COD GALBEN: 20-02-2018 ora 22 Intre 22:00 si 04:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 80-90 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 20-02-2018 ora 19 Intre 19:00 si 01:00 se va semnala Intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 75-85 km/h. in Județul Alba, Județul Sibiu, Județul Sibiu;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - Autorităţile române lucrează la crearea unui sistem de garantare a pachetelor de servicii turistice, ce va cuprinde un fond de repatriere, gestionat de către stat, în condiţiile în care, de la 1 iulie 2018, România trebuie să transpună în legislaţia naţională Directiva europeană privind garantarea pachetelor de servicii turistice, a declarat, miercuri, Mircea Dobre, ministrul Turismului, în cadrul dezbaterilor din Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului.

"La ora actuală, sunt mai multe instituţii care colaborează la cazul Omnia, cum ar fi Ministerul Turismului, ANAF, Direcţia de Investigaţii Criminalistice Economice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Noi nu putem să ne apucăm să facem anchete. La ora actuală, mai puţin contează ce s-a întâmplat, ci contează ce se va întâmpla de acum încolo. Haideţi să o luăm din 1990, când statul român trebuia să transpună o directivă privind garantarea pachetelor de servicii turistice. Directiva s-a transpus în anul 1999, cu numărul de Ordonanţă 107. A fost o transpunere greşită. Din 1999 şi până în 2017, statul român, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, nu s-a ocupat de această garantare sau să găsească o chestiune mult mai bună pentru protecţia turiştilor, pentru cei care achiziţionează servicii turistice de la agenţiile de turism. Noi am inclus această garantare, inclusiv un sistem de garantare în capitolul Turism din Programul de Guvernare, dar trebuie să subliniem faptul că, în afară de Directiva din 1990, a mai apărut Directiva 2302 din 2015. În acest moment, statul român este pre-infringement din cauza Directivei din 1990. De la 1 iulie 2018 trebuie transpusă şi Directiva 2302 din 2015 care priveşte garantarea pachetelor de servicii turistice", a spus Dobre.

Acesta a menţionat că, la ora actuală, se lucrează la crearea unui sistem de garantare a pachetelor de servicii turistice care urmează să fie prezentat în aproximativ o săptămână.

"Noi vom realiza un sistem de garantare. La ora actuală, suntem în discuţii cu instituţii ale statului şi undeva în termen de maxim o săptămână vom veni cu un sistem de garantare, gestionat de statul român. Ceea ce este mai important, în acel sistem de garantare, este un fond de repatriere. Dacă, de exemplu, se va întâmpla ca în cazul Omnia, unde au fost 244 de cetăţeni români care se aflau undeva prin Asia, atunci trebuia să plătim biletele de avion pentru a-i aduce în ţară. La ora actuală, statul român nu are acest sistem de garantare să poată realiza plăţi pentru a aduce aceşti cetăţeni. Atunci, s-au găsit colegii din ANAT, cărora le mulţumesc, care s-au ocupat şi au găsit soluţia, în aşa fel încât să reuşească să aducă acei cetăţeni acasă. Omnia era o agenţie membră a ANAT", a susţinut Mircea Dobre.

Ministrul Turismului a participat, miercuri, la dezbaterile din Comisia economică, industrii şi servicii din Senat ce au avut pe agendă, printre altele, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, retransmis din Plenul Senatului pentru raport comun suplimentar.

În cele din urmă, proiectul de lege a fost votat în unanimitate de către membrii comisiei de specialitate, după ce, cu o zi înainte, a primit aviz şi din partea senatorilor din Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului şi Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.