Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ''Matei Balş'' din Capitală, fiind declanşat planul ''roşu'', a fost lichidat. Cinci persoane au decedat, au fost afectate patru saloane. Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Două linii telefonice au fost operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515. 

 

 

 

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


 

 

UPDATE ORA 21.53 Voiculescu: Familiile pacienţilor de la "Matei Balş", contactate târziu din cauză că nu au fost accesibile datele aparţinătorilor


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri seară, că autorităţile s-au confruntat cu o situaţie "hilară" când au încercat să ia legătura cu familiile pacienţilor de la Spitalul "Matei Balş", în urma incendiului, pentru că datele de contact se găseau doar pe hârtie, blocate într-o clădire sigilată de poliţişti.

 

UPDATE ORA 19.52 Incendiu la "Matei Balş"/Protest în faţa spitalului; Iancu (Asociaţia Colectiv): Nu am speranţă că se va schimba ceva

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


 

Câteva zeci de persoane protestează, vineri seara, în fata Spitalului "Matei Balş" în urma incendiului produs, în cursul dimineţii, la această instituţie medicală, tragedie soldată cu cinci morţi. La protest este prezent şi Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010. Acesta a declarat pentru AGERPRES că tragedia de la "Balş" i-a trezit "un sentiment de neputinţă".

 

UPDATE ORA 19.42 Incendiu la 'Matei Balş'/ Procuror: Se pare că au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat vineri seara că este posibil să se fi produs două explozii ale unor tuburi de oxigen, după izbucnirea incendiului la Institutul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 19.38 Incendiu la 'Matei Balş'/Europarlamentarul Ştefănuţă: Toate spitalele din România ar trebui să fie la standard european

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă consideră că toate spitalele din România ar trebui să fie la un standard european, în aşa fel încât să fie prevenite tragedii precum cea de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, unde cinci pacienţi cu COVID-19 au decedat în incendiu. "Vin şi la tema cea mai sensibilă a zilei, şi anume incendiul de la Institutul "Balş". Consider că nu pot exista spitale în Uniunea Europeană care să nu aibă tot ce le trebuie pentru a fi la standard european", a declarat Nicolae Ştefănuţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

 

UPDATE ORA 19.07 Incendiu la "Matei Balş"/ Rugăciune la capela din incinta institutului pentru cei care au murit

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Victimele incendiului de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" au fost pomenite vineri la Capela "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon" din incinta spitalului. Potrivit Agenţiei de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române, părintele Toma Ştefan, slujitor al acestui locaş de cult, a făcut o rugăciune pentru iertarea şi odihna celor care s-au mutat la Domnul în urma incendiului.

 

UPDATE ORA 19.01 Incendiu la "Matei Balş"/ Apel la decenţă şi transparenţă, transmis de 20 de ONG-uri

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Un număr de 20 de ONG-uri au transmis un "Apel la decenţă şi transparenţă" Guvernului şi instituţiilor din subordine, organelor de anchetă, Colegiului Medicilor şi liderilor politici din coaliţia de guvernare şi din Opoziţie, în contextul incendiului de la Spitalul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 17.55 Incendiu la "Matei Balş"/ Reprezentanţii institutului afirmă că sprijină ancheta şi susţin că autorizaţiile şi avizele "sunt la zi"

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Reprezentaţii Institutului "Matei Balş" afirmă că vor sprijini ancheta în curs şi "lămurirea aspectelor" care ar fi putut duce la incendiul de vineri dimineaţă şi menţionează că autorizaţiile şi avizele unităţii medicale "sunt la zi".

 

UPDATE ORA 17.18 Incendiu la 'Matei Balş'/ Asistente şi infirmiere, audiate la Poliţia Capitalei

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


Două infirmiere şi două asistente de la Institutul "Matei Balş" aflate de gardă în pavilionul unde a izbucnit incendiul soldat cu moartea a cinci pacienţi au fost audiate, vineri, la sediul Poliţiei Capitalei.

