COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 16-01-2018 ora 19 Intre 19:45 si 22:00 se va semnala Local precipitații predominant sub formă de ploaie, care favorizează depunerea de polei in Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Giurgiu, Județul Călăraşi;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 15 mar /Agerpres/ - Aplicaţia pentru depunerea online a proiectelor europene este testată de peste 1.000 de utilizatori, vineri urmând a se termina faza testării, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pune la dispoziţia celor care testează aplicaţia MySMIS 2014, un instrument prin care pot semnala eventuale dificultăţi în accesarea sau introducerea datelor în MySMIS 2014, anume serviciul Helpdesk de pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene - www.fonduri-ue.ro, secţiunea Contact. Accesarea secţiunii Helpdesk pentru adăugarea solicitărilor, precum şi pentru urmărirea rezolvării acestora, se va face din Meniu utilizator, vizibil în secţiunea Contact a site-ului MFE după autentificarea utilizatorului, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

Potrivit MFE, principalele avantaje ale folosirii acestei secţiuni sunt, pe de o parte, faptul că utilizatorii sunt informaţi permanent despre stadiul solicitării lor, pe de altă parte termenele mai scurte de răspuns, dat fiind că acest tip de solicitări nu va fi asimilat regimului juridic al petiţiilor, ci reprezintă un mod de a sprijini publicul pentru utilizarea aplicaţiei informatice.

Formularul Sesizare nereguli va fi în continuare disponibil publicului, fără a fi necesară înregistrarea în site, însă utilizarea acestuia va presupune strict semnalarea (documentarea) neregulilor. În perioada următoare, MFE are în vedere extinderea helpdesk-ului asupra solicitărilor telefonice, se mai arată în comunicat.

MySMIS 2014 versiunea 1.0. a fost lansată spre testare în data de 8 martie, fiind disponibil doar modulul Depunerea cererii de finanţare.

Această aplicaţie IT a fost elaborată de MFE, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informaţii între beneficiari şi autorităţile cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii.

Prin implementarea aplicaţiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene răspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014 - 2020, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

În data de 29 februarie, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat că aplicaţia pentru depunerea online a proiectelor europene va fi funcţională din 19 martie şi va avea opt module până în iunie.

"În perioada 8-18 martie, potenţialii beneficiari pot intra în aplicaţie. Între timp am făcut o reţea foarte modernă de Help Desk, aşa cum este şi la Comisia Europeană, un fel de call center prin care, prin telefon sau email, să i se dea omului toate informaţiile de care are nevoie şi clarificările. La nivel regional şi în fiecare judeţ facem un one-stop-shop şi avem o echipă de 2-4 oameni care stau şi asistă beneficiarii pentru că în marile proiecte pe care le-am avut în perioada anterioară beneficiarii nu au fost sprijiniţi şi informaţiile pe care le-au primit uneori au fost distorsionate şi nu din rea-voinţă. Vrem să evităm aceste nereguli. Sistemul informatic va fi funcţional după 18 martie, după această testare", a spus Răducu.

Ea a precizat că sistemul va avea două module, după testare.

"Sistemul va avea două module după testare, dar va avea în total opt module care se vor face treptat până în iunie. Cele două module de comunicare cu beneficiarii sunt gata, respectiv apel şi cerere de finanţare, după care urmează modulul de contractare, nereguli, de raportare la Comisie", a arătat Răducu. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bărbuţă, editor: Oana Tilică)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.