MFE a inițiat selectarea de proiecte strategice din IT&C pentru acordarea de asistență retroactivă prin POSCCE

 •  Economie
436 afişări

Ministerul Fondurilor Europene a inițiat selectarea de proiecte strategice cu impact la nivel național sau regional, non-majore, din domeniul internet și telecomunicații, derulate de instituții sau autorități publice centrale, pentru acordarea de asistență retroactivă din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.

b39e0967-aab4-4c55-aa40-dc6718966266

Conform unui comunicat remis duminică AGERPRES, inițiativa, concretizată printr-un Memorandum semnat săptămâna trecută în ședința de Guvern, vizează creșterea gradului de absorbție în anul 2016 și atragerea în totalitate a fondurilor europene disponibile pentru POSCCE 2007-2013.

"Până la acest moment, Autoritatea de Management POSCCE din cadrul MFE împreună cu Organismul Intermediar pentru Societatea Informațională (OIPSI) din Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională au selecționat din SEAP 115 achiziții publice ale unui număr de 46 de instituții publice centrale, cu o valoare totală estimată de 217,52 mil. euro. Dintre acestea, vor fi selectate cele care îndeplinesc toate condițiile pentru a beneficia de finanțare retrospectivă din POSCEE. Achizițiile îndeplinesc din start câteva condiții, de exemplu obiectul achiziției se încadrează în specificitatea domeniului major de intervenție 2.2 Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice moderne, AP III a POSCCE, obiectul achiziției nu este exclusiv mentenanța sau asistența tehnică, autoritatea contractantă este instituție sau autoritate publică de la nivel central (excepție făcând regiile autonome și companiile naționale, din motive de ajutor de stat)", se menționează în comunicat.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 și al fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 în România, îndeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operaționale, printre care și Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 (POSCCE).

AGERPRES/(AS-editor:Nicoleta Gherasi, editor online: Ada Vîlceanu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Economie

Cele mai citite din Economie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe