LIVE UPDATE Sectoare de drumuri naționale închise din cauza zăpezii și a viscolului. Tronsoane redeschise în județul Tulcea

 •  Economie
11913 afişări

Mai multe sectoare de drumuri naționale sunt închise sâmbătă, din cauza zăpezii și a viscolului.

4b26ff17-80d7-4d98-9716-d27c9dfafb82

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

UPDATE ORA 20.42 Tulcea: Tronsoane de drumuri naționale și județene, redeschise traficului; autoritățile îndeamnă la prudență

Mai multe segmente de drumuri naționale și județene au fost redate traficului autovehiculelor sâmbătă seara, după ce, timp de aproape 72 de ore, circulația pe acestea a fost interzisă din cauza viscolului și a ninsorilor.

Tronsoanele de drumuri naționale care au fost redeschise traficului auto, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, sunt Tulcea-Somova, Nicolae Bălcescu-Topolog, Ciucurova-Slava Rusă, Tulcea-M. Kogălniceanu, Babadag-Baia și Garvăn-IC Brătianu.

Totodată, au fost redate circulației autovehiculelor segmentele de drumuri județene Rahmanu-Casimcea, Tulcea-Victoria, 2 Cantoane-Sarighiol de Deal, Baia-Stejaru-Sâmbăta Nouă-Topolog, Niculițel-Valea Teilor-Nicolae Bălcescu-Zebil-Sarichioi, precum și alte alte două porțiuni din drumul județean 222 în apropiere de Turcoaia și Carcaliu.

"Le recomand tuturor persoanelor foarte multă prudență, să nu plece la drum decât în cazuri de maximă necesitate și să se informeze înainte de a pleca cu privire la starea drumurilor, situația putând să se modifice într-un interval foarte scurt de timp, în funcție de condițiile meteorologice", a precizat, pentru AGERPRES, prefectul județului, Alexandru Iordan.

Potrivit ISU Delta Tulcea, pe drumurile județene se acționează cu 46 de utilaje, iar pe cele naționale cu 41 de utilaje de deszăpezire.

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Prefecturii Tulcea, pentru deszăpezirea celor 328 de kilometri de drumuri naționale din județ, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat un acord cadru de întreținere pe timp de iarnă în perioada 2016-2020 în valoare de 3.741.782 lei, fără TVA.

De asemenea, Consiliul Județean Tulcea are încheiat un contract de deszăpezire a drumurilor județene în perioada 2015-2017 în valoare totală de 17.448.458,36 lei, fără TVA. Lungimea totală a drumurilor județene este de 630 de kilometri.

Traficul pe drumurile naționale și județene din Tulcea a fost închis vineri dimineața din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic, județul aflându-se în momentul respectiv sub Cod roșu. Restricția de circulație urma să expire sâmbătă, însă ea a fost prelungită în condițiile în care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Tulcea a intrat sub Cod galben de vânt puternic și ninsori, iar autoritățile nu au reușit deszăpezirea drumurilor. Codul galben va expira duminică, la ora 22,00, iar autoritățile județene au anunțat că luni și marți școlile din județ vor fi închise.

UPDATE ORA 20.00 CNAIR: 17 tronsoane de drumuri naționale, A4 Ovidiu — Constanța și porțiuni din A2 București — Constanța, în continuare închise

Ambele cai de rulare pe A2, tronsonul București — Lehliu, sunt deschise circulației rutiere începând cu ora 19:30, odată cu reluarea traficului pe Calea II, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit companiei de drumuri, un număr de 17 tronsoane de drumuri naționale sunt în continuare închise circulației sâmbată seara, la fel ca și A4 Ovidiu — Constanța și A2 Bucureoti — Constanța, cu excepția tronsonului București — Lehliu care a fost deschis pe ambele sensuri.

Sectoarele de drum închise sunt: DN 22, Brăila — Ovidiu (Constanța); DN 22A, Cataloi (Tulcea) — Hârșova (Constanța); DN 22C, Cernavodă (Constanța) — Basarabi (Constanța); DN 22D, Măcin (Tulcea) — Caugagia (Tulcea), DN 22E, Garvan (Tulcea) — I.C.Brătianu (Tulcea); DN 22F, Horia (Tulcea) — Nalbant (Tulcea); DN 24A, Murgeni (Vaslui) — Falciu (Vaslui); DN 24D, Balabanesti (Galați) — Vanatori (Galați); DN 26, Blagești (Vaslui) — Murgeni (Vaslui); DN 3, Ostrov (Constanța) — Constanța; DN 3B, Călărași—Intersecție DN 2A; DN 3C, Constanța — Ovidiu (Constanța); DN 38, Agigea (Constanța) — Negru Vodă (Constanța); DN 39A Eforie Nord (Constanța) — Agigea (Constanța); DN 39B, 23 August (Constanța) — Olimp (Constanța); DN 39C Neptun; DN 39D Jupiter.

De asemenea, sunt restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe următoarele sectoare de drumuri naționale: DN 25A Hanu Conachi — Nanești, DN 26, Galați — Ganești; DN 26A, Oancea — Punct trecere frontieră; DN 2B, Galați — Giurgiulești; DN 2B, Sendreni — Galați.

Restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt pe DN 22, Râmnicu Sărat — Baile.

