COD PORTOCALIU: 30-07-2021 ora 10 Intre 30 iulie – 01 august se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat COD GALBEN: 30-07-2021 ora 10 Intre 30 iulie, ora 13:00 – 30 iulie, ora 21:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 30-07-2021 ora 19 Intre 19:30 si 20:30 se va semnala averse ce vor cumula 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Covasna; COD PORTOCALIU: 30-07-2021 ora 19 Intre 19:15 si 20:00 se va semnala averse ce vor cumula peste 35...40 l/mp, grindină, intensificări ale vântului, descărcări electrice in Județul Suceava; COD GALBEN: 30-07-2021 ora 19 Intre 19:05 si 20:00 se va semnala averse ce vor depăși 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Prahova; COD GALBEN: 30-07-2021 ora 19 Intre 19:00 si 20:00 se va semnala averse ce vor cumula peste 25...35 l/mp, grindină, intensificări ale vântului, descărcări electrice in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Intervenţia pompierilor pentru lichidarea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial din Alba Iulia, va continua şi pe parcusul nopţii, a informat prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea.

Potrivit sursei citate, echipajele vor continua să refuleze apa pentru lichidarea tuturor focarelor existente sub materialele din care era confecţionată hala şi care s-au prăbuşit în urma incendiului.

În cursul zilei de duminică, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiul, precum şi cele care au favorizat propagarea acestuia.

O fabrică de condimente de lângă Alba Iulia, cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, a fost distrusă, sâmbătă, de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Societatea a fost verificată ultima dată de către reprezentanţii ISU Alba în toamna anului trecut, nefiind identificate atunci "nereguli majore", a declarat şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia.

"Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore", a afirmat şeful ISU Alba.

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin RO Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de incendiu, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

 

UPDATE ORA 20:56    Incendiul de lângă Alba Iulia nu a fost lichidat nici după 15 ore; pompierii acţionează în continuare pentru stingerea sa

 

Peste 30 de pompieri militari din Alba acţionează şi sâmbătă seara în vederea lichidării incendiului izbucnit în cursul dimineţii la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial din Alba Iulia.

Prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, a precizat, pentru AGERPRES, că, după ce în cursul zilei au acţionat pompieri din patru judeţe - Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu, respectiv în jur de 80 de subofiţeri şi ofiţeri, sâmbătă seara au mai rămas la faţa locului peste 30 de angajaţi ai ISU Alba, care acţionează cu patru autospeciale şi o autoscară.

Incendiul nu a fost lichidat la 15 ore de la izbucnirea focului.

 


 

"Un utilaj greu decopertează bucăţile de tablă şi focul se reaprinde dedesubt", a transmis maior Ovidiu Costea.

O fabrică de condimente de lângă Alba Iulia, cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, a fost distrusă, sâmbătă, de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Societatea a fost verificată ultima dată de către reprezentanţii ISU Alba în toamna anului trecut, nefiind identificate atunci "nereguli majore", a declarat şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia.

"Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore", a afirmat şeful ISU Alba.

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin RO Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de un incendiu, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

 

ORA 8:46   IGSU: Incendiu la o hală de producţie a condimentelor cu suprafaţa de circa 10.000 mp în Alba Iulia; arderea se manifestă generalizat

 

Pompierii intervin, sâmbătă dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie a condimentelor P+2, în municipiul Alba Iulia, au informat reprezentanţii IGSU.

 

 

Potrivit acestora, hala are o suprafaţă de aproximativ 8.000-10.000 de metri pătraţi, iar arderea se manifestă generalizat.

În sprijinul echipajelor care intervin la locul evenimentului acţionează patru autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor.

 



Alte autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mureş, în total acţionând 11 maşini de stingere.

 

Până în acest moment nu au fost înregistrate victime, potrivit IGSU.

 



ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert, pentru anunţarea populaţie din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere. AGERPRES/(AS - editori: Oana Popescu, Marinela Brumar, editori online: Adrian Dădârlat, Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: ISU Alba

 

***UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

Citiţi şi:

 

* Şeful ISUAlba, despre focul de la o fabrică de condimente: Obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu

 

* Locuitorii din Alba Iulia, sfătuiţi să rămână în case din cauza norului de fum provocat de un incendiu

 

* Alba: Apă din râul Ampoi, pentru stingerea incendiului de la cea mai mare fabrică de condimente din România

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.