Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.
Săptămâna aceasta vă propunem ''Salată italiană cu sos remoulade'' şi ''Prăjitură cu nuci'' reţete publicate în cartea ''Bufet rece şi cofetărie'' (1936) de Lucreţia dr. Opreanu, prof. de gospodărie la Liceul ''Regina Maria'' Cluj, licenţiată în ştiinţe.

Salată italiană cu sos remoulade
Cantităţi: o jumătate kg. cartofi fierţi în coajă, 2 morcovi, 1 ţelină fiartă, 2-3 castraveţi acri, 50 gr. capere, 200 gr. mazăre boabe şi fiartă în apă sărată, 200 gr. fasole verde fiartă, 3-4 bucăţele mici de conopidă fiartă, 1 pahar mare cu sos maioneză, 1 linguriţă muştar, sare, suc de lămâie, 100 gr. limbă afumată, 1 pahar sos remoulad.
Zarzavatul fiert şi limba se taie în felii lungi şi subţiri, se amestecă cu sosul maioneză, se pun caperele tocate, castraveţii tăiaţi în felii subţiri, muştarul, sucul de lămâie şi sarea necesară.
Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu felii de roşii, ardei, măsline, cu limbă afumată, aspic, felii de lămâie sau după gustul fiecăruia, şi la masă se serveşte cu sosul remoulad în sosieră.

Prăjitură cu nuci
Cantităţi: 200 gr. făină, 40 gr. zahăr praf, 1 lingură smântână, 1 gălbenuş de ou, sare de mărimea unui grăunte de porumb.
Cantităţile de mai sus se pun pe planşetă, se amestecă, se frământă bine, se împart în două părţi şi se întind cu vergeaua de mărimea unei tăvi potrivite. O parte din foaie (adică o bucată) se pune în tavă, iar peste ea se toarnă următoarea compoziţie:
8 gălbenuşe de ou cu 280 gr. zahăr praf se freacă spumă, se adaugă 210 gr. nuci măcinate, coaja dela o jumătate lămâie şi spuma bătută dela 10 albuşe.
După ce am pus această compoziţie, deasupra ei punem foaia rămasă şi dăm la cuptor să se coacă. Rece, se taie în bucăţi de grosimea unui deget şi jumătate şi deasupra se pudrează cu zahăr praf. Se poate reduce compoziţia la jumătate. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.