UPDATE ORA 18.59 Circulația rutieră pe A2, tronsonul București — Lehiu, a fost deschisă începând cu ora 18:00

Circulația rutieră pe autostrada A2, tronsonul București — Lehiu, Calea I, a fost deschisă sâmbătă după-amiază începând cu ora 18:00, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania precizează, în context, că decizia închiderii circulației pe A2 a fost luată împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere, după emiterea de către Administrația Națională de Meteorologie a celor două Coduri (Galben și Portocaliu), urmate apoi de emiterea Codului Roșu.

"Măsura de întrerupere a traficului pe autostrada A2 s-a impus din cauza condițiilor de viscol puternic care au avut ca efect vizibilitate '0', fapt ce a determinat imposibilitatea de a acționa în mod eficient cu autoutilajele mobilizate, constituind totodată un pericol pentru siguranța participanților la trafic", subliniază compania de drumuri.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.


UPDATE ORA 18.40 IGPR: Circulație reluată parțial pe A2

Circulația rutieră pe sensul către Constanța al autostrăzii A2 a fost reluată între Capitală și Lehliu-Gară, pe tronsonul kilometric 12 — 64, informează, sâmbătă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, traficul se desfășoară controlat, mașinile fiind însoțite de echipaje ale Poliției rutiere și utilaje de deszăpezire.

UPDATE ORA 18.15 CJ Ilfov anunță că nu există drumuri blocate pe raza județului din cauza zăpezii

Consiliul Județean Ilfov anunță că nu există drumuri blocate în această unitate administrativă, din cauza zăpezii.

"Consiliul Județean Ilfov, prin operatorul economic de deszăpezire, a asigurat și asigură circulația rutieră în condiții normale, având în vedere starea actuală a vremii, pe toate drumurile județene. Pe DJ 402 Petrăchioaia — Măineasca, operatorul economic a intervenit în condiții de viscol foarte puternic, ajutând astfel la recuperarea oamenilor blocați, înzăpeziți, de ore bune, aflați pe teritoriul județului Ialomița, la limita cu județul Ilfov, până la DN2", se arată într-un comunicat al CJ Ilfov transmis sâmbătă.

Consiliul Județean îi roagă pe participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție.

UPDATE ORA 17.38 IGPR: Sectoare de drumuri naționale închise din cauza zăpezii și a viscolului (ora 16,30)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) informează că, sâmbătă, la ora 16,30, din cauza zăpezii și a viscolului, erau închise sectoare de drumuri naționale din județele Constanța, Galați, Tulcea și Vaslui.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, sunt închise:

* A2 București — Constanța și A4 Ovidiu — Agigea

* în județul Constanța — DN 3, DN 22, DN 3C, DN 38, DN 22C, DN 22A, DN secundare către stațiuni (39D, 39C, 39B, 39A)

* în județul Galați — DN 24D Tulucești — Limita Vaslui

* în județul Tulcea — DN 22(E87) Măcin — Tulcea către Constanța, DN 22E Garvăn — I.C. Brătianu, DN 22D Măcin — Horia — Ciucurova — Două Cantoane, DN 22A Cataloi — Topolog — limita județului Constanța, DN 22F Nalbant — Horia

* în județul Vaslui — DN 26 Murgeni — limita Galați, DN24A Murgeni — Fălciu.

Infotrafic precizează și drumurile cu restricție de tonaj: în județul Galați — DN 26 și DN 26A (7,5 tone) și în județul Buzău — DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila (3,5 tone).

Având în vedere atenționările de vreme rea emise de către ANM, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuiesște pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă.

În situația întreruperii traficului rutier din cauza zăpezii, conducătorilor auto li se recomandă să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

UPDATE ORA 16.39 Toate drumurile naționale din județul Călărași sunt deschise traficului rutier

Toate drumurile naționale din județul Călărași sunt deschise traficului rutier, începând cu ora 16,00, fără restricții, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, declara, sâmbătă, în jurul prânzului, pentru AGERPRES, că în județul Călărași au fost deschise circulației DN 4 Oltenița — București și DN 31 Călărași — Oltenița, ambele cu restricție pentru autovehiculele peste 7,5 tone, precum și DN 3 Lehliu — București, fără restricție, iar drumarii acționează pentru deszăpezirea autostrăzii A2.

"După aproximativ 30 de ore de cod roșu și portocaliu, de viscol puternic și ninsori abundente care au afectat puternic întreg județul Călărași, autoritățile fac eforturi în continuare pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră. În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente din ultimele 30 de ore, pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari, în cooperare cu celelalte structuri ale MAI, cu serviciul județean de ambulanță și cu reprezentanții secțiilor drumurilor naționale și județene au reușit să ajungă la toate solicitările fie de tip SMURD, fie de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă", afirma purtătorul de cuvânt al ISU Călărași.

UPDATE ORA 16.28 Toate drumurile naționale din județul Călărași sunt deschise traficului rutier

Două tronsoane de drum din sudul județului Olt, respectiv DJ 604 Vădastra — Obârșia și DJ 544 Crușov — Brastavățu, au fost închise sâmbătă după-amiază din cauza vântului puternic ce spulberă zăpada pe carosabil, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

El a precizat că lungimea totală a celor două tronsoane de drum județean închise este de aproximativ șase kilometri.