 

Potrivit avocatului Constantin Durgeru, care reprezintă Institutul "Matei Balş", cele două infirmiere au încercat să stingă focul şi au reuşit să oprească alimentarea cu oxigen, evitând producerea unei explozii.

 

UPDATE ORA 15.50 Incendiu la 'Matei Balş'/ MAI transmite condoleanţe familiilor victimelor

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Conducerea şi personalul Ministerului Afacerilor Interne au transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului care a avut loc vineri dimineaţă la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti. "Pentru intervenţie s-a acţionat cu 24 de maşini de stingere, 38 de autospeciale SMURD, 6 Unităţi de Terapie Intensivă Mobilă, 5 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 4 maşini de descarcerare, 4 autoscări, 10 microbuze, un punct comandă mobil. De asemenea, au fost prezente şi echipaje de poliţie rutieră şi de jandarmi pentru securizarea zonei, dar şi echipe de poliţişti pentru efectuarea cercetării la faţa locului", informează un comunicat al MAI transmis vineri AGERPRES.

 

UPDATE ORA15.49 Incendiu la "Matei Balş"/Barna: Urmează controale; majoritatea spitalelor sunt sub standardele de siguranţă

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


Vicepremierul Dan Barna a anunţat vineri, la Sibiu, că Departamentul de Situaţii de Urgenţă (DSU) analizează ce măsuri trebuie luate în toate spitalele din România, urmând să se efectueze controale pentru a se evita repetarea tragediei de la Institutul "Matei Balş", unde cinci pacienţi cu COVID-19 au decedat în urma unui incendiu.

 

UPDATE ORA 15.47 Incendiu la 'Matei Balş'/ Specialiştii INSEMEX Petroşani vor face o expertiză 

 

Foto: (c) SORIN BLADA / AGERPRES FOTO


O echipă formată din şapte specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani s-a deplasat vineri la Bucureşti în vederea întocmirii unei expertize referitoare la incendiul care a avut loc la Institutul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 15.20 Incendiu la "Matei Balş"/ Ciolacu: Demisia ministrului Sănătăţii e un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru tragedia petrecută la Institutul "Matei Balş", a afirmat, vineri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

 

UPDATE ORA 15.18 Mai multe ambasade transmit condoleanţe familiilor celor care au murit în incendiul de la "Matei Balş"

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Mai multe ambasade la Bucureşti au transmis mesaje de condoleanţe familiilor persoanelor care au murit în incendiul de la Spitalul "Matei Balş" de vineri dimineaţă.

 

UPDATE ORA 15.15 AUR solicită demisia "de urgenţă" a celor responsabili de tragedia de la Institutul 'Matei Balş'

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demisia "de urgenţă" a celor responsabili de tragedia de la Institutul "Matei Balş".

 

"Partidul AUR solicită demisia de urgenţă a Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul 'Matei Balş', precum şi a managerului interimar Maria Niţescu, ca responsabilă directă. Ne aflăm într-o situaţie cumplită şi fără precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului 'Matei Balş' şi în urma căruia au murit, până la această oră, cinci pacienţi este încă o dovadă a dezastrului total în care se află sistemul de sănătate şi medical din ţara noastră şi a neglijenţei şi incompetenţei criminale care caracterizează managementul de vârf al acestuia", precizează reprezentanţii AUR, vineri, într-un comunicat transmis AGERPRES.

 

UPDATE ORA 14.39 Incendiu la "Matei Balş"/Cîţu: Intervenţia a fost rapidă, eficientă; lucrurile au fost ţinute sub control imediat

 

 

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că intervenţia la incendiul de la Spitalul "Matei Balş" a fost "rapidă, eficientă", menţionând că lucrurile au fost ţinute sub control imediat.

 

La câteva minute după ce a fost făcut apel la 112 în această dimineaţă am fost contactat de domnul secretar de stat Raed Arafat, care mi-a comunicat să există un incendiu la Matei Balş, în acel moment a fost declanşat planul roşu şi din acel moment am rămas în contact cu instituţiile implicate, Ministerul de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti, Ministerul Sănătăţii", a afirmat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.
 

