COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 17 oct /Agerpres/ - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să creeze un mecanism pentru a colecta informaţii care să conducă la identificarea unor profile de risc la nivel central, a declarat, marţi, Daniel Tudor, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), într-o conferinţă organizată de Deloitte.

"Creşterea numărului de inspecţii fiscale ar viza colectarea suplimentară, pot să vă asigur că nu ar fi adevărată această afirmaţie. Ne dorim o creştere a conformării al declarare inclusiv prin activităţi ce vizează prevenţia. Inspecţia fiscală nu cred că este neapărat o nenorocire. Este o verificare. Desigur că şi creşterea numărului de contribuabili poate duce la o creştere a numărului, a cifrelor, care nu sunt neapărat relevante, ci calitatea acestora. Încercăm să creăm un mecanism prin care să colectăm toate informaţiile de natură să ne conducă către indentificarea unor profile de risc la nivel central", a spus Tudor.

Loredana Ilie, director general Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), a fost întrebată dacă sunt mai multe controale realizate de direcţia pe care o conduce, iar ea a răspuns afirmativ.

"Cu siguranţă sunt mai multe. Analizele de risc efectuate înainte de introducerea în planul de control (reprezintă motivul n.r.)", a precizat aceasta.

În ajutorul ei a intervenit Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice în cadrul Deloitte România.

"Evident că pe baza analizelor de risc se fac controalele şi ştiu din discuţiile anterioare cu reprezentanţii ANAF că se doreşte ca toţi contribuabilii mari care nu au fost oarecum în perioada prescripţie, să fie controlaţi. Probabil şi acesta este un alt element care contează. Pe lângă aceasta, aş mai adăuga, în sprijinul doamnei Ilie, s-a dublat practic numărul contribuabililor care sunt acum în oblăduirea DGAMC. Este evident că ar trebui să crească şi activitatea de control", a arătat oficialul Deloitte.AGERPRES/(AS - autor: Florin Bărbuţă, editor: Mariana Nica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.