Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Budapesta, 5 apr /Agerpres/ - Autorităţile austriece au decis, în urma unor discuţii cu cele ungare, să renunţe la intenţia de a reduce ajutoarele pentru familiile angajaţilor străini cu copii, până la nivelul celor din ţara de origine, dacă respectivii copii trăiesc în afara Austriei, a anunţat miercuri ministrul pentru resurse umane ungar, Zoltan Balog, relatează MTI.

Premierul ungar Viktor Orban şi ministrul Zoltan Balog au declarat 'în mod clar' că decizia unilaterală a Austriei de a reduce ajutoarele pentru copiii angajaţilor străini ar fi 'inacceptabilă'.

Ulterior, Viena a abandonat planul care ar fi dezavantajat familiile ungare, potrivit MTI.

Oficialii ungari şi cei austrieci au căzut de acord că orice persoană care abuzează de ajutoarele familiale trebuie să fie pedepsită, dar au precizat că această măsură nu trebuie să îi afecteze pe lucrătorii cinstiţi, a adăugat Balog.

La finalul lunii trecute, Austria a lansat o campanie ce viza încurajarea întoarcerii de bunăvoie a migranţilor în ţările lor de origine, acordând în special o primă de 1.000 de euro.

Guvernul de la Viena, care a înregistrat peste 130.000 de cereri de azil din 2015, estimează la circa 50.000 numărul persoanelor susceptibile de a fi respinse la încheierea procedurilor până în 2019.

Primii 1.000 de voluntari vor beneficia de o primă de întoarcere de 1.000 de euro, în plus faţă de preţul călătoriei şi de un ajutor local de reintegrare. Prima ar putea ajunge la 3.000 de euro pentru o familie. Rezervată în principal iranienilor, irakienilor, pakistanezilor şi cetăţenilor originari din Africa subsahariană, prima nu se referă decât la persoanele care au deja deschis un dosar. Măsura nu vizează persoanele originare din Balcani.

Circa 10.700 de migranţi au părăsit Austria în 2016, dintre care 5.800 de bunăvoie. Valoarea primelor era până în prezent de cel mult 500 de euro.

Austria, cu o populaţie de 8,7 milioane de locuitori, este una dintre ţările care au primit cei mai mulţi migranţi în raport cu populaţia. Viena şi-a stabilit un plafon de 35.000 de noi solicitanţi de azil în 2017. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.