COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:20 si 06:30 se va semnala Descărcări electrice, averse care vor acumula 15...20 l/mp, intensificări ale vântului. in Zona joasă a județului Caraş-Severin, respectiv zona localităților, Județul Caraş-Severin, Județul Arad, Zona de munte a județului Timiş, respectiv zona de munte a localităților, Județul Timiş, Județul Hunedoara;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Marele Zid din Republica Populară Chineză este, potrivit www.guinnessworldrecords.com, cel mai lung zid din lume.

Oameni din întreaga lume îşi arată curiozitatea privind lungimea reală a Marelui Zid Chinezesc. Un răspuns la această întrebare a fost greu de găsit, deoarece, de-a lungul timpului, mai multe dinastii au participat la construcţia acestui zid impresionant, multe dintre secţiunile acestuia fiind, în prezent, ascunse în munţi, în deşert sau acoperite de verdeaţă, se menţionează pe http://www.chinahighlights.com/.

Datorită tehnicilor de măsurare moderne şi după o atentă monitorizare arheologică ce a durat mai mult de cinci ani, iată că s-a găsit şi răspunsul la această întrebare.

Lungimea totală a construcţiilor ridicate, în timpul mai multor dinastii, ce au format Marele Zid, este de 21 196,18 km potrivit anunţului făcut de Administraţia de Stat a Relicvelor Culturale din China în 2012.

Lungimea Marelui Zid construit în timpul dinastiei Ming (1368-1644) măsoară 8 851,8 km, şi porneşte din Hushan, Liaoning şi se termină la Jiayuguan Pass, Gansu.

Rămăşiţele zidului sunt distribuite în 15 provincii şi regiuni, precum Beijing, Tianjin, Hebei, Shanxi, Mongolia Interioară, Liaoning, Jilin, Heilongjiang, Shandong, Henan, Shaanxi, Gansu şi Qinghai. Există 43 721 de relicve, în care intră zidurile propriu-zise, şanţuri, turnuri şi cetăţi.

Marele Zid a fost înscris în lista Patrimoniului Mondial al UNESCO în 1987.

Zidul a fost construit într-o perioadă foarte lungă. În epoca Statelor Combatante (între secolele VII şi IV î.Hr.), pe teritoriul actual al acestei ţări se găseau numeroase principate care luptau unul împotriva altuia. Pentru a apăra graniţele de invaziile triburilor migratoare dinspre stepele nordice, statele Yan, Zhao şi Qin au construit la graniţele lor nordice ziduri de apărare.

În anul 221 î.Hr., primul împărat al dinastiei Qin a reunificat ţara, a unit zidurile răzleţe şi a continuat să construiască Zidul. Procesul a continuat, în special în timpul dinastiei Ming (secolele XIV-XVII), când Marele Zid a devenit cea mai mare structură militară din lume măsurând 20 000 km, potrivit http://whc.unesco.org/, importanţa sa istorică şi strategică fiind egalată doar de semnificaţia sa arhitecturală.

Înălţimea sa variază între 4,5 până la 12 m, iar grosimea, între zece metri la bază şi până la patru metri pe coamă. Se estimează că zidul avea peste 25.000 de turnuri de strategie integrate şi încă 15.000 de turnuri de observare şi semnalizare.

Astăzi, secţiunile Mutianyu, restaurată complet, Jinshanling, cel mai popular traseu de drumeţii şi care a păstrat cele mai multe detalii din arhitectura originală şi Jiankou, care apare în majoritatea cărţilor poştale, sunt cele importante zone turistice ale Marelui Zid Chinezesc. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Cerasela Bădiţă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.