COD PORTOCALIU: 28-03-2025 ora 10 Intre 28 martie, ora 10 – 29 martie, ora 12 se va semnala precipitații importante cantitativ, iar la munte la altitudini de peste 2000 m viscol puternic COD PORTOCALIU: 28-03-2025 ora 10 Intre 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20 se va semnala intensificări puternice ale vântului COD ROSU: 28-03-2025 ora 10 Intre 10:30 si 16:00 se va semnala Intensificări puternice și susținute ale vântului cu viteze care vor depăși la rafală 140 km/h. in Județul Caraş-Severin , zona de munte de peste 1800 m, Județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m; COD GALBEN: 28-03-2025 Intre 09:20 si 12:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 iun /Agerpres/ - Economia verde este calea pentru o lume prosperă economic dar în care să ne bucurăm de un mediu curat şi sănătos iar calculele europene demonstrează că economia circulară ar putea crea un beneficiu net de aproape un trilion de euro, respectiv un câştig PIB de 7%, a afirmat ministrul român al Mediului, Cristiana Paşca Palmer, în cadrul Conferinţei Ministeriale de Mediu care se desfăşoară în Georgia, la Batumi, în perioada 8 - 10 iunie.

'Schimbarea paradigmei economiei către economia verde este cu certitudine o provocare ce are la bază ideea că mediul poate asigura o şansă de creştere economică sustenabilă pe termen lung. Pentru România economia verde este o oportunitate în sine de dezvoltare şi stimulare a competitivităţii în noi sectoare de creştere economică (eco-business, eco-inovare, eco-design etc) dar şi de stimulare a unui management eficient al resurselor pentru sectoarele economice tradiţionale. În mod clar există şi o logică economică puternică în spatele acestei transformări: de exemplu, calculele europene demonstrează că economia circulară ar putea crea un beneficiu net de aproape un trilion de euro, adică un câştig PIB de 7%', a afirmat Cristiana Paşca Palmer.

În context, ministrul Mediului a amintit că România a operaţionalizat deja Comitetul interministerial pentru coordonarea şi integrarea mediului în politicile sectoriale la nivel naţional şi a iniţiat un proces prin care ţara va stabili un pachet de măsuri concrete, în funcţie de particularităţile şi priorităţile naţionale. De asemenea, România a adoptat legea achiziţiilor publice verzi şi a conceput Programe de finanţare care să susţină iniţiative de eco-business, sectorul clădirilor verzi - măsuri prin care se vor deschide pieţe 'green' importante', a mai spus ministrul de resort.

'Un element central al Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă este Consumul şi Producţia Durabile, fundamentul dezvoltării economiei verzi. Aceste componente sunt atu-ul noii agende care, alături de semnarea Acordului de la Paris privind schimbările climatice, sunt expresia clară a determinării comunităţii internaţionale în a conduce lumea pe o cale durabilă. De aceea, voinţa politică şi conştientizarea la nivel public sunt esenţiale în succesul Românei în acest proces', a subliniat Paşca Palmer.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, lucrările Conferinţei Ministeriale de Mediu organizată de Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) au fost deschise miercuri în Georgia (Batumi) cu discuţii între cele 56 de state participante din Europa, America de Nord şi Asia. În centrul discuţiilor celor peste 800 de delegaţi a fost tranziţia către economia verde şi adoptarea Planului de Acţiune de la Batumi prin iniţiative naţionale, care pot accelera acest proces.

Agenda ministrului Mediului a inclus şi o intervenţie în simpozionul organizat de OECD - Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare cu privire la managementul resurselor de apă şi legătura cu creşterea economică verde.

'În acest sens, intervenţia ministrului a făcut referire la rolul important pe care România îl joacă încă din 2007 în Iniţiativa privind Apa a Uniunii Europene (EU Water Initiative) unde deţine preşedinţia grupului de lucru pentru regiunea Europa de Est şi Asia Centrală', se mai arată în comunicatul MMAP.

Ministrul român al Mediului s-a întâlnit şi cu Christian Friis Bach, Sub-Secretar General al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Secretar Executiv al Comisiei Economice a Naţiunilor Unite (UNECE) pentru Europa, fiind discutat stadiul colaborării între România şi UNECE în ceea ce priveşte acordurile internaţionale de mediu. AGERPRES/ (AS - editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.