COD GALBEN: 06-12-2019 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj; COD GALBEN: 06-12-2019 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m, asociată și cu depuneri de chiciură in Județul Alba, Județul Alba, Județul Mureş, Județul Sibiu; COD GALBEN: 06-12-2019 ora 19 Intre 19:15 si 23:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Argeş, Județul Giurgiu, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 06-12-2019 ora 18 Intre 18:00 si 23:00 se va semnala ceată ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Dolj, Județul Mehedinţi;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Studenţii din ultimul an de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului şi-au realizat, pentru prima dată, lucrările de licenţă sub forma unor preparate inovatoare, renunţând la modul clasic de prezentare, sub forma unei lucrări scrise, anunţă un comunicat de presă al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS).

"Studenţii din ultimul an - domeniul alimentar - ai Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu şi-au realizat lucrările de licenţă sub formă gastronomică. Lucrările de absolvire a facultăţii au fost realizate sub egida 'Hasso Plattner', fiind un mod de a marca programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Pentru realizarea produselor inovative, studenţii absolvenţi ai specializărilor Ingineria Produselor Alimentare, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, Biotehnologii în Industria Alimentară, Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism au utilizat ingrediente locale", se arată în comunicatul de presă remis AGERPRES.

Profesorii au evaluat "lucrările de licenţă" din farfurii, fiind prezentate preparate precum salamul de casă, pâine graham cu seminţe de cânepă, paste făinoase cu morcovi, dar şi altele.

"Au fost degustate şi analizate atât produse tradiţionale precum salamul de casă, dar mai ales produse cu elemente inovative: pâine graham cu seminţe de cânepă, batoane de cereale cu Aronia, paste făinoase cu morcovi, jeleuri de smântână cu cacao, dropsuri cu păstură, praline cu muguri de pin, iaurt cu ciuperci, lapte bătut cu ovăz, ciocolată cu diferite adaosuri, brânzeturi cu pastă moale din lapte de bivoliţă, etc. O parte din produse au fost prezentate în competiţii la nivel naţional, precum Ecotrophelia 2019 sau Innovation Labs 2019", se arată în comunicatul ULBS.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Camelia Sava, a anunţat că şi generaţiile viitoare de absolvenţi vor găti, în loc să scrie lucrări clasice de licenţă.

"Dorim ca acest eveniment să devină tradiţie în facultatea noastră, pentru că astfel putem să ne bucurăm şi să etalăm rezultatele muncii noastre, studenţi şi cadre didactice laolaltă", a declarat Camelia Sava. AGERPRES/(AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: www.ulbsibiu.ro

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.