COD GALBEN: 28-01-2020 ora 10 Intre 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00Fenomene vizate și zone afectate COD GALBEN: 28-01-2020 ora 23 Intre 23:00 si 02:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze de 55-60 km/h in Județul Arad, Județul Bihor, Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 28-01-2020 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ninsoare moderată cantitativ și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 110...120 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, determinând scăderea vizibilităţii in Județul Cluj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

În această săptămână vă prezentăm ''Găluşti de mămăliguţă'' şi ''Ţelină naturală'', reţete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

Găluşti de mămăliguţă
Fă o mămăliguţă feartă bine, cu unt şi cu parmezan ras, ca să fie grasă. Pregăteşte mai 'nainte o mâncare de trufe sau ciuperci tăiate rotund într'un sos cu Maderă sau cu vin alb, puţină ceapă tăiată bine şi prăjită, o lingură de smântână, piper, sarea necesară şi zeama de la o jumătate de lămâe. Pune apoi toate acestea să fearbă până ce vor scădea puţin. După aceea ia cu o lingură adâncă din mămăliguţă, fă în ea un deşert cât lingura şi pune în el puţină umplutură; pune deasupra altă bucăţică de mămăligă, şi în chipul acesta faci mai multe şi le pui pe o sită. Apoi pregăteşte 150 grame de lapte dulce, cu un miez de pâine muiat în el şi cu un gălbenuş de ou; bate-le bine cu puţină sare, şi când vrei să dai la masă, tăvăleşte găluştile în această compoziţie, pune-le să se rumenească puţin în unt clocotit şi dă-le la masă fierbinţi.

Ţelină naturală
Ia ţelinele curăţate şi spălate şi ferbe-le în apă cu sare; după ce au fert, rumeneşte-le cu unt şi serveşte-le cu o zeamă de unt topit, sare, piper şi pătrunjel tocat. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.