COD GALBEN: 09-05-2025 ora 10 Intre 9 mai, ora 10 – 9 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 9 mai, ora 10 – 9 mai, ora 20Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Accesul la pieţe, salarii competitive, calitatea vieţii şi taxele reduse se numără printre cele 10 motive pentru care investitorii ar trebui să investească în oraşele din România, relevă un raport elaborat de platforma globală de investiţii RISE Consortium.

Raportul arată că cel mai important motiv pentru a investi în România este faptul că oferă acces la una din cele mai mari pieţe din lume, respectiv la piaţa unică europeană. Conform datelor Băncii Mondiale, consumul per capita în Uniunea Europeană este de 26.946 dolari, în timp ce la nivel global este de 7.581 dolari. Comparativ, Italia, unul din principalii parteneri comerciali ai României, consumă anual mai mult decât India, ţară cu o populaţie de 1,31 miliarde de locuitori.

Al doilea motiv îl reprezintă faptul că oraşele din România sunt oraşele cu cel mai puternic ritm de creştere din Uniunea Europeană. Între anii 2000 şi 2013 oraşele din UE cu cel mai puternic ritm de creştere a PIB-ului per capita, în termeni de paritate a puterii de cumpărare, au fost Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova, acestea fiind urmate de Sofia (Bulgaria), Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Un alt motiv este faptul că oraşele din România au unele din cele mai puternice rate de îmbunătăţire a conectivităţii din lume. Traficul aerian a crescut semnificativ pentru majoritatea aeroporturilor importante din România, aeroportul din Craiova înregistrând o creştere de peste 40% între anii 2005 şi 2016. Mai mult, aproape fiecare aeroport din România a beneficiat de pe urma investiţiilor şi modernizărilor în ultimii ani.

De asemenea, companiile din oraşele din România au înregistrat o creştere rapidă a veniturilor în ultimi ani. Între 2011 şi 2015, rata anuală compusă de creşterea veniturilor firmelor a variat între 3,69% în Bucureşti şi 22,94% în Târgu Jiu.

În plus, oraşele din România devin din ce în ce mai atractive pentru migranţi şi navetişti. Aproape fiecare oraş are o zonă urbană funcţională care depăşeşte graniţele sale administrative, iar forţa de muncă este mobilizată de pe un teritoriu larg.

Un alt motiv îl reprezintă faptul că salariile medii din oraşele româneşti sunt competitive, variind între 882 de euro în Bucureşti şi 470 de euro în Suceava, media la nivel naţional fiind de 662 euro, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

De asemenea, oraşele din România oferă o bună calitate a vieţii şi totodată unul din cele mai scăzute costuri din lume. Dacă în Londra trebuie să câştigi 4.500 de lire sterline pe lună, în România trebuie să câştigi doar 1.365 lire sterline pe lună pentru a avea acelaşi standard de viaţă. La aceasta contribuie şi taxele scăzute, România având unul din cele mai mici nivele de impozitare de pe continent. Impozitul standard pe companii este de 16%, aproape jumătate faţă de taxele din Franţa, Germania sau Italia. În plus, facilităţile fiscale includ scutiri de taxe pentru profitul reinvestit.

Nu în ultimul rând, oraşele din România au investit pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi condiţiilor pentru investitori şi populaţie, iar administraţiile locale sunt atente la nevoile investitorilor. Odată cu îmbunătăţirea infrastructurii, oraşele devin din ce în ce mai interconectate, formând mari reţele urbane.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet, RISE Consortium este o platformă globala de investiţii care îşi propune să contribuie la dezvoltarea României: pe de o parte, prin servicii complete de consultanţă, asistenţă, analiză şi suport pentru investitorii străini care vor să investească în România, iar pe de alta parte, pentru companiile locale care vor să-şi extinde operaţiunile în străinatate.AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.