COD PORTOCALIU: 17-01-2018 ora 14 Intre 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17 se va semnala precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori COD GALBEN: 18-01-2018 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h, izolat70 km/h in Județul Mehedinţi, Județul Olt, Județul Dolj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 18 ian /Agerpres/ - ELCEN a cerut majorarea preţului apei de adaos cu 19,46%, de la 5,02 lei/mc la 5,99 lei/mc, această solicitare fiind o consecinţă firească a nevoii de echilibrare a preţului la apa de adaos, având în vedere că acesta nu a fost modificat din anul 2009, precizează Electrocentrale Bucureşti, printr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Conform sursei citate, ELCEN negociază în acest moment cu RADET cu privire la preţul apei de adaos pentru anul 2016, care este produsă exclusiv pentru acoperirea pierderilor din reţeaua furnizorului de energie termică.

"Această majorare survine ca o consecinţă firească a nevoii de echilibrare a preţului la apa de adaos, având în vedere că acesta nu a fost modificat din anul 2009. Subliniem faptul că procentul de majorare cerut de ELCEN este sub indicele de inflaţie din perioada 2009 - 2015, indice care a fost de 27%. În plus, în fundamentarea cererii de majorare a preţului, ELCEN a specificat punctual costurile crescute care au determinat această solicitare şi anume: creşterea preţului apei brute - 15,39% (p.p.), reparaţii, amortizări, cheltuieli indirecte de producţie şi cheltuieli de personal (strict pentru personalul aferent secţiilor chimice unde se produce această apă de adaos) - 1,82%. Totodată, considerăm necesar să specificăm faptul că ELCEN este nevoită să producă această apă de adaos exclusiv pentru acoperirea pierderilor în reţeaua RADET", se menţionează în comunicat.

Directorul general al RADET Bucureşti, Valentin Viţalariu, a declarat luni că negocierea preţului pentru apa de adaos nu va influenţa tariful perceput populaţiei.

"La sfârşitul anului trecut, Elcen a cerut mărirea tarifului pentru apa de adaos către noi cu 27%. Noi am cerut nişte explicaţii şi o documentare a acestei măriri de tarif, care automat s-ar repercuta asupra clienţilor, respectiv asupra bucureştenilor. Ca urmare a solicitării noastre, Elcen a venit şi a micşorat această marjă, s-a ajuns la 19%, în prezent suntem în negocieri cu dumnealor şi vom vedea la ce anume se va ajunge. În orice caz, vreau să îi anunţ pe locuitorii Bucureştiului că vom fi foarte scrupuloşi în a obţine o justificare temeinică a acestei majorări de tarif (...) această negociere a tarifului pentru apa de adaos nu va influenţa tariful către populaţie, care poate fi influenţat numai de o hotărâre a CGMB", a spus Viţalariu, după un comandament de iarnă la Primăria Capitalei.

RADET Bucureşti anunţa, luni, printr-un comunicat de presă, că SC Electrocentrale Bucureşti SA a cerut pe 14 ianuarie creşterea cu 19% a preţului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m3 la 5,99 lei/m3.

Solicitarea majorării cu 19% a fost făcută după ce iniţial, la sfârşitul lunii decembrie 2015, SC Electrocentrale Bucureşti SA a cerut creşterea cu 27% a preţului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m3 la 6,38 lei/m3.

"Conform adresei transmise de Elcen pe 29 decembrie 2015 către RADET, fundamentarea creşterii preţului pentru apa de adaos cu 27% are la bază mai mulţi factori, printre care şi creşterea fondului de salarii destinat personalului acestei societăţi, fond de salarii care este deja prevăzut în calculul tarifului la gigacalorie. În fundamentarea creşterii preţului, un procent de 4,06 îl reprezintă valoarea destinată cheltuielilor cu personalul angajat Elcen, majorarea fiind justificată prin faptul că în 2009 fondul de salarii nu cuprindea adaosurile de sărbători destinate salariaţilor Elcen. În urma corespondenţei purtate pe această temă cu SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care instituţia noastră şi-a exprimat obiecţiunile cu privire la creşterea preţului pentru apa de adaos, societatea a revenit cu o nouă solicitare de majorare a preţului apei de adaos cu 19%", precizează comunicatul.AGERPRES/(AS, editor:Nicoleta Gherasi)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.