COD PORTOCALIU: 24-02-2018 ora 13 Intre 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 se va semnala temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 11 sep /Agerpres/ - Poşta Română rămâne o companie stabilă şi voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, a precizat, luni, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, Andrei Stănescu, director general interimar al Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR).

"Poşta Română rămâne o companie stabilă şi, având în vedere necesitatea continuităţii activităţii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie până la data de 24 septembrie. Totodată, doresc să menţionez faptul că, în acest moment, se află în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi îmi rezerv dreptul de a îmi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii", a menţionat Stănescu.

Declaraţia oficialului companiei vine la scurt timp după ce ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie de la Poşta Română, precum şi a directorului general interimar al companiei, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. În acelaşi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la CNPR.

Potrivit comunicatului Poştei Române, derularea tuturor contractelor şi obligaţiilor către terţi se desfăşoară în condiţii normale.

"De asemenea, informăm opinia publică asupra faptului că plata pensiilor şi a altor prestaţii sociale se va desfăşura în aceleaşi condiţii de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate (...) În condiţiile unor resurse financiare limitate şi a unei concurenţe în creştere, Poşta Română a reuşit să securizeze veniturile. Astfel, veniturile totale au crescut şi ele uşor faţă de anul trecut şi în intervalul de referinţă au fost înregistrate venituri totale de 572,57 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când au fost de 562,8 milioane lei. În acelaşi timp, cheltuielile Poştei Române în primele şase luni ale anului, au atins valoarea totală de 551,6 milioane lei, fiind cu 4,1% mai mici decât au fost bugetate. Rezultatele menţionate anterior survin acţiunilor de consolidare economico-financiară în deplină convergenţă cu politicile şi strategiile de dezvoltare ale acţionarilor, compania rămânând consecventă obiectivului său de creştere şi diversificare a serviciilor", notează sursa citată.

Conform companiei, în primele şase luni din 2017, profitul operaţional brut s-a ridicat la 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp, rezultatul net a ajuns la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5%, comparativ primul semestru din 2016.

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990. Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP), în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.