Modifică dimensiunea fontului:
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Numărul de turişti ajunşi pe litoralul românesc şi în Delta Dunării în sezonul estival 2017 va fi cu cel puţin 8% mai mare faţă de cel consemnat anul anterior, iar veniturile generate de aceştia numai din achiziţionarea de pachete turistice a ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro, arată estimările reprezentanţilor Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.
"Datorită strategiei de promovare a Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, care include evenimente de promovare şi participarea la târguri de turism, interne şi externe, organizarea de infotripuri, introducerea de noi zboruri interne şi externe, dar şi datorită evenimentelor care au fost organizate în staţiunea Mamaia şi în oraşul Constanţa, în sezonul estival 2017, evenimente care anul acesta s-au prelungit până aproape de jumătatea lunii septembrie, a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti de aproximativ 12%, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (...) Dacă în sezonul estival 2016, conform Institutului Naţional de Statistică, numărul turiştilor în judeţul Constanţa a fost de 1.036.535, anul acesta, datorită promovării şi a evenimentelor organizate, estimăm o creştere a numărului de turişti cu cel puţin 8%, turişti care au generat încasări de aproximativ 200.000.000 euro, numai din achiziţionarea pachetelor turistice", se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei, transmis miercuri AGERPRES.
În viziunea preşedintelui Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Cristian Bărhălescu, oraşul Constanţa a avut de câştigat, iar rezultatele politicii fiscale sunt vizibile.
"Susţinem cifrele oficiale oferite de asociaţiile patronale şi profesionale din domeniu şi aşteptăm, la finalul acestui an, cifrele oficiale ale INS, pentru a analiza eficienţa promovării prin numărul de turişti şi a banilor cheltuiţi în destinaţie. Anul acesta, oraşul Constanţa a câştigat şi se văd rezultatele politicii locale, care, investind în evenimente culturale, a ajutat capetele de sezon. Datorită evenimentelor, am constatat o capacitare foarte bună a hotelurilor şi un flux ridicat în restaurante şi magazine pe tot sezonul 2017. De asemenea, localităţile din interiorul judeţelor Tulcea şi Constanţa au devenit din ce în ce mai vizibile cu evenimentele organizate şi au generat un flux de turişti semnificativ. Numărul turiştilor străini a crescut şi în acest an cu sprijinul companiilor aeriene care operează pe aeroportul Mihail Kogălniceanu şi al tour-operatorilor care investesc în promovarea destinaţiei, în special pentru că destinaţia Litoral - Delta Dunării a început să prezinte interes şi să ofere experienţele pe care ei şi le doresc', a menţionat Bărhălescu.
La rândul său, vicepreşedintele Asociaţiei, Corina Martin, a subliniat că, în acest an, staţiunile vedetă au fost Mamaia şi Vama Veche, dar şi Venus şi Eforie Nord.
"În acest an am continuat Strategia demarată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării în anul 2013, considerat un an de referinţă, datorită introducerii Taxei de Promovare Mamaia. Din acel moment, am lucrat pe Strategie, obiective, pieţe-ţintă, atragere de zboruri, evenimente. Acest buget ne-a permis să înregistrăm creşteri ferme în fiecare an din ultimii patru, iar sezonul 2017 continuă acest trend (...) Staţiunile vedetă au fost Mamaia şi Vama Veche, cele două branduri de succes ale litoralului, şi Venus şi Eforie Nord. Una din tendinţele clare o reprezintă creşterea numărului de turişti străini, atraşi de marile evenimente, cu precădere festivaluri muzicale şi convinşi de campania noastră susţinută de promovare pe pieţele externe de pe care am atras zboruri. Anul 2017 a adus şi o orientare evidentă a turiştilor români şi străini către apartamente de vacanţă, cu precădere în Mamaia şi Năvodari, un segment de piaţă ce s-a consolidat major şi care contribuie consistent la creşterea numărului de locuri de cazare şi a standardului de servicii oferite (...)", a punctat Martin.
În acelaşi context, Daniel Iluşca, vicepreşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, a precizat că acest an a însemnat pentru Delta Dunării cea mai mare creştere ca grad de ocupare şi ca număr de zile ale sejurului.
'Anul 2017, pentru Delta Dunării este anul cu cea mai mare creştere ca grad de ocupare şi ca număr de zile al sejurului. Astfel, în lunile mai - iulie, gradul de ocupare în Delta Dunării a fost de aproximativ 80%, iar în luna august am ajuns aproape de 100%. Estimăm astfel că, în acest sezon, faţă de anul trecut, vom înregistra o creştere a numărului de turişti de aproximativ 30%. Se anunţă a fi promiţătoare şi lunile care urmează, octombrie şi noiembrie. În perspectivă, ne dorim să continuăm promovarea Deltei Dunării prin participarea la târguri interne şi externe, prin organizarea de infotrip-uri şi, mai ales, urmând exemplul litoralului, prin organizarea de evenimente, care au impact important asupra deciziei turistului cu privire la locaţia în care îşi va petrece vacanţa (...)", a susţinut Iluşca.
Conform datelor INS, publicate pe 1 septembrie, numărul sosirilor în structurile de primire turistică au crescut, în primele şapte luni din acest an, cu 12,1%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la circa 6,608 milioane. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în perioada menţionată 76,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 23,1% , ponderi similare cu cele din primele 7 luni din 2016.
Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică au provenit din Germania (176.700), Israel (152.800), Italia (132.500), Franţa (93.500) şi Regatul Unit al Marii Britanii (91.200).
De asemenea, în timp ce sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 7,094 milioane, în creştere cu 24% faţă de primele şapte luni din anul anterior, plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de peste 11,263 milioane, în creştere cu 24,1%. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.