"Din cauza vântului puternic ce spulberă zăpada pe carosabil, DJ 604 pe tronsonul Vădastra — Obârșia (circa 5 kilometri) și DJ 544 Crușov — Brastavățu (aproximativ 1 km) au fost închise circulației. O femeie, aflată într-o mașină la ieșirea din Vădastra spre Obârșia, a fost preluată de autospeciala șenilată plecată pe DJ 604 pentru a salva persoane ce ar fi putut rămâne blocate", a spus Băsășteanu.

Conform aceleiași surse, după intervenția pe DJ 604 șenilata a plecat spre comuna Bucinișu pentru a prelua o femeie care necesită dializă și a o duce la Vădastra unde pacienta va fi așteptată de ambulanță.

Autospeciala cu șenile din dotarea ISU Olt a fost deplasată sâmbătă în sudul județului, la Garda Vișina, pentru a asigura intervențiile în zonă în cazul în care va fi necesar.

În zona de sud a județului Olt vremea s-a înrăutățit sâmbătă și vântul spulberă zăpada depusă în ziua precedentă.

Pentru extremitatea sudică a județului Olt a fost emisă o atenționare cod galben de fenomene meteo imediate — vânt cu viteze la rafală de 50-60 kilometri pe oră — valabilă sâmbătă în intervalul 12,00 — 18,00.

UPDATE ORA 16.19 CFR Călători: 93 de trenuri anulate sâmbătă după-amiază

UPDATE ORA 15.57 Două autostrăzi, A2 București + Constanța, și A4 Ovidiu + Constanța, sunt în continuare închise circulației, la fel ca și alte 13 sectoare de drumuri naționale, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cele 19 sectoare de drum închise sunt: DN 21A Bărăganul (Brăila) — Țăndărei (Ialomița); DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) — Grădiștea, Brăila — Ovidiu (Constanța); DN 22A Cataloi (Tulcea) — Hârșova (Constanța), DN 26 Blăgești (Vaslui) — Murgeni (Vaslui); DN 3 Lehliu (Ilfov) — Constanța; DN 3A Drajna—Fetești (Ialomița); DN 3B Călărași (Călărași) — Vlădeni (Ialomița); DN 3C Constanța — Ovidiu (Constanța); DN 38 Agigea (Constanța) — Negru Vodă (Constanța); DN 39 A Eforie Nord (CT) — Agigea (CT); DN 39B, 23 August — OLIMP (Constanța); DN 39C Neptun; DN 39D Jupiter.   

Pe mai multe sectoare de drumuri naționale se circulă cu restricție de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, astfel: DN 25A Hanu Conachi — Nănești, Galați — Gănești; DN 26A, Oancea — Punct trecere frontieră; DN 2B, Galați — Giurgiulești, Șendreni — Galați; DN 2C, Costești — Padina; DN 31, Grădiștea — Oltenița; DN 4, Popești Leordeni — Oltenița; DN 41 Oltenița-Băneasa; DN 5B Giurgiu-Ghimpați.

Restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt pe DN 2B, Buzău — C.A. Rosetti.

"Precizăm că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în intervalul 07.01.2017, ora 05:00 — 07.01.2017, 12:00, s-a acționat astfel: DRDP București: 162 autoutilaje și s-au răspândit 530 tone material antiderapant; DRDP Craiova: 70 autoutilaje și s-au răspândit 344 tone material antiderapant și 1,25 tone clorură de calciu; DRDP Timișoara: 31 autoutilaje și s-au răspândit 102 tone material antiderapant, 13,65 tone clorură de calciu; DRDP Cluj: 19 autoutilaje și s-au răspândit 65,5 tone material antiderapant; DRDP Brașov: 96 autoutilaje și s-au răspândit 348 tone material antiderapant, 4,98 tone clorură de calciu; DRDP Iași: 183 autoutilaje și s-au răspândit 834,3 tone material antiderapant", precizează CNAIR.

UPDATE ORA 15.49 IGPR: Porțiuni din 19 drumuri naționale sunt închise din cauza zăpezii și a viscolului (ora 15,00)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, sâmbătă la ora 15,00, din cauza zăpezii și a viscolului, erau închise sectoare din 19 de drumuri naționale.

La această oră, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naționale:

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, sunt închise:

* A2 București — Constanța

* A4 Ovidiu Agigea

* în județul Călărași — DN 3 Lehliu — Călărași,

* în județul Constanța — DN 3, DN 22, DN 3C, DN 38, DN 22C, DN 22A, DN secundare către stațiuni (39D, 39C; 39B; 39A)

* în județul Ialomița — DN 21A

* în județul Galați — DN 24D Tulucești — Limita Vaslui

* în județul Tulcea — DN 22(E87) Măcin — Tulcea către Constanța, DN 22E Garvăn — IC Brătianu, DN 22D Măcin — Horia — Ciucurova — Două Cantoane, DN 22A Cataloi — Topolog — limita județului Constanța, DN 22F Nalbant — Horia

* în județul Vaslui — DN 26 Murgeni — limita Galați, DN24A Murgeni — Fălciu.

Infotrafic precizează și drumurile cu restricție pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone: în județul Ilfov — DN 4, DN 5, în județul Galați — DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B. De asemenea, în județul Buzău pe DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila există o restricție de tonaj pentru autovehiculele de 3,5 tone.

