UPDATE BVB: România a fost inclusă pe lista țărilor ce prezintă un potențial substanțial de a trece la statutul de piață emergentă

 •  Economie
2538 afişări

România a fost inclusă oficial pe lista țărilor care prezintă un potențial substanțial de a trece la statutul de piață emergentă, conform deciziei FTSE Russell, publicată joi, informează Bursa de Valori București.

2285ef29-fe16-4874-a2dc-e78678dc58a9

"Piața de capital din România a fost inclusă pe lista țărilor care prezintă un potențial substanțial de a trece la statutul de piață emergentă într-un orizont de timp scurt sau mediu. Este efectul progresului imens depus pentru reformarea infrastructurii pieței, conform obiectivelor stabilite în proiectul de eliminare a barierelor care împiedicau dezvoltarea pieței de capital, precum și în strategia de afaceri a BVB", menționează reprezentanții bursei.

Potrivit BVB, promovarea în categoria superioară se va realiza urmare a îndeplinirii condițiilor de lichiditate a pieței în ansamblu, precum și de prezența în piață a companiilor mari cu valori de tranzacționare individuale semnificative.

"În prezent, pe lângă FTSE Russell, alte trei instituții importante recunoscute internațional, respectiv MCSI (SUA), S&P Dow Jones (SUA) și STOXX (Elveția), evaluează piața de capital din România. Criteriile care trebuie îndeplinite și procesul de analiză sunt relativ similare și se referă, în principal, la valoarea tranzacțiilor și dimensiunea companiilor listate la bursă, precum și accesul rapid al investitorilor la piața de capital și modul în care aceștia pot cumpăra și vinde acțiuni. Ne gândim în mod pozitiv cu privire la viitor, pentru că am definit în mod corect procesul care trebuie demarat și modificările care trebuie implementate și, mai important, pentru că avem capacitatea și expertiza pentru a prioritiza executarea și să nu permitem apariția unor greșeli majore de-a lungul drumului. Acest lucru a fost recunoscut de una din cele mai respectate agenții globale de rating de pe piață. Mai există unele probleme importante care trebuie rezolvate și sper că ritmul acestui proces, în care BVB are deseori nevoie de cooperarea constructivă cu alte instituții, va fi unul rapid", precizează Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de la București.

La rândul său, președintele consiliului guvernatorilor BVB, Lucian Anghel, a arătat că această decizie reprezintă unul dintre cele mai importante momente din istoria pieței de capital din România.

"Faptul că România a fost inclusă pe lista țărilor ce prezintă un potențial substanțial de a trece la statutul de piață emergentă este unul din cele mai importante momente în istoria piețelor de capital din România. Acesta este efectul progreselor imense realizate în reformarea infrastructurii pieței, potrivit obiectivelor fixate în programul de eliminare a barierelor care împiedică dezvoltarea normală a pieței și strategia de business a BVB, care trebuie implementată în mod decisiv", a declarat Lucian Anghel.

AGERPRES/(AS—autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Economie

Cele mai citite din Economie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe