Colectiv de lucru pentru urgentarea finalizării studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Pitești

 •  Economie
2072 afişări

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, a decis constituirea unui colectiv de lucru pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Pitești.

4070f1d5-30bf-449a-b3ff-bdcadb903232

Potrivit unui comunicat al CNADNR remis, marți, AGERPRES, începând cu data de 8 februarie 2016, directorul general al Companiei a decis constituirea colectivului de lucru — Unitatea de Implementare Studiu de Fezabilitate: Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu — Pitești".

"Autostrada Sibiu — Pitești este principalul proiect de infrastructură al nostru și am decis să înființez această unitate de implementare pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate și pentru a fi siguri că acesta corespunde cu realitățile din teren, astfel încât, odată finalizat, să putem demara licitațiile pentru lucrările de execuție. Această echipă de proiect va urmări, în mod special, realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât studiul de fezabilitate să respecte standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană", a declarat Homor.

Persoanele desemnate să facă parte din unitatea de implementare vor avea, în principal, următoarele atribuții: colaborarea în strânsă legatură cu proiectantul, inclusiv prin organizarea de întâlniri de lucru/ședințe de progres, săptămânal și ori de câte ori este necesar, urmărind modul de îndeplinire a respectării obligațiilor contractuale de către acesta și realizarea obiectului contractului, organizarea și participarea la întâlniri lunare și ori de câte ori este necesar cu reprezentanții agenției JASPERS, urmărirea procesului de prelevare și culegere de probe/informații din teren în conformitate cu graficele de timp stabilite, în vederea elaborării studiilor de specialitate, verificarea în teren a efectuării studiilor geotehnice, topografice și orice alte studii necesare realizării studiului de fezabilitate și prezentarea conducerii CNADNR a stadiului acestora, verificarea livrabilelor realizate de proiectant înainte de a fi transmise către JASPERS sau AM POIM.

În plus, această unitate de implementare va avea în vedere exercitarea atribuțiilor specifice și luarea măsurilor necesare, în vederea realizării studiului de fezabilitate, cu respectarea termenelor contractuale și la parametri de calitate minimă impusă de caietul de sarcini, Propunerea Tehnică anexă la contract, precum și de normele legale și celelalte reglementări aplicabile, întocmirea rapoartelor lunare de analiză a documentației elaborate de către proiectant, verificarea și avizarea rapoartelor lunare de progres în conformitate cu cerințele impuse de contractul de prestări servicii ce vor fi vizate/aprobate de Direcția Tehnică și aduse la cunoștința directorului general, dar și susținerea cererii de finanțare, cu suportul proiectantului, în vederea aprobării acesteia de către entitățile abilitate.

Membrii unității de implementare, specialiști în domeniu, au responsabilități în rezolvarea problemelor de exproprieri, cerere de finanțare, lucrări de artă și consolidări, studii geotehnice, siguranță rutieră, analiza cost-beneficiu, arheologie etc.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Economie

Cele mai citite din Economie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe