Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Ministerul Agriculturii prin Direcţia Generală Pescuit (DGP) intenţionează să selecteze 11 organizaţii din mediul economic, social şi al societăţii civile pentru includerea în Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (CM POPAM) 2014 - 2020, termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea entităţilor interesate fiind 22 ianuarie 2015, potrivit unui anunţ publicat de DGP.

CM POPAM 2014-2020 va fi structura naţională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a POPAM 2014 - 2020, care se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare pentru a examina implementarea programului şi progresele înregistrate în îndeplinirea acestuia.

"În vederea selectării unor parteneri reprezentativi şi implicaţi ca membri activ, cu drept de vot ai comitetului, DGP-AMPOP invită organizaţiile interesate din rândul partenerilor relevanţi din mediul economic, social, universitar şi din societatea civilă să îşi exprime interesul pentru participarea la reuniunile CM POPAM 2014-2020. (...) Membri cu drept de vot care reprezintă organizaţii din mediul economic, social şi din societatea civilă reprezintă 40% din totalul membrilor Comitetului de Monitorizare. În acest sens vor fi selectate 11 entităţi", se precizează în anunţ.

DGP-AMPOP va lua în considerare în cadrul acestui proces reprezentativitatea echilibrată a domeniilor relevante pentru implementarea programului, expertiza şi experienţa dovedită prin maximum trei acţiuni/proiecte relevante pentru domeniul menţionat, care au fost iniţiate şi implementate în perioada 2007-2013, precum şi propunerile formulate pentru rolul în cadrul CM POPAM 2014-2020.

În cazul în care partenerii sociali sau organismele care reprezintă societatea civilă fac parte dintr-o organizaţie de tip confederativ general/sectorial nu vor fi luate în considerare formularele de intenţie transmise individual de către membri acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitări de includere în CM POPAM 2014-2020 a entităţilor pentru care au fost înregistrate şi dovedite fraude în ceea ce priveşte gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene în perioada de programare 2007-2013, se arată în anunţ.

În urma finalizării procesului de selecţie a partenerilor, DGP-AMPOP va solicita nominalizarea participanţilor la Comitetul de Monitorizare în termen de 5 zile lucrătoare.

"Candidaturile organizaţiilor care nu au fost selectate pentru componenţa CM POPAM, în funcţie de relevanţa acestora, vor fi avute în vedere la stabilirea membrilor pentru Grupurile tehnice de lucru, care vor fi constituite, după caz, în vederea optimizării implementării Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, conform metodologiei publicate pe website-ul MADR", se mai arată în anunţul DGP.

Organizaţiile interesate de reuniunile CM POPAM 2014 - 2020 trebui să completeze formularul ataşat acestui anunţ şi să-l transmită în format electronic pe adresa: [email protected]. Termenul limită de depunere al candidaturilor este de 22 ianuarie 2016, ora 16,30.

Prin noul POP-AM 2014 - 2020, România dispune de fonduri europene în valoare de 168,4 milioane de euro, în timp ce pentru perioada de programare 2007-2013 a avut un buget cu aproape 100 de milioane de euro mai mare, respectiv 261,5 milioane de euro.

Unul dintre obiectivele viitorului program de pescuit vizează creşterea consumului de peşte indigen, pentru că în prezent suntem în situaţia în care peste 80% din peştele consumat de români este importat.

Potrivit datelor MADR, românii consumă între 4 şi 4,5 kilograme de peşte pe an, adică de cinci ori mai puţin decât media înregistrată în ţările Uniunii Europene, unde consumul mediu anual de peşte este 20 de kilograme pe locuitor. La nivel mondial, cei mai mari consumatori de peşte sunt japonezii, cu peste 90 de kilograme pe locuitor şi pe an. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: George Bănciulea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.