Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în urma căreia a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum. Un angajat al rafinăriei a decedat ca urmare a exploziei si alti cinci au fost răniţi.


 

UPDATE ORA 19.50 Garda de Mediu Constanţa: Staţiile de monitorizare a calităţii aerului au înregistrat la Năvodari valori crescute, sub limită

 

Şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Ileana Andrei, a informat vineri, după explozia de la Rafinăria Petromidia, că staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate la Năvodari au înregistrat valori crescute, fără a se atinge valorile limită în care populaţia ar fi trebuit evacuată.

 

UPDATE ORA 19.40 Rompetrol Rafinare: Incendiul de pe platforma Petromidia a fost stins integral; nu există în acest moment niciun alt risc

 

Incendiul de pe platforma Petromidia a fost stins integral, iar livrarea de carburanţi pentru staţiile Rompetrol din România şi regiunea Mării Negre va fi asigurată în continuare, potrivit unui comunicat al companiei Rompetrol Rafinare, remis vineri seara AGERPRES.

 

UPDATE ORA 18.08 Explozie la Petromidia/ Premierul Cîţu: Situaţia este sub control în acest moment

 

Premierul României, Florin Cîţu, a declarat, vineri, la Vaslui, că situaţia după explozia de la Petromidia este sub control şi că "viaţa cetăţenilor nu a fost pusă în pericol".

 

UPDATE ORA 17.39 Acţiunile Rompetrol Rafinare, în scădere cu aproape 2%, după explozia de la rafinăria Petromidia

 

Acţiunile Rompetrol Rafinare se tranzacţionau vineri, la ora 17:11, cu 0,0500 de lei, în scădere cu 1,96% faţă de preţul de închidere de joi, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Conform BVB, preţul de deschidere a fost de 0,0505 lei/acţiune, preţul maxim de 0,0505 lei/acţiune, preţul minim de 0,0455 lei/acţiune, iar preţul mediu de 0,0480 lei/acţiune.

 

UPDATE ORA 17.33 Barna Tanczos a solicitat să se verifice dacă Rompetrol a respectat reglementările de mediu şi să se ia măsurile legale ce se impun

 

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, le-a dispus comisarilor de mediu, în urma exploziei de la Petromidia, să verifice modul în care Rompetrol Rafinare a respectat reglementările de mediu şi să ia toate măsurile legale care se impun, în contextul în care este vorba despre o instalaţie reglementată de Directiva SEVESO, informează MMAP pe pagina sa de Facebook.

 

 

UPDATE ORA 17.25 Explozie la Rafinăria Petromidia/Directorul general: Incendiul a apărut la instalaţia de hidrofinare benzină; probabil s-a fisurat o conductă

 

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Teşloveanu, a afirmat, vineri, că incendiul de la Petromidia a apărut la instalaţia de hidrofinare benzină, iar suflul propagat a generat încă trei focare, cauza probabilă fiind fisurarea unei conducte.

 

Foto: (c) CATALIN SOCI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 16.42  Explozie la Rafinăria Petromidia/ Ministrul Bode: Populaţia nu a fost nicio clipă în pericol

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, că datorită profesionalismului pompierilor tragedia de la Petromidia nu s-a transformat într-o catastrofă, el subliniind că populaţia, turiştii nu au fost nicio clipă în pericol.

 

 

UPDATE ORA 16.28 Explozie la Rafinăria Petromidia/Arafat: Doi răniţi cu arsuri, transportaţi la Bucureşti cu elicopterul

 

Unul dintre răniţii în urma exploziei de vineri de la Petromidia, care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală, iar elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

 

 

UPDATE ORA 15.34 Explozie la Petromidia/ Ministrul Sănătăţii: Două victime cu arsuri, transferate la Spitalul Floreasca

 

Două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), transmite ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

 

UPDATE ORA 15.31 Rompetrol: Un angajat al rafinăriei Petromidia a decedat, în urma exploziei

 

Un angajat al rafinăriei Petromidia a decedat ca urmare a exploziei produse vineri, iar alte cinci persoane se află în îngrijire la Spitalul Judeţean Constanţa, potrivit unui comunicat al Rompetrol, remis, vineri, AGERPRES.

 

UPDATE ORA 15.12 Ministrul Energiei: Deocamdată nu cred că vom avea probleme cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia

 

Nu cred că vor fi probleme deocamdată cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu, însă acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

 

Sursa foto: Lucian Bode / facebook.com


 

UPDATE ORA 14.59 Explozie la Rafinăria Petromidia/Angajatul dat dispărut a fost găsit decedat

 

Angajatul dat dispărut în urma explozie de la Rafinăria Petromidia a fost găsit decedat, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

 

UPDATE ORA 14.47 Explozie la Petromidia/ISU: Şase victime, dintre care o persoană dispărută; secretarul de stat Arafat - la faţa locului

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea informează că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, au fost înregistrate şase victime, dintre care una este dată dispărută, la faţa locului fiind prezent şi secretarul de stat Raed Arafat.

