COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

În această săptămână vă prezentăm ''Iaurt (lapte acru covăsit)'' şi ''Budincă cu brânză dulce'', reţete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

Iaurt (lapte acru covăsit)
Ia două şi jumătate sau trei şi jumătate kilograme de lapte de bivoliţă şi ferbe-l; apoi ia 600 grame de smântână groasă sau înăcrită, pune-o într'un castron, amestec-o bine cu laptele, puţin câte puţin, şi începe să-l vânturi o jumătate de oră. Aşază apoi castronaşe pe o blană, lângă o sobă nu prea ferbinte, toarnă laptele acela şi lasă-l până a doua zi, să se prindă.

Budincă cu brânză dulce
Bate şease ouă cu 1.200 grame de lapte dulce, pune-l pe jăratec şi stoarce puţină zeamă de lămâe ca să se închege; apoi toarnă totul pe o sită şi lasă să se scurgă bine. Amestecă bine 150 grame de unt până ce se albeşte; pune înăuntru brânză dulce, opt gălbenuşuri de ou unul după altul, coaja dela o lămâe, 150 grame de zahăr pisat şi o franzelă rasă. Amestecă-le bine, mai pune înăuntru spuma dela patru albuşuri şi mai amestecă puţin. Unge apoi o tingire cu unt, presar-o foarte bine cu franzelă rasă şi coace-o o oră la cuptor. AGERPRES/(Documentare - Irina Andreea Cristea, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.