UPDATE ORA 14.21 Cîţu: Să alocăm resurse pentru investiţii pentru a evita tragedii precum cea de la "Matei Balş"

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


Premierul Florin Cîţu a afirmă că "metehnele" sistemului de sănătate din România s-au văzut şi în cazul tragediei de la "Matei Balş", subliniind că e nevoie de alocarea a cât mai multor resurse pentru investiţii.

 

UPDATE ORA 14.18 Incendiu la 'Matei Balş'/ Mitropolit Aurel Percă: Transmit din tot sufletul condoleanţe familiilor îndoliate

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Arhiepiscopul Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, IPS Aurel Percă, a transmis, vineri, condoleanţe familiilor îndoliate în urma incendiului de la Spitalul 'Matei Balş'  din Capitală.

 

UPDATE ORA 14.12 Incendiu la 'Matei Balş'/Cioloş: Trebuie asumată situaţia ca atare şi reformat sistemul fără milă

 

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş transmite condoleanţe familiilor care au pierdut aparţinători în incendiul de la Spitalul Matei Balş, subliniind totodată importanţa unei asumări politice şi a reformei.

 

UPDATE ORA 14.03 Pacienţii de la "Matei Balş" transferaţi la Spitalul de Urgenţă Militar - la ATI, cei de la Spitalul ROL2 sunt stabili

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Cei doi pacienţi transferaţi, vineri, de la "Matei Balş" la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) se află la Terapie Intensivă, iar cei doi transferaţi la unitatea ROL2 din Otopeni se află în stare stabilă şi nu prezintă arsuri, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

 

UPDATE ORA 13.39 Incendiu la 'Matei Balş'/ Custodele Coroanei: România de astăzi are nevoie de o infrastructură sanitară modernă

 

 

Custodele Coroanei, Margareta, afirmă că România de astăzi are nevoie de o infrastructură sanitară modernă, iar siguranţa pacientului trebuie să fie o prioritate.

 

UPDATE ORA 13.28  Incendiu la 'Matei Balş'/ Iohannis: Trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii

 

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Institutul "Matei Balş", unde s-a deplasat la prânz, şi a subliniat că în acest caz trebuie rapid să fie trase concluzii şi găsite soluţii.

El a arătat că intervenţia în cazul incendiului a fost foarte complicată.

 

UPDATE ORA 13.24 STS: La 112 s-au înregistrat 10 apeluri care anunţau incendiul de la Institutul 'Matei Balş'

 

 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează că vineri dimineaţa au fost primite la 112 un număr de zece apeluri telefonice referitoare la incendiul produs la Institutul "Matei Balş" din Capitală.
 

UPDATE ORA 13.04 Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Institutul 'Matei Balş'

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Institutul ''Matei Balş'', unde vineri dimineaţa a avut loc un incendiu în urma căruia cinci oameni au murit.

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 12.31 Incendiu la 'Matei Balş'/ Preşedintele Republicii Moldova transmite condoleanţe familiilor victimelor

 

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite condoleanţe familiilor victimelor incendiului care a avut loc vineri dimineaţa la Institutul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 12.30 Incendiu la 'Matei Balş'/ Dr. Valeriu Gheorghiţă transmite condoleanţe familiilor îndoliate

 

 

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a transmis, vineri, condoleanţe familiilor celor care au decedat în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 12.21 Incendiu la ''Matei Balş''/Opriţa: Starea pacienţilor aduşi la Spitalul Floreasca este stabilă la acest moment

 

 

Starea pacienţilor aduşi vineri dimineaţă de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" este stabilă în acest moment, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, doctorul Bogdan Opriţa.

 

UPDATE ORA 12.18 Incendiu la 'Matei Balş'/ Patriarhul Daniel transmite condoleanţe familiilor celor decedaţi

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis vineri un mesaj de condoleanţe şi consolare în urma incendiului de la Spitalul "Matei Balş" din Bucureşti.