UPDATE ORA 15.19 Pe DN25 Galați — Tecuci s-a ridicat restricția de tonaj

Pe DN25 Galați — Tecuci s-a ridicat restricția de tonaj și se circulă în coloană sâmbătă, estimându-se ca în circa o oră traficul să se reia integral, în condiții de iarnă, se arată într-o infomare transmisă AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

Potrivit informării, din cauza ninsorii și viscolului puternic, rămâne închis DN24D — limită județ (Bălăbănești) — intersecția cu DN 24 (km 9-84).

Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe cinci segmente de drumuri naționale astfel: DN25A Hanu Conachi — limită județ Vrancea; DN26 Galați — limită județ Vaslui (km 3 — 81); DN26A Oancea — Vamă Oancea; DN2B Șendreni — Galați (km 125-129) și Galați — Giugiulești (km 141-149); DN22B Galați — limită județ Brăila (km 11-14).

UPDATE ORA 15.04 Giurgiu: Autoritățile de frontieră bulgare au ridicat restricțiile de circulație la intrarea în această țară

UPDATE ORA 14.36 CNAIR: Circulația rutieră a fost redeschisă pe încă trei sectoare de drumuri naționale din județele Brăila și Călărași

Circulația rutieră a fost redeschisă sâmbătă pe încă trei sectoare de drumuri naționale din județele Brăila și Călărași, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, la această oră se poate circula pe DN 3A, între localitățile Lehliu Gară — Drajna, km 0+000 — km 43+500, DN 22, între localitățile Grădiștea — Brăila, km 30+000 — km 78+714 și pe DN 21, între localitățile Drajna — Călărași, km 105+000 — 132+205.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 13.29 Circulația rutieră pe DN 2A, între Constanța și Hârșova, a fost deschisă

Circulația rutieră a fost redeschisă pe opt sectoare de drumuri naționale, informează, sâmbătă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, se poate circula pe DN 23B, între localitățile Măicănești — Ciorăști, DN 2N, între localitățile Bogza — Dumbrăveni, DN 25, între localitățile Tecuci — Șendreni, DN 24A, între localitățile Simila — Murgeni, DN 23A, între localitățile Gologanu — Ciorăști, DN 2R, localitatea Vintileasca, DN 2B, între localitățile Vizireni — Galați și DN 22, între localitățile Drăganu — Drajna.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 13.19 Circulația rutieră pe DN 2A, între Constanța și Hârșova, a fost deschisă

Circulația rutieră pe DN 2A, între Constanța și Hârșova, a fost deschisă sâmbătă, astfel încât, până la deschiderea autostrăzii A2, pe ruta București — Constanța, se poate circula prin Urziceni, Slobozia și Hârșova, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit companiei de drumuri, pe sectorul Hârșova — Constanța, circulația se desfășoară controlat, în coloană dirijată de Poliția Rutieră.
Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.
UPDATE ORA 12.54 IGPR: Drumul vechi București — Constanța, deschis în totalitate

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că drumul vechi București — Constanța (București — DN2 — Urziceni — DN2A — Slobozia — Giurgeni — Hârșova — Constanța) este deschis în totalitate.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, acest drum a fost deschis în totalitate după ce, începând cu ora 11,00, DN2A a fost deszăpezit în județul Constanța.

UPDATE ORA 11.50 Circulația rutieră pe DN 24, între Cosmești și varianta de ocolire Tecuci, a fost redeschisă

Circulația rutieră pe DN 24, între localitățile Cosmești (limita județului Vaslui) și varianta de ocolire Tecuci a fost redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Aceeași măsură a fost luată și pentru circulația rutieră pe DN 2C, între localitățile Tovărășia și Slobozia.

"În continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere", precizează CNAIR.

CNAIR estimează că redeschiderea circulației pe drumurile închise ar putea avea loc în 24 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite iar curățarea integrală a platformelor drumurilor în maximum două zile.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 11.35 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, sâmbătă la ora 10,00, din cauza zăpezii și a viscolului, erau închise sectoare din 35 de drumuri naționale.

În județul Călărași au fost deschise circulației DN 4 Oltenița — București și DN 31 Călărași — Oltenița, ambele cu restricție pentru autovehiculele peste 7,5 tone, precum și DN 3 Lehliu — București, fără restricție, iar drumarii acționează pentru deszăpezirea autostrăzii A2 în cursul zilei de sâmbătă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Potrivit sursei citate, în ultimele 30 de ore, pompierii militari împreună cu celelalte structuri ale MAI, serviciul județean de ambulanță și cu reprezentanții secțiilor drumurilor naționale și județene au acționat pe cod roșu și cod portocaliu la 22 de misiuni.

"După aproximativ 30 de ore de cod roșu și portocaliu, de viscol puternic și ninsori abundente care au afectat puternic întreg județul Călărași, autoritățile fac eforturi în continuare pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră. În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente din ultimele 30 de ore, pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari, în cooperare cu celelalte structuri ale MAI, cu serviciul județean de ambulanță și cu reprezentanții secțiilor drumurilor naționale și județene au reușit să ajungă la toate solicitările fie de tip SMURD, fie de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă. Pompierii au acționat pe cod portocaliu și cod roșu la 22 de misiuni în condiții foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă de circa 1 — 1,5 metri și viscol puternic, iar paramedicii SMURD au salvat 18 persoane cu diverse afecțiuni medicale, printre care se aflau și două femei gravide care au fost transportate la spital. Au fost degajate din zăpadă de către structurile de intervenție implicate 297 de autovehicule, fiind salvate 617 persoane în județul Călărași", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași.

