

Sud-estul ţării este "inima culinară" a Braziliei, dat fiind faptul că aici sunt statele cele mai importante, Rio de Janeiro şi Sao Paolo, renumite pentru diversitatea culinară, însă felul principal îndrăgit de toată lumea rămâne o mâncare pe bază de fasole neagră şi carne, iar în materie de legume, preferat este maniocul, în locul cartofului. În Minas se consumă mult porumb, carne de porc, fasole şi brânzeturi locale, iar în Minas Gerais, un amestec de fasole neagră şi roşie.

Între felurile de mâncare tradiţionale se numără: feijoada - boabe de fasole negre, carne (de obicei din porc) şi bucăţi de cârnaţi, la care se adaugă de obicei legume precum varza kale, okra, cartofi, morcovi şi uneori chiar şi banane; brigadeiros - trufe de ciocolată, făcute din lapte condensat, cacao şi unt, iar pe deasupra sunt presărate cu bombonele de ciocolată; Pao-de-Queijo - o chiflă cu brânză, simbolică pentru bucătăria braziliană; acaraje - un preparat asemănător falafelului, făcut din boabe de fasole decojite, formate într-o bilă şi prăjite în ulei de palmier, apoi se taie în două şi se umple cu paste precum vatapa (creveţi, alune, lapte de cocos) sau caruru (okra, ulei de palmier, creveţi, ceapă şi alune).

Alte mâncăruri tradiţionale sunt quindim - budincă făcută din cocos măcinat, gălbenuş de ou şi zahăr; moqueca - un fel de tocană braziliană, pe bază de peşte, făcută cu ceapă, coriandru, usturoi, roşii şi uneori creveţi; coxinha - carne tocată de pui amestecată cu ceapă, pătrunjel, brânză, turmeric, căreia i se dă formă de pulpă de pui şi se îmbracă într-un aluat subţire făcut din supă de pui şi făină; salpicao - o salată aromată făcută din piept de pui, măr, morcov, stafide, mazăre, porumb, suc de limetă şi puţină maioneză cu iaurt.

''Cachaça'' este o băutură tradiţională braziliană făcută din trestie de zahăr, care poate fi consumată imediat după preparare (este transparentă) sau învechită în butoaie de lemn (capătă o culoare maronie), caz în care băutura capătă o aromă influenţată de lemnul recipientului în care este învechită. AGERPRES/(Documentare - Marina Bădulescu, editor: Irina Andreea Cristea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.