COD PORTOCALIU: 17-01-2018 ora 14 Intre 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17 se va semnala precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori COD GALBEN: 18-01-2018 Intre 07:15 si 10:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Buzău; COD GALBEN: 18-01-2018 Intre 07:00 si 10:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Ialomița, Județul Teleorman, Județul Călărași; COD GALBEN: 18-01-2018 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h, izolat70 km/h in Județul Mehedinţi, Județul Olt, Județul Dolj;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 14 aug /Agerpres/ - Federaţia "Solidaritatea Sanitară" se opune mutării contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului şi invitând salariaţii din Sănătate să i se alăture la acţiunile de protest pe această temă, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

"Constatând că mutarea contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatorului este o înşelătorie la adresa salariaţilor din sectorul bugetar, Guvernul intenţionând să-i păcălească cu o falsă creştere salarială, Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anunţă opoziţia faţă de această măsură, invitând salariaţii din Sănătate să i se alăture la acţiunile de protest pe această temă", se spune în comunicat.

Federaţia menţionează că primul pas al acestor acţiuni îl constituie Petiţia publică iniţiată împotriva acestei măsuri, ce poate fi găsită la adresa http://solidaritatea-sanitara.ro/impozite/, ea constituind o formă de pregătire a altor forme de protest.

"Denunţăm astfel public intenţia ascunsă a Guvernului de "a fura" creşterea salariilor cu 25% (anunţată pentru 1 ianuarie 2018): după ce această creştere a fost aprobată prin art. 38, alin. 3, lit. a) din legea nr. 153/2017, Guvernul intenţionează să o anuleze prin intermediul proiectului de act normativ ce vizează transferul contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului. A prezenta ca o creştere salarială mutare contribuţiilor angajatorului în salariul brut, adică a creşte salariul brut fără a creşte salariul net, în condiţiile în care anunţi această măsură ca fiind o creştere salarială este o înşelătorie", se arată în comunicat.

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" menţionează că a avertizat salariaţii încă din timpul discuţiilor la legea salarizării asupra acestui pericol, solicitând Parlamentului prevenirea lui printr-o prevedere expresă a legii salarizării.

"Precizăm că în această perioadă se negociază Contractul colectiv de muncă la nivel de sectorul bugetar Sănătate, acţiune care oferă posibilitatea unei greve legale. Reamintim guvernanţilor pe această cale că există deja mai multe nemulţumiri legate de drepturile pe care salariaţii riscă să le piardă, un număr semnificativ de angajaţi exprimându-şi deja disponibilitatea de a ne sprijini prin intermediul unor forme de protest. De asemenea, nemulţumirea salariaţilor este accentuată de poziţia Guvernului pe tema elaborării unui nou Regulament de sporuri, ce riscă să conducă la semnificative pierderi salariale, existând intenţia clară a participării la proteste pe această temă", se spune în comunicat.

De asemenea, Federaţia menţionează că ansamblul acestor acţiuni de protest, care a adunat deja un număr de peste 11.000 de semnături, arată existenţa unui grad semnificativ de nemulţumire a angajaţilor din Sănătate faţă de o serie de măsuri ale Guvernului, acesta riscând să ia forma unui protest ce ar putea bloca întregul sistem public de sănătate. AGERPRES/(AS - editor: George Bănciulea)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.