Potrivit sursei citate, autostrada A2 este în continuate închisă, iar drumarii acționează pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers cu 11 freze, trei utilaje unimog, cinci autospeciale ATV, încercând ca aceasta să fie redată circulației până la lăsarea întunericului.

De asemenea, 11.388 de gospodării din 29 de localități erau sâmbătă dimineața fără energie electrică.

UPDATE ORA 11.23 IGPR: Porțiuni din 35 de drumuri naționale sunt închise din cauza zăpezii și a viscolului (ora 10,00)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, sâmbătă la ora 10,00, din cauza zăpezii și a viscolului, erau închise sectoare din 35 de drumuri naționale.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, sunt închise:

* A2 București — Constanța

* A4

* în județul Buzău — DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila

* în județul Vrancea — DN 23 Nănești — Măicănești — limită Brăila, DN 2N Bogza — Dumbrăveni, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști, DN 2R Bahnele-Neculele (drum secundar neasfaltat)

* în județul Călărași — DN 3 Lehliu-Călărași, DN 3A, DN 3B, DN 21

* în județul Constanța — DN 3, DN 22, DN 3C, DN 38, DN 22C, DN 22A, DN secundare către stațiuni (39D, 39C; 39B; 39A), DN 2A, exceptând tronsonul Constanța — Ovidiu, pe care circulația a fost reluată

* în județul Brăila — DN 2B

* în județul Ialomița — DN 21, DN 2C, DN 21A, DN 3B, DN 3A

* în județul Galați — DN 24D Tulucești — limita Vaslui, DN 22B — Dig, DN 25 Șendrenni — Hanu Conachi

* în județul Tulcea — DN 22(E87) Măcin — Tulcea către Constanța, DN 22E Garvăn — IC Brătianu, DN 22D Măcin — Horia — Ciucurova — Două Cantoane, DN 22A Cataloi — Topolog — limita județului Constanța, DN 22F Nalbant — Horia

* în județul Vaslui — DN 26 Murgeni — limita Galați, DN24A Murgeni — Fălciu.

Infotrafic precizează și drumurile cu restricție pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone: în județul Ilfov — DN 4, DN 5, în județul Călărași — DN 4, DN 31, în județul Vrancea — DN 24 Tișița — Cosmești, în județul Buzău — DN 2B Buzău — Brăila restricție 3,5 tone, DN 2C Buzău — Slobozia, în județul Brăila — DN 22, în județul Giurgiu — DN 5B Giurgiu — Ghimpați, în județul Galați — DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B.

UPDATE ORA 10.43 Iași: Se circulă în condiții de iarnă

Utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea de vineri spre sâmbătă în județul Iași, în prezent circulându-se în condiții de iarnă, a anunțat prefectul Marian Grigoraș.

El a precizat că până în prezent nu au fost situații deosebite, având în vedere starea vremii.

Potrivit prefectului, vântul puternic a provocat unele defecțiuni la rețeaua electrică de medie tensiune, iar echipele de la EON au intervenit sau intervin pentru remediere.

"O măsură bună a furnizorului de gaze a fost creșterea presiunii în rețea pentru ca temperaturile scăzute să nu afecteze alimentarea consumatorilor. Deși la ora 10,00 s-a ieșit de sub codul galben și până în prezent ANM nu a emis o nouă avertizare, în mare, condițiile meteo se mențin, cu o oarecare diminuare a ninsorii și a vântului", a declarat Marian Grigoraș.

UPDATE ORA 10.35 Dolj: Șase drumuri județene închise temporar și localități fără energie electrică din cauza viscolului

Șase drumuri județene din Dolj au fost închise temporar sâmbătă pentru circulație și 10 localități au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii și a vântului puternic.

Potrivit ISU Dolj, drumurile județene care sunt închise sunt DJ561D Giubega — Băilești, DJ561G Băilești — Galicea Mare, DJ552 Cetate — Unirea, DJ562A Perișor — Cioroiași — Boureni, DJ561B Segarcea — Valea Stanciului (Zona Drănic — Padea) și DJ 553 Poiana Mare — Maglavit.

"Din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic care a spulberat zăpada, IPJ Dolj, împreună cu administratorul drumului, a luat măsura închiderii drumurilor respective. În acest moment se lucrează pentru curățirea porțiunilor de drum înzăpezite din cauza vântului puternic de către lucrători ai drumurilor județene. Nu există mașini sau ambulanțe rămase înzăpezite", precizează ISU Dolj.

Din cauza viscolului, 1.530 de consumatori din localitățile Măceșu de Sus, Ghidici, Seaca de Câmp, Piscu Vechi și Piscu Nou, Tunarii Vechi și Tunarii Noi, Poiana Mare, Bodăiești și Valea Muierii au rămas fără energie electrică.

Doljul se află sâmbătă sub avertizare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-65 km/h, spulberând zăpada în partea de sud a județului. Avertizarea este valabilă până la ora 12,00.

Polițiștii și ISU recomandă șoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).