 

Foto: (c) Ministerul Mediului - România / facebook.com


 

UPDATE ORA 14.37 Acţiunile Rompetrol Rafinare, în scădere cu aproape 1% după explozia de la rafinăria Petromidia

 

Acţiunile Rompetrol Rafinare se tranzacţionau vineri, la ora 13:32, cu 0,0505 de lei, în scădere cu 0,98% faţă de preţul de deschidere, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Conform BVB, preţul de deschidere a fost de 0,0505 lei/acţiune, preţul maxim de 0,0505 lei/acţiune, preţul minim de 0,0485 lei/acţiune, iar preţul mediu de 0,0495 lei/acţiune.

 

UPDATE ORA 14.12 Explozie la Rafinăria Petromidia/Cîţu: I-am solicitat lui Raed Arafat şi şefului IGSU să coordoneze intervenţia de salvare

 

Prim-ministrul Florin Cîţu anunţă că i-a solicitat secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi şefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă pe platforma Midia - Năvodari şi să coordoneze intervenţia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozia de la Rafinăria Petromidia.

 

Foto: (c) ROBERT GHEMENT / EPA


 

UPDATE ORA 13.59 Explozie la rafinăria Petromidia /Rompetrol: Incendiul a pornit la o instalaţie de producţie a motorinei; rafinăria a fost oprită

 

Incendiul produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

"În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă", spun reprezentanţii Rompetrol.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

"Vom reveni cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp", au adăugat responsabilii companiei.

 

UPDATE ORA 13.44 Explozie la Rafinăria Petromidia/Victimele duse la spital; o persoană cu arsuri pe 45% din corp - preluată de elicopterul SMURD

 

Cele trei victime ale exploziei produse, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, una dintre ele, care are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, fiind preluată de un elicopter SMURD.

 

 

UPDATE ORA 13.29 ANM: Norul de fum de la Petromidia se deplasează către mare; după ora 17:00, în zonă va fi instabilitate atmosferică

 

Circulaţia aerului în zona Năvodari este relativ slabă, evoluţia norului de fum rezultat în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia fiind spre mare, însă după ora 17:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, pe parcursul acestei zile, între orele 13:00 - 23:00, în zona Petromidia - Năvodari (judeţul Constanţa), având în vedere simulările modelelor numerice rulate privind evoluţia norului de fum, se apreciază că circulaţia aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de uşoară deplasare către est - sud-est (spre mare).

 

UPDATE ORA 13. 21 IGSU: Trei victime după explozia de la Petromidia; un elicopter SMURD trimis în zonă

 

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei produse vineri la Rafinăria Petromidia, două dintre ele suferind arsuri, arată bilanţul actualizat al evenimentului comunicat de IGSU.

În zonă este aşteptat să ajungă şi elicopterul SMURD.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă la o instalaţie de transport petrolier, iar în acest moment salvatorii acţionează pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil.

 

Foto: (c) Ministerul Mediului - România / facebook.com


 

UPDATE ORA 13.10 Barna Tanczos: Există în continuare pericol de explozie la Petromidia; impactul asupra mediului poate fi major

 

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat, vineri, că în continuare există pericol de explozie la Rafinăria Petromidia, iar impactul acestui incident asupra mediului poate fi unul major.

"Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (...) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. (...) Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU (...). Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului", a spus ministrul, la Bistriţa.

 

UPDATE ORA 12.52 Explozie la Rafinăria Petromidia/ Planul Roşu de Intervenţie - activat; mesaj RO-ALERT din cauza degajărilor de fum

 

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, vineri, în urma exploziei urmate de incendiu care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

"Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Totodată, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitate a fost transmis mesaj RO-ALERT", precizează IGSU.

 

UPDATE ORA 13.26 Explozie la Rafinăria Petromidia/ UPDATE IGSU: Două persoane rănite; forţe de intervenţie suplimentate la faţa locului

 

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, IGSU precizând că, din informaţiile primite până la acest moment, două persoane ar fi rănite.

La faţa locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, precizează sursa citată.

Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forţe suplimentare: ISU Călăraşi - 2 autospeciale de stingere; ISU Ialomiţa - 2 autospeciale; ISU Tulcea - 2 autospeciale; ISU Brăila - 2 autospeciale de stingere şi autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere.

Anterior, ISU Constanţa a informat că a fost înregistrată o victimă, aceasta suferind arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului.

Din primele informaţii incendiul se manifestă violent. AGERPRES/ (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzãrii ştirilor pe fluxul agenţiei.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.