COD PORTOCALIU: 07-06-2025 ora 10 Intre 7 și 8 iunie, intervalul orar 12-21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate, disconfort termic accentuat, caniculă

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat în perioada 17 - 23 iulie activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare pe litoral, în urma cărora au dat amenzi de 92.000 de lei, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Astfel, au fost verificate 206 unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfăşurat în 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 16 unităţi tip bufet, 17 baruri, 2 snack baruri, 2 unităţi tip bistro, 2 cantine din tabere şcolare, 1 pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, 1 tonetă de îngheţată şi 1 autoutilitară.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.000 de lei.

În cursul zilei de 22.07.2017, la solicitarea IPJ Constanţa - SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat o acţiune comună de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, se mai arată în comunicat.

"Menţionăm că ANSVSA vine în sprijinul solicitărilor primite şi de la alte instituţii ale statului, fiind singura instituţie competentă pentru reţinerea oficială şi certificarea sanitar-veterinară a produselor alimentare nedestinate consumului uman. O sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral. Pentru deficienţele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei", au mai spus oficialii autorităţii.

Totodată, în perioada menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.