COD GALBEN: 23-03-2025 ora 10 Intre 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate se va semnala 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate COD GALBEN: 24-03-2025 Intre 01:00 si 07:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale formarea ghețușului in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Berlin, 24 aug /Agerpres/ - Germania îşi pregăteşte cetăţenii pentru a face faţă unei situaţii de atac terorist sau de catastrofă naţională, guvernul aprobând miercuri o nouă strategie de apărare civilă a ţării, prima în ultimii mai bine de 20 de ani, transmite Reuters.

Strategia, prezentată miercuri şi despre care Ministerul de Interne afirmă că nu este legată de o ameninţare iminentă, include măsuri de prevenire pentru scenarii precum atacuri teroriste, cu arme chimice sau atacuri cibernetice.

'Planul trasează cadrul pentru ajustările necesare într-un climat de securitate în schimbare şi necesarul pentru apărarea civilă şi proviziile de urgenţă', afirmă documentul.

El le recomandă locuitorilor să-şi facă provizii de apă potabilă pentru cinci zile şi de alimente pentru zece zile, pentru eventualitatea unei crize la nivel naţional, şi subliniază necesitatea unui sistem de alarmare mai bun, ameliorarea asistenţei medicale şi a protecţiei clădirilor.

Printre măsurile propuse se mai află creşterea fondurilor pentru forţele de poliţie şi interzicerea vălului islamic burqa.

Este sugerată, de asemenea, posibilitatea ca, la nevoie, să se reintroducă serviciul militar obligatoriu, la care s-a renunţat în 2011. Ideea a declanşat însă controverse. 'Serviciul militar obligatoriu nu trebuie reintrodus, nu există niciun motiv pentru aceasta, este o prostie totală', a declarat deputata social-democrată Eva Hoegl la postul de radio rbb.

Conform aceleiaşi strategii, civilii ar trebui să fie pregătiţi să vină în ajutorul armatei cu misiuni precum dirijarea traficului, găsirea de locuri de cazare şi furnizarea de combustibil.

Documentul de 70 de pagini a fost aprobat într-un context tensionat în Germania după două atacuri islamiste comise în luna iulie şi mai multe atentate de anvergură mult mai mare petrecute în ţările vecine Franţa şi Belgia în acest an.

Deşi raportul a fost comandat în 2012, problema securităţii se transformă tot mai mult într-o temă majoră de campanie înaintea a două scrutine regionale programate în septembrie şi a alegerilor federale de anul viitor. AGERPRES/(AS - autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.