COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 11:00 si 17:00 se va semnala Intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 60-65 km/h, izolat 70 km/h in Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

9 IANUARIE
1937
ALEXANDRETTA 9 (Rador ) .-Corespondentul Agenţiei Reuter transmite :
Observatorii desemnaţi de Societatea Naţiunilor pentru a studia la faţa locului situaţia din Alexandretta şi Antiochia sunt ocupaţi actualmente să sondeze opinia publică locală.
Arabii şi armenii cer menţinerea statu-quo-ului. Turcii sunt împărţiţi ca opinie. Tinerii turci, conservatorii şi pro-sirienii cer ca administrarea sangiacului Alexandreatta şi a Antiochiei să se facă în mod absolut independent de restul Siriei.
Observatorii Societăţii Naţiunilor trecând eri prin localitatea Beylan. un grup de 200 de turci au manifestat contra alipirii de Siria.

PARIS 5 (Rador) .-Sub prezidenţia dlui Cesianu, ministrul României la Paris, sa ţinut la Societatea de Geografie o şedinţă in cursul căreia au fost proectate cele trei filme de propagandă, cu vederi din România,ale Oficiului Naţional de Turism.
Au asistat numeroase personalităţi, printre care se afla şi mareşalul Franchet d Esperrey.

LONDRA 9 (Rador) .-Societatea britanică de muzică şi dansuri populare, una din cele mai importante instituţii de acest fel din lume, serbându-şi jubileul de argint,a ţinut ca să participe la această sărbătorire şi un grup de ţărani români.
Alegerea dansatorilor populari români este o deosebită cinste,deoarece ei sunt singurii cari au fost invitaţi la acest jubileu dintre toate popoarele europene.
Grupul de dansatori români, care este condus de d. profesor Brăiloiu, ce şi-a câştigat o deosebită stimă printre specialişti, ca şi în publicul britanic iubitor de tradiţii,este compus din ţărani si ţărance din Bucovina.
Sosirea românilor a stârnit entuziasm. "Times", marele cotidian, ca şi toate celelalte ziare, publică fotografii impresionante, în care pot fi văzute frumoasele costume naţionale româneşti şi admirabilele tipuri de ţărani bucovineni.
Serbările Societăţii britanice de muzică şi dansuri populare se ţin la Albert Hall, cea mai mare sală de spectacole din Londra. Le aceste serbări vor participa peste 8.000 de persoane. Cu ocazia serbării jubileului de argint, la masa grupului român, va participa şi d.Grigorcea, ministrul României la Londra.AGERPRES/(Documentare, editor: Irina Andreea Cristea)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.