COD GALBEN: 08-05-2025 ora 10 Intre 8 mai, ora 14 – 9 mai, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 08-05-2025 ora 18 Intre 18:25 si 19:20 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni,vijelie, averse torențiale (25...35 l/mp) , frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. in Județul Dolj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Berlin, 10 sep /Agerpres/ - Ţările care nu respectă cotele de atribuire a dreptului de azil în Uniunea Europeană ar putea fi lipsite de ajutoare în alte domenii, a avertizat, duminică, cancelarul german Angela Merkel, relatează AFP.

"Dacă nu există solidaritate cu privire la migraţie, nu poate exista nicio solidaritate în alte domenii, iar acest lucru ar putea fi amar pentru coeziunea europeană", a declarat dna Merkel ziarului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Remarcile sale sună ca un avertisment pentru unele ţări din Europa de Est, care beneficiază de miliarde de euro ca membri ai UE.

Din 2015, Germania a primit peste un milion de solicitanţi de azil, mulţi dintre ei sirieni, irakieni sau afgani fugind de conflicte şi persecuţii, ceea ce a făcut ca Angela Merkel să primească laude la nivel internaţional, dar şi să fie vizată de acuzaţii xenofobe.

În timp ce închiderea graniţelor din Balcani şi acordul UE-Turcia privind întoarcerea migranţilor au redus numărul lor de sosiri în Germania, popularitatea Angelei Merkel este în creştere. Partidul său, CDU, este creditat cu 37-40% din voturi, fiind considerat favorit pentru alegerile legislative din 24 septembrie.

Unele guverne din Europa de Est au criticat mecanismul obligatoriu al cotelor de refugiaţi adoptat de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a denunţat joi "violenţa" mecanismului de cote obligatorii de primire a refugiaţilor adoptat de UE.

Miercuri, guvernul ungar a denunţat decizia "iresponsabilă" a justiţiei europene care a respins plângerile Ungariei şi Slovaciei împotriva acestui mecanism de cote obligatorii de refugiaţi.

Planul european prevede repartizarea a până la 160.000 de persoane în doi ani din Italia şi Grecia către alte ţări din UE, cu criterii de eligibilitate restrictive - referindu-se la solicitanţii care au practic şanse sigure să obţină dreptul de azil, precum sirienii şi eritreenii.

În aproape doi ani, doar puţin peste 24.000 de solicitanţi au beneficiat până acum de acest lucru, în timp ce mai mult de un milion de migranţi au debarcat pe coastele celor două ţări mediteraneene doar în 2015. Majoritatea şi-au continuat drumul spre nordul Europei.

Cu toate acestea, pe un ton mai conciliant, Angela Merkel a recunoscut că acordarea dreptului de azil va fi simplificată odată cu consolidarea politicii migratorii fragile a Europei.AGERPRES/(AS - editor: Sorin Calciu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.