UPDATE ORA 09.55 Vrancea: Șase drumuri naționale închise sau cu restricție de viteză

—La nivelul județului Vrancea, drumurile DN 23 Nănești — Măicănești, limită cu județul Brăila, DN 2N Bogza — Dumbrăveni, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști și DN 2R Bahnele — Neculele (sector de drum secundar neasfaltat) sunt în continuare blocate din cauza ninsorii și a viscolului, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pe DN 24 Tișița — Cosmești circulația este restricționată pentru autovehicule cu masă mai mare de 7,5 tone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Paul Bîndar, pe parcursul nopții nu au fost înregistrate probleme deosebite privind eventuale blocaje sau urgențe medicale.

UPDATE ORA 09.35 Buzău: Trafic deblocat pe trei drumuri naționale; DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, în continuare închis

Circulația rutieră a fost reluată în cursul dimineții de sâmbătă pe trei din cele patru drumuri naționale închise în ziua precedentă din cauza zăpezii și viscolului, respectiv DN 2B Buzău-Brăila, DN 2(E85) Buzău-Râmnicu Sărat și DN 2C Buzău-Slobozia.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat pentru AGERPRES că DN22 Râmnicu Sărat-Brăila rămâne în continuare închis, dar în zonă se acționează cu cinci utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, se mențin restricțiile de tonaj pe DN 2B Buzău-Brăila și DN 2C Buzău-Slobozia pentru vehiculele de 3,5, respectiv 7,5 tone.

Potrivit sursei citate, peste 1.860 de abonați din localitățile Padina, Râmnicelu și Largu nu beneficiază de energie electrică de aproape 24 de ore, din cauza unor defecțiuni apărute în rețeaua de alimentare.

UPDATE ORA 09.31 Traficul pe DN 31 între Grădiștea și Oltenița a fost redeschis pentru autovehiculele mai mici de 7,5 tone
Traficul rutier pe DN 31, între localitățile Grădiștea — Oltenița, a fost redeschis pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit companiei de drumuri, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 — 7 ianuarie, ora 8:00, s-a s-a acționat cu 1013 autoutilaje și s-au răspândit 5.368,15 tone material antiderapant, 32,38 tone clorură de calciu și 1,7 tone atica.

CNAIR estimează că redeschiderea circulației pe drumurile închise ar putea avea loc în 24 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite iar curățarea integrală a platformelor drumurilor în maximum două zile.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 09.24 Circulația rutieră a fost redeschisă pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Constanța și între Malu și Giurgeni

Circulația rutieră pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Constanța, și între Malu și Giurgeni, a fost redeschisă sâmbătă dimineața, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, circulația se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, iar conducătorii auto trebuie să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

Până la ora 10:00 este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic și ninsori valabilă în 14 județe din Moldova, Dobrogea și Bărăgan.

Județele atenționate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

UPDATE ORA 09.13 Galați: 18 drumuri județene și două naționale, blocate din cauza viscolului

Un număr de 18 drumuri județene și două naționale sunt blocate din cauza viscolului, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

Potrivit comunicatului, din cauza ninsorii și a viscolului puternic, rămân închise DN24D — limită județ (Bălăbănești) — intersecția cu DN 24 (km 9-84) și DN 25 Șendreni — Hanu Conachi (km 31-68). Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe șase segmente de drumuri naționale astfel: DN25 Tecuci — Hanu Conachi (km 3 — 68); DN25A Hanu Conachi — limită județ Vrancea; DN26 Galați — limită județ Vaslui (km 3-81); DN26A Oancea — Vamă Oancea; DN2B Șendreni — Galați (km 125—129) și Galați — Giugiulești (km 141-149); DN22B Galați — limită județ Brăila (km 11-14).

Sunt închise 18 drumuri județene — DJ251 Galați — Slobozia Conachi; DJ253 Umbrărești — Cudalbi — Băleni; DJ261A Scînteiești — Frumușița; DJ242A Rădești — Berești — Cavadinești; DJ242E Băneasa — Oancea; DJ242D Băneasa — Suceveni; DJ242 Tîrgu Bujor — Vîrlezi; DJ252I Cosmești — Poiana — Buciumeni; DJ255 Rediu — Cuca;
J254 Grivița — Ivești — Costache Negri; DJ251B Corod — Cerțești — Cotoroaia; DJ240A: Cerțești — Cârlomănești; DJ252 Nicorești — Buciumeni; DJ251H Valea Mărului — Corod; DJ251C Valea Mărului — Smulți; DJ251G Valea Mărului — Corni; DJ251A Matca — Corod — Drăgușeni; DJ243A Cerțești — Pochidia; DJ252H Tecuci — Furceni — Movileni.

Au fost înregistrate deranjamente individuale sau colective și sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică aproximativ 1.000 de abonați din localitățile Scânteiești, Fântânele, Aldești, Săseni, Prodănești, Puricani, Rugineni, Gănești, Comănești, Cavadinești, Hulești, Vișina și Poiana. Electrica Galați acționează în teren cu un număr de 11 echipe pentru remedierea defecțiunilor.

Pe timpul nopții, s-a intervenit pentru salvarea a 52 de persoane din 15 autovehicule blocate în trafic la Cavadinești, Cosmești, Viile, Matca, Târgu Bujor, Pechea, Piscu, iar în cazul a patru persoane care necesitau asistență medicală a fost nevoie de intervenția cu șenilată și transportul la spital.

