COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 3 nov /Agerpres/ - Aproape 83% dintre antreprenorii chestionaţi de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Private din România (CNIPMMR) nu au capacitatea de a mări salariul minim, iar 60% vor disponibiliza oameni, ca urmare a acestei măsuri, a declarat, vineri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului, la evenimentul Topul Naţional al Firmelor Private din România.

"Săptămâna aceasta am aplicat un chestionar la care au răspuns în jur de 400 de întreprinzători şi datele arată că 82,9% dintre ei spun că nu au capacitatea de a mări salariul minim, 60% vor disponibiliza oameni ca urmare a acestei măsuri şi peste 90% au spus că posibilitatea lor maximă de a mări salariul minim este de 100 de lei", a anunţat Jianu.

Potrivit acestuia, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va bulversa mediul de afaceri, întrucât vor trebui schimbate şase milioane de contracte, atât în mediul public, cât şi în mediul privat.

"S-a spus că se mut contribuţiile de la angajator la angajat, de fapt rămâne un procent şi la angajator. Unele dintre salarii vor scădea. Am făcut calcule aritmetice şi pentru 90% dintre IMM-uri această trecere a contribuţiilor va însemna costuri salariale suplimentare. Deci salariile nu cresc, ci dimpotrivă", a continuat preşedintele Consiliului pentru IMM-uri.

Potrivit acestuia, Guvernul anunţă noi şi noi măsuri, iar mediul de afaceri nici măcar nu apucă să analizeze efectele fiecărei măsuri, că aceasta este modificată.

"Nu mai putem ţine pasul, la propriu. Săptămâna trecută pregătiserăm o analiză de impact pentru taxa de solidaritate de 2%. A ieşit Guvernul şi a modificat-o, a rebotezat-o şi i-a mărit cuantumul. Chiar nu mai putem să ţinem pasul. Nici nu mai ştiu cum se numeşte noua taxă, dar cert este că crescut de la 2% la 2,25%", a susţinut Jianu.

În opinia sa, fiecare măsură fiscală ar trebui discutată cu mediul de afaceri cu cel puţin şase luni înainte de aplicare. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.