 

UPDATE ORA 11.57 Incendiu la 'Matei Balş'/SUUB: Unul din cei cinci pacienţi este intubat, dar în stare stabilă

 

 

Unul dintre pacienţii aduşi vineri dimineaţă de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este intubat, dar în stare stabilă, potrivit informaţiilor transmise de Biroul de presă al unităţii medicale.

 

UPDATE ORA 11.57 Incendiu la 'Matei Balş'/ Pacienţii transportaţi la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' sunt stabili

 

Cei cinci pacienţi transportaţi, vineri dimineaţă, de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul "Sfântul Pantelimon" sunt stabili, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Firella Mitoiu.

 

UPDATE ORA 11.51 Incendiu la "Matei Balş"/ Ministrul de Interne confirmă al cincilea deces; victima - găsită carbonizată în baie

 

 

UPDATE ORA 11.42 Incendiu la 'Matei Balş'/ Kelemen Hunor: E nevoie de o anchetă rapidă; în sănătate şi educaţie nu trebuie să facem economii 

 

 

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că este nevoie de o anchetă rapidă în cazul incendiului care a izbucnit vineri la Institutul "Matei Balş" din Capitală şi susţine că sănătatea şi educaţia sunt domenii în care nu trebuie făcute economii.

 

UPDATE ORA 11.40 Incendiu 'Matei Balş'/ Medic de la "Elias": Niciunul dintre pacienţi nu are nevoie de îngrijire în Terapie intensivă

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Elias", medicul Silvius Negoiţă, a declarat pentru AGERPRES că niciunul dintre cei şase pacienţi aduşi vineri dimineaţă de la Institutul "Matei Balş" în urma incendiului nu are nevoie de Terapie intensivă, aceştia fiind internaţi pe secţiile de Medicină internă şi Pneumologie.

 

UPDATE ORA 11.34 Incendiu la "Matei Balş"/Ciolacu: Este şocant, sfâşietor că Guvernul nu a făcut nimic ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se repete

 

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, vineri, condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la "Matei Balş", menţionând că este "şocant, sfâşietor şi revoltător" că Guvernul nu a făcut nimic ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se mai repete.

 

UPDATE ORA 11.32 Incendiu la 'Matei Balş'/Directorul Spitalului 'Sfântul Ioan': Pacienţii aduşi sunt în stare stabilă la acest moment

 

 

Toţi cei 11 pacienţi aduşi vineri de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul "Sfântul Ioan" sunt în stare stabilă în prezent, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al spitalului, Bogdan Geavlete.

 

UPDATE ORA 11.31 Incendiu la 'Matei Balş'/Barna: Trebuie măsuri foarte dure; orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi

 

 

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că este nevoie de "măsuri foarte dure" pentru respectarea regulilor în zonele din spitale cu risc de incendiu, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 11.28 Incendiu 'Matei Balş'/ ISUBIF exprimă regretul şi compasiunea faţă de familiile celor ce nu au mai putut fi salvaţi

 

 

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov îşi exprimă regretul şi compasiunea faţă de familiile celor care nu au mai putut fi salvaţi, vineri, în incendiul de la Institutul "Matei Balş".

 

UPDATE ORA 11.23  Incendiu la 'Matei Balş'/Ministrul Sănătăţii: Voi face tot ce ţine de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple

 

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că a desemnat un secretar de stat care împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va ţine legătura cu spitalele şi cu familiile pacienţilor transferaţi vineri dimineaţa, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş".

El spune că Institutul "Matei Balş" este locul în care "mii de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici".

 

UPDATE ORA 11.21 Incendiu la 'Matei Balş'/ Trei pacienţi aduşi la Spitalul ''Bagdasar Arseni'' vor fi transferaţi la spitale COVID

 

Trei pacienţi au fost transportaţi vineri de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul "Bagdasar Arseni" în urma incendiului, aceştia au fost "evaluaţi şi stabilizaţi" şi vor fi duşi la Spitalele "Victor Babeş" şi Monza.