UPDATE ORA 09.19 Bacău: Patru drumuri județene închise; locuitorii din satul Cociu, fără energie electrică

Drumurile DJ 207F Pădureni — Ilieș, DJ 119A Conțești — Urechești, DJ 252 Ocheni — Găiceana și DJ 252B Gioseni — Bâzga sunt închise circulației, din cauza zăpezii și a viscolului puternic, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Andrei Grecu, a declarat că, la această oră, în județ sunt trei posturi de transformare nealimentate, locuitorii din satul Cociu, comuna Motoșeni, neavând energie electrică.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții, echipele de intervenție au reușit remedierea defecțiunilor și realimentarea celor peste 1.000 de abonați din comuna Pâncești, rămași vineri fără energie electrică.

UPDATE ORA 09.11 IGPR: Autostrăzile A2 și A4, 43 sectoare de drumuri naționale în continuare închise

Autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Constanța, precum 43 de sectoare de drumuri naționale din județele Constanța, Călărași, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ialomița, Galați și Vaslui, precum și toate drumurile județene din Călărași, Constanța, Tulcea și Ialomița erau în continuare închise circulației sâmbătă dimineața, la ora 8,30, potrivit IGPR.

În județul Constanța sunt închise: DN 22, DN 2A cu excepția sectorului Constanța-Ovidiu unde s-a reluat traficul de vineri seara de la ora 21,00 fără restricții, DN 3C, DN 38, DN 3, DN 22C, DN 22A, DN secundare către stațiuni (39D, 39C, 39B, 39A).

În județul Călărași sunt închise DN 3 Lehliu—Călărași, DN 3A, DN 21, DN 3B, DN 31.

În județul Buzău e închis DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila.

În județul Vrancea sunt închise: DN 2N Bogza — Dumbrăveni, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști,
DN 23 Nănești — Măicănești — limita Brăila, DN 2R Bahnele — Neculele (drum secundar neasfaltat).

În județul Galați sunt închise DN 24D Tulucești — limita județ Vaslui, DN 22B pe dig, către Brăila, DN 25 Șendreni (de la intersecția cu DN2B) — Hanul Conachi (intersecția cu DN25A).
În județele Tulcea, Brăila și Ialomița sunt închise toate drumurile naționale.
În județul Vaslui erau închise DN26 Murgeni — limita județul Galați; DN 24 A Murgeni-Fălciu.

Potrivit IGPR, nu sunt închise drumuri închise parțial, cu circulația restricționată pe un singur sens.

De asemenea, sunt drumuri restricționate pentru auto cu MTMA mai mare de 7,5 tone pe 12 sectoare de drumuri naționale:

—Județul Giurgiu: DN 5B GIURGIU — GHIMPAȚI

—Județul Galați: DN 24 , DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B

—Județul Vrancea: DN 24 TIȘIȚA — COSMEȘTI

—Județul Călărași: DN 41

—Județul Ilfov: DN 4 (intersecția cu DNCB — limita jud. Călărași), DN 5.

—Județul Buzău: DN 2C BUZĂU — SLOBOZIA

Pe DN 2B Buzău-Brăila este restricționat traficul pentru autovehiculele cu MTA mai mare de 3,5 tone

Situația drumurilor județene închise era următoarea — toate drumurile județene din Constanța, Brăila, Călărași și Ialomița, precum și următoarele drumuri din județele:

—Județul Galați:

DJ 251 SMÂRDAN — SLOBOZIA CONACHI — GALATI
DJ 255 SLOBOZIA CONACHI — intersectia cu DN 25
DJ 242A RADESTI — BERESTI — CAVADINESTI
DJ 253 CUDALBI — VIILE
DJ 242 TG.BUJOR — VÂRLEZI

—Județul Vrancea:
DJ 204B TATARANU — MAICANESTI
DJ 202F BALESTI — MIHALCENI
DJ 202E SIHLEA — VOETIN
DJ 204E HARET — PANCIU
DJ 205H DOMNESTI — PAUNESTI
DJ 204P DUMITRESTI — POIENITA

—Județul Bacău: DJ 252B GIOSENI — BAZGA

—Județul Vaslui
DJ 244A RÂNCENI — BEREZENI
DJ 244C BEREZENI — MUSATA

—Județul Dolj:
DJ 561B SEGARCEA — VALEA STANCIULUI
DJ 561G tronsoanele GIUBEGA — BAILESTI, BAILESTI — GALICEA MARE
DJ 552 CETATE — UNIREA
DJ 562A PERISOR — BOURENI

De asemenea, potrivit sursei citate, la ora respectivă erau închise și toate drumurile comunale din județul Constanța și toate porturile de la Marea Neagră.

UPDATE ORA 08.58 Vaslui: Două drumuri naționale blocate; se circulă în condiții de iarnă

Autoritățile au anunțat, sâmbătă dimineață, că în județul Vaslui, DN 24A și DN 26 sunt închise, iar circulația a fost reluată pe toate drumurile județene, dar se circulă în condiții de iarnă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa, pe drumurile naționale se acționează cu utilaje de deszăpezire ale Secției Bârlad a Drumurilor Naționale.

