COD GALBEN: 25-01-2022 ora 14 Intre 14:00 si 20:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 90-100 km/h, spulberând zăpada in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 25-01-2022 ora 13 Intre 13:45 si 17:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 55...60 km/h in Județul Buzău;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un incendiu a izbucnit într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, care este unitate suport COVID-19. Doi pacienţi - în vârstă de 74, respectiv 75 de ani - au decedat, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu. Cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt în stare stabilă şi primesc asistenţă medicală de specialitate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS). În salonul în care se manifesta incendiul erau doar doi pacienţi, cei care au decedat, a precizat ISU Prahova. Incendiul a fost lichidat în trei minute.


 

* UPDATE ORA 19.41 Incendiu spital Ploieşti/Cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate

 

Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon al Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cercetările vizând mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

 

* UPDATE ORA 15.12 Incendiu spital Ploieşti/ Hunedoara: O echipă de specialişti ai INSEMEX Petroşani s-a deplasat în Prahova

 

O echipă de specialişti ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a plecat joi la Ploieşti pentru a lua parte la cercetările efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde, în cursul dimineţii, a avut loc un incendiu soldat cu două victime.

"Am trimis o echipă formată din cinci specialişti", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al INSEMEX Petroşani, Artur Găman.

 

Foto: (c) SORIN BLADA / AGERPRES FOTO

 

* UPDATE ORA 14.00 Incendiu spital Ploieşti/Cadrele medicale de la Boli Infecţioase sunt în stare de şoc, spune doctorul Ramona Vasile

 

Cadrele medicale de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt în stare de şoc în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon cu pacienţi COVID, a afirmat şefa Secţiei de Boli Infecţioase Copii, medicul Lucia Ramona Vasile, într-o declaraţie de presă susţinută alături de managerul spitalului, Bogdan Nica.

 

* UPDATE ORA 13.35 Incendiu spital Ploieşti/ Directorul SJU spune că în procesul verbal al ISU se vorbeşte despre un scurtcircuit la priză

 

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a declarat, joi, că în procesul verbal al pompierilor întocmit în urma incendiului izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase se vorbeşte despre un posibil scurtcircuit produs la o priză ca şi cauză a evenimentului.

"Dânşii opinează, fără să aibă părere definitivă, că se pare că, mişcându-se un pat, s-a atins o priză din perete şi probabil acolo s-a produs un scurtcircuit", a spus Nica, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul administrativ al SJU.

 

* UPDATE ORA 10.32 Incendiu spital Ploieşti/ Cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară sunt în stare stabilă   

 

Cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt în stare stabilă şi primesc asistenţă medicală de specialitate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS).

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


"Urmare a informaţiilor primite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă şi au rămas internaţi în unitatea sanitară unde primesc asistenţă medicală de specialitate. Unul dintre pacienţi se află internat în secţia ATI, iar ceilalţi 14 într-o secţie medicală COVID-19", a precizat MS.

 

* UPDATE ORA 10.02 Incendiu spital Ploieşti/ Cseke Attila: Specialiştii trebuie să stabilească cauza; suprasolicitarea sistemului sanitar - evidentă

 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat joi că specialiştii urmează să afle cauza incendiului de la spitalul din Ploieşti, în urma căruia doi pacienţi - în vârstă de 74, respectiv 75 de ani - au decedat, iar o infirmieră a suferit arsuri, el subliniind în acest context că "suprasolicitarea sistemului sanitar este categoric evidentă", iar infrastructura este veche.

"Cauza incendiului va trebui stabilită de către specialişti, să vedem dacă ţine de o chestiune obiectivă sau poate fi şi subiectivă. Ceea ce ştim este că în momentul în care infirmiera care era în salon, combinezonul acesteia a luat foc, colegii din personalul medical au intervenit şi au reuşit să stingă cu stingătoarele, pentru că stingătoarele sunt folosite, dar incendiul a fost stins în totalitate, pentru că s-a propagat, din păcate, fulminant, el a fost stins de către pompieri în 3 minute de la sosirea acestora. Din păcate, în urma acestui eveniment nefericit avem şi doi decedaţi", a declarat Cseke Attila la Realitatea Plus.

 

* UPDATE ORA 9.58 Incendiu spital Ploieşti/Secţia de Boli Infecţioase fusese amendată de ISU pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

 

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, aceasta fiind amendată în luna februarie pentru lipsa documentului, a transmis, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

 

Foto: ISU Prahova / Facebook.com 


"Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu", precizează sursa citată.

 

* UPDATE ORA 9.36 Incendiu spital Ploieşti/Cîţu: Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical; singura soluţie - să ne vaccinăm în continuare

 

Premierul interimar Florin Cîţu a transmis, joi, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la spitalul din Ploieşti, precizând că, din cauza valului 4 al pandemiei de COVID-19, România se confruntă cu o suprasolicitare a sistemului medical, iar "singura soluţie" pentru reducerea presiunii de pe unităţile medicale este vaccinarea.

"Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport COVID-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roşu, am fost în permanentă legatură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început", a afirmat Cîţu, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului.

 

* UPDATE ORA 8.46 Incendiu spital Ploieşti/ Accesul directorului SJU în curtea secţiei afectate, oprit de forţele de ordine 

 

Accesul directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, în curtea Secţiei de Boli Infecţioase afectată, joi dimineaţă, de un incendiu a fost oprit de forţele de ordine, care i-au spus că nu poate intra cu autoturismul în incintă ca urmare a unei dispoziţii a poliţiei.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


"De la poliţie nu ne dă voie să dăm drumul la nicio maşină străină înăuntru, nici salariaţii nu intră", i s-a transmis, la poartă, managerului spitalului.

 

Ulterior, Nica a coborât din autoturismul personal, accesul acestuia fiind permis în interior.

 

* UPDATE ORA 8.29 Incendiu spital Ploieşti/ Dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma evenimentului de la SJU

 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, soldat cu decesul a doi pacienţi şi rănirea unei infirmiere, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu.


Ancheta este coordonată de procurori.

 

* UPDATE ORA 8.12 Incendiu spital Ploieşti/Directorul SJU: Probabil a fost scânteie între pat şi parchet; bolnavul era agitat

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a afirmat, joi, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei bolnavului.

 

Foto: (c) GABRIEL PETRESCU / AGERPRES FOTO


"Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen... erau doi bolnavi cu CPAP (măşti de oxigen - n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen... E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul", a explicat Nica.

 

* UPDATE ORA 6.46 Arafat: Incendiul de la Secţia de Boli Infecţioase Ploieşti, lichidat în trei minute; o infirmieră a suferit arsuri

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

 

Foto: (c) IGSU


* UPDATE ORA 6.42 Directorul SJU Ploieşti despre secţia afectată de incendiu: Era renovată, instalaţia electrică nouă şi verificată

 

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat joi, după incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

 

* UPDATE ORA 5.35 Prahova: Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost lichidat

 

Incendiul izbucnit joi dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, unitate suport COVID, a fost lichidat, iar autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Prahova, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

 

Foto: (c) IGSU


* ORA 5.12  Prahova: Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti; din primele date, doi pacienţi sunt decedaţi

 

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

 

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

Incendiul se manifestă la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum.

 

Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi, alţi 20 fiind evacuaţi.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.

 

AGERPRES

 

* Citeşte şi:

 

Incendii produse în spitale şi unităţi farmaceutice (cronologie 2020-2021)

 

** LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.