 

 

UPDATE ORA 11.21 Nicuşor Dan: În ultima săptămână nu au existat probleme în privinţa agentului termic în zona Spitalului "Matei Balş"

 

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri, în debutul şedinţei Consiliului General, că în ultima săptămână nu au existat probleme în ce priveşte alimentarea cu agent termic la Spitalul "Matei Balş" sau blocurile învecinate.

El a menţionat că a avut discuţii în acest sens atât cu reprezentanţii Termoenergetica, cât şi cu persoanele care asigură serviciul de call center din cadrul PMB, unde cetăţenii pot semnala probleme în ce priveşte furnizarea agentului termic.

 

UPDATE ORA 10.54 Incendiu la 'Matei Balş'/Voiculescu: Corpul de control al ministrului Sănătăţii face verificări

 

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii face verificări la Institutul "Matei Balş", a declarat vineri ministrul Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, incendiul izbucnit la Institutul "Matei Balş" a fost "relativ violent".

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 10.45 Patru pacienţi au fost transferaţi în această dimineaţă la spitalul Witting, după incendiul de la Institutul "Matei Balş"

 

 

Patru pacienţi au fost transferaţi în această dimineaţă la Spitalul Nr. 1 CF Witting, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş", a anunţat, vineri, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).


Dintre aceştia, doi pacienţi cu forme medii COVID-19 sunt stabili, iar o pacientă în stare gravă a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar.

O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată şi rămâne în îngrijire.

 

UPDATE ORA 10.27 Premierul transmite condoleanţe familiilor victimelor incendiului petrecut la Institutul "Matei Balş"

 

 

Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj de sincere condoleanţe familiilor victimelor incendiului petrecut vineri dimineaţă la Institutul "Matei Balş" şi a adăugat că au fost luate "toate măsurile ca situaţia să fie stabilizată rapid".

 

UPDATE ORA 09.55 Incendiu la 'Matei Balş'/ Beatrice Mahler (Institutul 'Nasta'): Doi dintre pacienţi - stare generală gravă

 

 

Patru pacienţi - două femei şi doi bărbaţi -, cu vârste între 62 şi 89 de ani, internaţi la Institutul "Matei Balş", au fost aduşi la Institutul "Marius Nasta", doi dintre ei fiind în stare severă, a declarat managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.

 

UPDATE ORA 09.52 Incendiu la 'Matei Balş'/Preşedintele Senatului: Asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări

 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală reprezintă o tragedie care "nu poate rămâne fără urmări", menţionând că, după ce va fi stabilită cauza, trebuie văzut "cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regulă în sistemul sanitar din România".

 

UPDATE ORA 09.34 Preşedintele Klaus Iohannis merge la Institutul "Matei Balş"

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, vineri, la ora 13,00, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", a anunţat Administraţia Prezidenţială.


Vineri dimineaţa, un incendiu a izbucnit la un pavilion al Institutului ''Matei Balş'' din Capitală, fiind declanşat planul ''roşu''.
 

UPDATE ORA 09.34 Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul ''Matei Balş'' (surse)

 

 

Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul "Matei Balş" în urma incendiului de vineri dimineaţă izbucnit la unitatea medicală, în urma căruia 4 pacienţi au decedat, au confirmat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

 

UPDATE ORA 09.22 Incendiu la 'Matei Balş'/ MS: 53 de pacienţi - transferaţi către alte spitale

 

Ministerul Sănătăţii informează că 53 de pacienţi de la Institutul "Matei Balş" au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Capitală, în urma incendiului de vineri dimineaţa.
 

UPDATE ORA 09.21  Colegiul Medicilor Bucureşti exprimă regrete după tragedia la Institutul "Prof. dr. Matei Balş"

 

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) şi-a exprimat regretele după tragedia produsă vineri dimineaţă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş" şi afirmă că s-a

autosesizat şi va demara o verificare în acest sens.
 