Pe timpul nopții, pe DN 11A și DE581, mai multe autoturisme au rămas împotmolite în zăpadă ori fără combustibil și s-a acționat pentru deblocarea lor.

În cursul dimineții, reprezentanții SC Lucrări Drumuri și Poduri au intervenit pe DJ 243 C, fiind ajutați de o autofreză a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru ca o salvare solicitată în comuna Voinești, la un bărbat cardiac, cu dificultăți de respirație, să poată ajunge la pacient.

În zona Căzănești, două puncte de transformare sunt avariate parțial, echipe de muncitori lucrând pentru remedierea problemelor.

UPDATE ORA 08.54 CNAIR: Două autostrăzi și 30 de sectoare de drumuri naționale, închise sâmbătă circulației rutiere

Un număr de 30 de sectoare de drumuri naționale din județele Buzău, Vrancea, Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Vaslui, Galați, Tulcea și Giurgiu, la care se adaugă tronsoanele de autostradă A2 București — Constanța și A4 Ovidiu — Constanța, sunt închise sâmbătă din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse spre zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 — 7 ianuarie, ora 8:00, s-a s-a acționat cu 1013 autoutilaje și s-au răspândit 5.368,15 tone material antiderapant, 32,38 tone clorură de calciu și 1,7 tone atica.

Condițiile meteo nefavorabile au dus la închiderea următoarelor sectoare de drumuri naționale: DN 21 Brăila — Călărași, DN 21A Bărăganul — Țăndărei, DN 22 Râmnicu-Sărat — Ovidiu, DN 22A Cătăloi — Hârșova, DN 22B Brăila — Galați, DN 22C Cernavodă — Basarabi, DN 22D Măcin — Caugagia, DN 22E Garvan — I.C.Brătianu, DN 22F Horia — Nalbant, DN 23 Nănești—Brăila, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști, DN 24D Bălăbănești—Vânători, DN 25 Hanu Conachi — Șendreni, DN 26 Blăgești — Murgeni, DN 2AMalu — Constanța, DN 2B Buzău — Brăila, DN 2CCostești — Slobozia, DN 2N Bogza — Dumbăveni, DN 2R Jitia — Vintileasa, DN 3 Lehliu — Constanța, DN 3A Lehliu-Gară — Fetești, DN 3B Călărași — Vădeni, DN 3C Constanța — Ovidiu, DN 31 Grădiștea — Oltenița, DN 38 Agigea — Negru Vodă, DN 39AEforie Nord — Agigea, DN 39B 23 August — Olimp, DN 39C Neptun și DN 39D Jupiter.

De asemenea, o serie de drumuri au fost restricționate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone, astfel:

DN 24 Cosmești — Tecuci, Tecuci — lim. Vaslui, DN 25Hanu Conachi — Șendreni, DN 25A Hanu Conachi — Nănești, DN 26 Galați — Gănești, DN 2BGalați — Giurgiulești, Șendreni — Galați, DN 2M Andreiașu de Jos — Butucoasa, DN 2N Chiojdeni,
DN 26A Oancea — Punct trecere frontieră, DN 4 Popești Leordeni — Oltenița, DN 41Oltenița-Băneasa, DN 5B Giurgiu-Ghimpați varianta de ocolire Tecuci.

CNAIR estimează că redeschiderea circulației pe drumurile închise ar putea avea loc în 24 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite iar curățarea integrală a platformelor drumurilor în maximum două zile.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 08.49 Sibiu: Nu există drumuri blocate din cauza zăpezii sau a viscolului; circulația se desfășoară în condiții de iarnă

În județul Sibiu nu există, în prezent, drumuri blocate din cauza zăpezii sau a poleiului, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de iarnă, se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES de purtătorul de cuvânt al SC Drumuri și Poduri SA, Monica Iliescu.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții trecute s-a acționat cu toate utilajele (62) cu lame și material antiderapant pe cele 8 zone care acopera raza județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian — Săliște — Jina), zona 2 (Sibiu — Cisnădie — Păltiniș), zona 3 (Cisnădie — Sadu — Avrig — Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța — Arpașu — Bruiu), zona 5 (Chirpăr — Agnita — Bruiu), zona 6 (Dumbraveni — Mediaș), zona 7 (Șeica Mare — Vecerd), zona 8 (Loamneș — Păuca).

La această oră se acționează pe toate drumurile județene (utilaje cu lame și material antiderapant). Nu există drumuri blocate din cauza zăpezii sau a poleiului pe raza județului Sibiu.

Pe DJ 106A Sibiu — Păltiniș ninge și se acționează cu 3 utilaje cu lame și material antiderapant, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

"Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarna (carosabil acoperit cu zăpada) rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție. Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24). Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene pe perioada de iarnă vă informăm că pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro — butonul 'starea drumurilor din Județul Sibiu')", a precizat Monica Iliescu.

AGERPRES/(AS — autori: Mariana Nica, Loredana Ciobanu, Dan Paic, Oana Mălina Negrea, Maria Mitrică, Daniela Malache, Irina Poenaru, Florentina Peia, Dan Paic, Iulia Carciog, editori: Andreea Marinescu, Irina Poenaru, Marius Frățilă, Claudia Stănescu, editori online: Anda Badea, Adrian Dădârlat)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Economie

Cele mai citite din Economie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres