COD GALBEN: 06-05-2025 ora 10 Intre 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate se va semnala 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 06-05-2025 ora 14 Intre 14:55 si 16:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină. in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş; COD GALBEN: 06-05-2025 ora 14 Intre 14:15 si 15:15 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş; COD GALBEN: 06-05-2025 ora 14 Intre 14:05 si 15:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Camera Internaţională de Comerţ (International Chamber of Commerce - ICC) este cea mai mare şi mai reprezentativă organizaţie de afaceri din lume, singura instituţie care reprezintă cu autoritate, pe plan mondial, întreprinderi din toate sectoarele de activitate.

Camera Internaţională de Comerţ, care are în prezent sute de mii de membri (companii şi asociaţii) din peste 130 de ţări, promovează un comerţ internaţional şi un sistem investiţional deschis, cu accent pe economia de piaţă. Camera de Comerţ şi Industrie a României a devenit membru direct al ICC în anul 1990, conform site-ului ccir.ro .

ICC a luat fiinţă în anul 1919, din iniţiativa câtorva antreprenori decişi să creeze o organizaţie care să reprezinte mediul de afaceri de pretutindeni. Grupul de antreprenori, alcătuit din industriaşi, finanţatori şi comercianţi, era hotărât să aducă prosperitate economică într-o lume care încă nu îşi revenise în urma devastărilor produse de Primul Război Mondial. Ei au înfiinţat Camera Internaţională de Comerţ, autointitulându-se ''comercianţi ai păcii''.

Primul preşedinte al ICC a fost Etienne Clémentel, fost ministru al comerţului din Franţa. În perioada preşedinţiei sale Secretariatul internaţional al noii organizaţiei a fost stabilit la Paris. Etienne Clémentel a avut un rol important şi în crearea Curţii Internaţionale de Arbitraj a ICC, în 1923.

În 1946, ICC a primit statutul de consultant la cel mai înalt nivel în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi al agenţiilor specializate ale acesteia.

De-a lungul anilor, ICC a dobândit un rol central în comerţul internaţional şi în mediul de afaceri, creând norme internaţionale, mecanisme şi standarde folosite zi de zi. În prezent membri ai organizaţiei sunt multe dintre cele mai mari companii multinaţionale din lume dar şi companii mici şi mijlocii.

Pentru a răspunde nevoilor membrilor săi, ICC şi-a extins activităţile de-a lungul anilor. În prezent 13 comisii ale ICC, alcătuite din experţi din sectorul privat, acoperă domenii specializate de interes imediat pentru afacerile internaţionale, pe teme precum tehnici bancare, impozitare, dreptul concurenţei, dreptul de proprietate intelectuală, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei, transport, mediu, energie, investiţii internaţionale, politică comercială.

Prin toate activităţile sale, organizaţia şi-a luat angajamentul de a promova o economie mondială deschisă, cu convingerea fermă că schimburile comerciale internaţionale favorizează atât o mai mare prosperitate la nivel mondial cât şi pacea între naţiuni.

Cei aproape 200 de membri ai personalului, reprezentând mai mult de 30 de naţionalităţi, lucrează la sediul central (ICC Global Headquarters) din Paris. Secretariatul internaţional întocmeşte programul de lucru al ICC şi ţine o legătură strânsă cu reţeaua extinsă de membri şi birouri regionale din cele 130 de ţări, în reţeaua ICC fiind cuprinse în jur de 6,5 milioane de companii.

În prezent, funcţia de Secretar general al Camerei Internaţionale de Comerţ este deţinută de John Danilovich, potrivit site-ului organizaţiei, www.iccwbo.org.

Organele de conducere ale ICC sunt: Consiliul Mondial, principalul organ de conducere, echivalentul Adunării Generale al unei organizaţii interguvernamentale; Preşedinţia, alcătuită din preşedinte, predecesorul său imediat şi vicepreşedinte; Secretarul general, desemnat de Consiliul Mondial, cel care conduce Secretariatul Internaţional şi lucrează în strânsă legătură cu comitetele naţionale pentru a întocmi programul de lucru al ICC; Board-ul executiv, responsabil cu dezvoltarea şi punerea în aplicare a strategiei ICC, a politicii şi programului de acţiune.

Camera de Comerţ şi Industrie a României este unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri români din ultimii 150 de ani, exponentă a economiei libere de piaţă. A devenit membru direct al ICC în 1990, reprezentând interesele membrilor săi în special în comisiile de Arbitraj, Proprietate Intelectuală, Transport şi Logistică, Practici şi Tehnici Bancare, precum şi în orice alt grup de lucru, ori de câte ori interesele acestora au impus-o, arată site-ul CCIR. Crearea Comitetului Naţional ICC România s-a hotărât în cadrul Adunării Generale a Camerei de Comerţ şi Industrie a Românei din 24 septembrie 2001.AGERPRES/(Documentare - Ruxandra Bratu; editor: Horia Plugaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.