COD PORTOCALIU: 07-06-2025 ora 10 Intre 7 și 8 iunie, intervalul orar 12-21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate, disconfort termic accentuat, caniculă

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 6 iul /Agerpres/ - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat amenzi în valoare de 14.000 de lei şi a retras de la comercializare 32 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, în urma unui control desfăşurat miercuri în zonele de interes turistic de pe litoral.

Conform unui comunicat al ANSVSA, remis joi AGERPRES, au fost sancţionate contravenţional cinci restaurante şi două unităţi tip fast food, cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei, în plus fiind confiscate şi retrase de la comercializare 32 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

"În data de 05.07.2017, inspectorii sanitari veterinari care activează în cadrul 'Comandamentul Sezon Estival 2017' au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare. În urma controalelor efectuate în zonele de interes turistic, inspectorii au constatat o serie de deficienţe, precum condiţii de igienă necorespunzătoare în spaţiile de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare", se arată în comunicat.

În plus, tot miercuri, la solicitarea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unităţi unde, în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei şi a retras de la comercializare 269 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată, a fost eliberată o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie, se mai spune în comunicat.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul acestei săptămâni, la Constanţa, "Comandamentul Sezon Estival 2017".

"Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităţilor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc", se menţionează într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Astfel, în perioada 3 iulie - 3 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Activitatea Comandamentului va fi realizată de un număr de 60 de inspectori ai Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, atât din cadrul DSVSA Constanţa, cât şi delegaţi ai altor DSVSA judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.

Inspectorii ANSVSA vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia - Vama Veche.

Tipurile de unităţi vizate sunt: cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermarket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară şi se servesc alimente.

Activitatea de supraveghere şi control va fi sprijinită şi de un autolaborator, dotat cu echipamente specializate pentru efectuarea unor teste rapide.

Pentru eficientizarea activităţilor de control, inspectorii ANSVSA vor participa şi la acţiuni comune cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu responsabilităţi în domeniu.

Inspectorii şi auto-laboratorul îşi vor desfăşura activitatea conform unui program prestabilit, dar vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetăţenilor.

"În această perioadă a concediilor, siguranţa alimentară a copiilor aflaţi în tabere sau a turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoral sau în staţiunile turistice este prioritară. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor veghea, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor", a declarat preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu. AGERPRES/(AS - autor: Cătălin Trandafir, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.