COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Companiile care activează în România vor trebui să creeze, de la 1 septembrie, un cont de separat pentru TVA, intitulat "Split VAT", cu ajutorul căruia statul român îşi doreşte reducerea evaziunii pe acest tip de taxare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de specialitate, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"Un alt element foarte important care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteţi plătitori de TVA, statul român doreşte să reducă evaziunea pe TVA şi, în acest moment, în ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta înseamnă că pierdem anual undeva între 16 şi 20 de miliarde de lei ca şi impact. Dorinţa este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi 'Split VAT'. Veţi avea un cont de unde veţi lucra cu TVA-ul atunci când achiziţionaţi sau când faceţi plăţi, dar din acel cont nu veţi putea să retrageţi banii. Aceştia vor fi blocaţi pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat. Lucrul acesta este un pas foarte important, este aplicat şi în alte ţări, urmând să fie introdus şi în Marea Britanie şi deja aplicat în Polonia de o perioadă scurtă de timp", a explicat Laufer.

Consiliul Naţional al IMM-urilor în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi cu sprijinul BCR, organizează, vineri conferinţa "Finanţări pentru IMM-uri şi întreprinderi sociale prin programele operaţionale".

Conferinţa are ca scop prezentarea instrumentelor financiare alocate IMM-urilor şi întreprinderilor sociale prin programele operaţionale şi identificarea mecanismelor de valorificare a acestora, axându-se asupra următoarelor tematici: prezentarea instrumentelor financiare dedicate IMM-urilor, prezentarea instrumentului FEIS, bune practici în valorificarea oportunităţilor de finanţare europene, propuneri şi recomandări de creştere a gradului de absorbţie a fondurilor europene şi prezentarea Programul Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri (POIMM).AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.