MADR: 11 organizații din medii relevante vor fi selectate pentru Comitetul de Monitorizare al POPAM 2014-2020

 •  Economie
453 afişări

Ministerul Agriculturii prin Direcția Generală Pescuit (DGP) intenționează să selecteze 11 organizații din mediul economic, social și al societății civile pentru includerea în Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (CM POPAM) 2014 - 2020, termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea entităților interesate fiind 22 ianuarie 2015, potrivit unui anunț publicat de DGP.

d9afb869-d55d-44f9-acc4-0c371f3fe7aa

CM POPAM 2014-2020 va fi structura națională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a POPAM 2014 — 2020, care se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare pentru a examina implementarea programului și progresele înregistrate în îndeplinirea acestuia.

"În vederea selectării unor parteneri reprezentativi și implicați ca membri activ, cu drept de vot ai comitetului, DGP-AMPOP invită organizațiile interesate din rândul partenerilor relevanți din mediul economic, social, universitar și din societatea civilă să își exprime interesul pentru participarea la reuniunile CM POPAM 2014-2020. (...) Membri cu drept de vot care reprezintă organizații din mediul economic, social și din societatea civilă reprezintă 40% din totalul membrilor Comitetului de Monitorizare. În acest sens vor fi selectate 11 entități", se precizează în anunț.

DGP-AMPOP va lua în considerare în cadrul acestui proces reprezentativitatea echilibrată a domeniilor relevante pentru implementarea programului, expertiza și experiența dovedită prin maximum trei acțiuni/proiecte relevante pentru domeniul menționat, care au fost inițiate și implementate în perioada 2007-2013, precum și propunerile formulate pentru rolul în cadrul CM POPAM 2014-2020.

În cazul în care partenerii sociali sau organismele care reprezintă societatea civilă fac parte dintr-o organizație de tip confederativ general/sectorial nu vor fi luate în considerare formularele de intenție transmise individual de către membri acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitări de includere în CM POPAM 2014-2020 a entităților pentru care au fost înregistrate și dovedite fraude în ceea ce privește gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene în perioada de programare 2007-2013, se arată în anunț.

În urma finalizării procesului de selecție a partenerilor, DGP-AMPOP va solicita nominalizarea participanților la Comitetul de Monitorizare în termen de 5 zile lucrătoare.

"Candidaturile organizațiilor care nu au fost selectate pentru componența CM POPAM, în funcție de relevanța acestora, vor fi avute în vedere la stabilirea membrilor pentru Grupurile tehnice de lucru, care vor fi constituite, după caz, în vederea optimizării implementării Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, conform metodologiei publicate pe website-ul MADR", se mai arată în anunțul DGP.

Organizațiile interesate de reuniunile CM POPAM 2014 — 2020 trebui să completeze formularul atașat acestui anunț și să-l transmită în format electronic pe adresa: cm.pop@madr.ro. Termenul limită de depunere al candidaturilor este de 22 ianuarie 2016, ora 16,30.

Prin noul POP-AM 2014 — 2020, România dispune de fonduri europene în valoare de 168,4 milioane de euro, în timp ce pentru perioada de programare 2007-2013 a avut un buget cu aproape 100 de milioane de euro mai mare, respectiv 261,5 milioane de euro.

Unul dintre obiectivele viitorului program de pescuit vizează creșterea consumului de pește indigen, pentru că în prezent suntem în situația în care peste 80% din peștele consumat de români este importat.

Potrivit datelor MADR, românii consumă între 4 și 4,5 kilograme de pește pe an, adică de cinci ori mai puțin decât media înregistrată în țările Uniunii Europene, unde consumul mediu anual de pește este 20 de kilograme pe locuitor. La nivel mondial, cei mai mari consumatori de pește sunt japonezii, cu peste 90 de kilograme pe locuitor și pe an.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Nica, editor: George Bănciulea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Economie

Cele mai citite din Economie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe