COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Elevii din judeţul Covasna au acumulat peste un milion de absenţe în anul şcolar trecut, cel mai mare număr din ultimii şase ani , relevă un raport al Inspectoratului Şcolar, postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului s-au înregistrat 1.072.966 absenţe, dintre care 620 587 nemotivate, reprezentând 57,84% din total.

Cele mai multe absenţe nemotivate s-au înregistrat în învăţământul primar (77,78%), urmat de învăţământul liceal, seral şi fără frecvenţă cu 62,89%, iar cele mai puţine la învăţământul liceal de zi, 23,07%.

"Se constată că în anul şcolar 2017-2018, deşi numărul total de elevi raportaţi a scăzut, s-au înregistrat cele mai mari valori din ultimii şase ani, atât pentru numărul total de absenţe înregistrate, cât şi pentru numărul total de absenţe nemotivate. Implicit s-au înregistrat cele mai mari valori din ultimii şase ani pentru numărul mediu de absenţe/ elev (41,04), respectiv pentru numărul mediu de absenţe nemotivate/elev (23,74) şi procentul absenţelor nemotivate (57,84%)", se arată în raport.

Printre cauzele absenteismului, identificate de conducerea Inspectoratului Şcolar, se numără consemnarea mai riguroasă a absenţelor la nivelul unităţilor de învăţământ, creşterea numărului de elevi care nu frecventează deloc sau aproape deloc şcoala, cauze sociale, dar şi dezinteresul părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală.

Pentru a combate absenteismul şi implicit abandonul şcolar, conducerea Inspectoratului Şcolar a cerut reprezentanţilor unităţilor de învăţământ să aplice măsuri individualizate de la caz la caz, să îmbunătăţească mediului educaţional, să aplice metode mai atractive şi interactive de predare, să organizeze activităţi extracurriculare, să colaboreze cu părinţii şi să facă vizite la domiciliul elevilor care absentează mult de la şcoală.

"După cum se poate observa, cele mai multe absenţe sunt la ciclul primar şi de regulă se înregistrează în comunităţile de etnie romă din localităţi precum Belin, Ojdula şi Vâlcele. Sunt o categorie de circa 800-1000 de elevi, de fapt, care nu vin la şcoală din diverse motive şi aşa s-a ajuns la aceste cifre alarmante (...) în noiembrie anul trecut am cerut unităţilor de învăţământ lista elevilor care absentează în mod frecvent şi am trimis-o şi Poliţiei judeţene", a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general, Kiss Imre. AGERPRES/(A, AS-autor:Oana Mălina Negrea, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.