UPDATE ORA 08.58 Incendiu la 'Matei Balş'/ Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


 

Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor de la Institutul "Matei Balş" care au fost transferaţi vineri dimineaţa în urma incendiului.

 

UPDATE ORA 08.30 Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş

 

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Procurorii se află deja la faţa locului şi au început cercetările, potrivit reprezentanţilor Parchetului.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 08.29 Incendiu la Matei Balş'/ Streinu Cercel: Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen - montată în decembrie

 

 

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat vineri că avizele Institutului "Matei Balş" "sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie".

 

Potrivit lui Streinu Cercel, este vorba despre o clădire care a fost făcută în 1953 şi refăcută "din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen".

 

 UPDATE ORA 08.08 Incendiu la Matei Balş'/ Raed Arafat: Din informaţiile pe care le avem, nu mai sunt pacienţi cu arsuri

 

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că din informaţiile existente până în prezent, în afara celor patru persoane decedate în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş", nu mai sunt pacienţi în stare critică sau pacienţi cu arsuri.

 

UPDATE ORA 08.00 Incendiu la 'Matei Balş'/ 44 de persoane evacuate către spitalele Floreasca, Universitar, "Sf. Ioan" şi "Sf. Pantelimon"

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple.

 

UPDATE ORA 07.55 Incendiu la 'Matei Balş'/ 102 persoane au fost evacuate, au fost afectate patru saloane

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

Un număr de 102 persoane au fost evacuate vineri dimineaţa, în urma incendiului izbucnit la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

"Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane - până la un număr de 102 - au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane", a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU.
 

 

UPDATE ORA 07.29 Incendiul de la Institutul 'Matei Balş' a fost lichidat

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

Incendiul izbucnit vineri dimineaţa la Institutul "Matei Balş" din Capitală a fost lichidat, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Nu mai avem alte persoane în stare critică", a precizat şeful DSU.

 

UPDATE ORA 07.23 Raed Arafat: Patru persoane decedate în incendiul de la Institutul 'Matei Balş'

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

Patru persoane au decedat vineri dimineaţa în incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

 

UPDATE ORA 07.12  Incendiu la 'Matei Balş'/ Ministrul Sănătăţii: Pacienţii sunt evaluaţi în camera de gardă a institutului

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, se află vineri la Institutul "Matei Balş" din Capitală, unde în cursul dimineţii a izbucnit un incendiu la parterul unui corp de clădire.

"Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la "Victor Babeş" patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la "Matei Balş". Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi. (...) În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja", a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, precizând că situaţia este evaluată şi vor fi luate toate măsurile.

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 07.07 Incendiu la 'Matei Balş'/ Patru pacienţi au fost transferaţi la Institutul 'Marius Nasta'

 

 

Patru pacienţi de la Institutul "Matei Balş" au fost deja transferaţi la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

 

Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane.

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 06.49 Incendiu la 'Matei Balş'/Trei persoane decedate; Arafat: Restul pacienţilor - transportaţi la mai multe spitale

 

Foto: (c)  RADU TUTA / AGERPRES FOTO


 

Trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.

"Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. - decedate). (...) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru AGERPRES.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: "Nu, pe probleme de arsuri nu".


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital. 

 

 

UPDATE ORA 06.33 Incendiu la 'Matei Balş'/ Trei persoane decedate

 

 Ministerul Sănătăţii anunţă că trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.

''Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare'', se arată într-o informare a MS.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

 

 Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

ORA 06.24 Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ''Matei Balş'' din Capitală, fiind declanşat planul ''roşu''.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire.

Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane.

Incendiul a fost stins.

Pacienţii răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD. AGERPRES

 

Citiţi şi:

 

Incendii produse în spitale şi unităţi farmaceutice (cronologie 2010-2021)

 

VIDEO LIVE UPDATE Neamţ: Incendiu la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean; a fost activat Planul Roşu de Intervenţie

 

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.