Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Astana, 14 sep /Agerpres/ - EXPO Astana 2017, expoziţie centrată pe energiile regenerabile, cel mai mare si mai ambiţios proiect al Kazahstanului s-a încheiat în data de 10 septembrie cu o medie de 22.840 de vizitatori pe zi, sau 3,8 milioane pe întreaga durată de desfăşurare a evenimentului, aproape dublu fată de cei două milioane de vizitatori preconizată de organizatori, informează publicaţia Astana Times.

Aproape 140 de inovaţii ştiinţifice în domeniul energiei regenerabile au găsit spaţiu de expunere graţie EXPO Astana 2017, care a funcţionat şi ca stimulent pentru proiectele ştiinţifice locale, a declarat presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev la ceremonia de închidere a expoziţiei. "Peste 1.400 de companii medii şi mijlocii au primit comenzi de bunuri şi servicii în valoare de 1,9 miliarde de dolari, iar zeci de mii de oameni au găsit un nou loc de muncă. Sectorul turistic din Kazahstan s-a revitalizat în condiţiile în care cererea pentru serviciile tour-operatorilor s-a dublat în cele trei luni", a declarat presedintele Nazarbaev.

Un număr de 115 ţări şi 22 de organizaţii internaţionale au luat parte la EXPO Astana 2017. Fiecare ţară şi-a prezentat propria sa viziune şi concepţie cu privire la energia viitorului precum şi ultimele sale tehnologii în domeniul energiei.

Biroul Internaţional de Expoziţii (BIE) a acordat un număr de 24 de medalii, certificate şi premii participanţilor şi pavilioanelor la mai multe categorii. Medalia de aur, cea mai înaltă distincţie a BIE, a fost acordată preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, pentru contribuţia sa la succesul găzduirii expoziţiei.

În rândul pavilioanelor naţionale de tip A (cu o suprafaţă mai mare de 700 de metri pătraţi), Rusia a primit medalia de aur pentru designul pavilionului, în timp ce Marea Britanie a primit medalia de argint, iar Coreea de Sud a primit medalia de bronz. În ceea ce priveşte dezvoltarea temei expoziţiei, Germania a primit medalia de aur, iar China şi Franţa au primit medaliile de argint respectiv bronz.

Pentru pavilioanele de tip B (440-700 de metri pătraţi), Qatarul a primit medalia de aur pentru designul pavilionului, Azerbaidjanul a primit medalia de argint, iar Monaco medalia de bronz. În ceea ce priveşte dezvoltarea temei expoziţiei, medalia de aur la această categorie a fost acordată Elveţiei, în timp ce Ungaria a fost medaliată cu argint, iar India cu bronz.

Pentru pavilioanele de tip C (mai puţin de 440 de metri pătraţi), Polonia a primit medalia de aur pentru designul pavilionului, argintul a fost acordat Slovaciei, iar bronzul Letoniei. În ceea ce priveşte dezvoltarea temei expoziţiei, medalia de aur la această categorie a fost acordată Finlandei, în timp ce Singapore a fost medaliată cu argint, iar Cehia cu bronz.

Expoziţia Internaţională EXPO Astana 2017 a fost deschisă oficial pe 10 iunie şi s-a încheiat pe 10 septembrie 2017. Evenimentul, similar celui care a avut loc în oraşul spaniol Zaragoza în 2008, precede expoziţia universală pe care o va organiza Dubai în 2020, care va dura 6 luni, la fel cu cele organizate la Sevilla, în 1992, sau la Milano, în 2015.

Logo-ul EXPO 2017, "Wind Energy", este format din trei palete de turbină eoliană, în culorile albastru, portocaliu şi verde. Logo-ul a fost ales de locuitorii din Kazahstan în iulie 2013.

Mascotele sunt trei păpuşi în aceleaşi culori ca şi logo-ul: portocaliu, verde şi albastru, simbolizând soarele, vântul şi apa. Păpuşile, reprezentând trei copii, sunt atât simbolul expoziţiei, cât şi al ţării-gazdă, Kazahstan. AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.