Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că a semnat ordinul pentru adaptarea "la realităţi" a programei de examen pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat, mai ales pentru porţiunea de materie predată online, inclusiv cea de anul trecut, fiind pus accent pe simulări pentru evaluarea a ceea ce au reuşit să asimileze elevii în perioada pandemiei.
"Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene de Evaluare naţională şi Bacalaureat şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020 - 2021. (...) Începând de astăzi, toţi elevii care vor susţine Evaluarea naţională şi Bacalaureatul vor şti exact care este tematica de examen", a precizat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.
El a mai anunţat că, începând cu data de 22 februarie, vor fi lansate şi testele de pregătire şi a precizat că adaptarea tematicii a fost făcută în mod deosebit pentru porţiunea de materia predată online.
"Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acţiuni remediale recuperarea cât mai eficient a tuturor aspectelor prinse în programele şcolare. Această adaptare s-a făcut cu atenţia deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când şcoala a intrat în online. Deci, acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. (...) Atenţia deosebită la adaptarea tematicii a fost făcută îndeosebi pentru porţiunea de materie predată online, inclusiv cea de anul trecut. Adică, elevii de clasa a VIII-a care susţin Evaluarea naţională vor avea o tematică adaptată şi din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a şi din semestrul II al clasei a VII-a", a explicat ministrul Educaţiei.
Potrivit acestuia, "simulările sunt mai importante în acest an, mai mult decât oricând".
"Încercăm să organizăm cât mai multe simulări pentru a putea să avem o imagine reală asupra a ceea ce au reuşit să asimileze elevii şi nu asupra a ceea ce au predat cadrele didactice", a adăugat Cîmpeanu. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editori online: Simona Aruştei, Adrian Dădârlat)
Citeşte şi:
Cîmpeanu: În anul şcolar 2021 - 2022, semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.