Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 aug /Agerpres/ - Sesiunea a doua privind Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite' va avea o alocare financiară de 50 de milioane de euro şi va fi lansată în data de 21 august, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit sursei citate, valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1 şi Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanţare, este de 7 milioane de euro.

Alocarea financiară pentru sesiunea 2/2017 privind Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite' este de 50 milioane de euro, iar perioada de primire a cererilor de sprijin va fi 21 august - 6 octombrie 2017.

APIA precizează că, înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafeţelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de împădurire şi de obţinere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestieră.

De asemenea, după publicarea pe site-ul APIA a Ghidului solicitantului aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), potenţialii beneficiari pot solicita Centrelor Judeţene APIA eliberarea Notei de constatare şi identificare a suprafeţelor de teren destinat împăduririi în sistemul IACS - LPIS gestionat de către Agenţie care stă la baza întocmirii proiectului tehnic de împădurire. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.