Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bruxelles, 12 aug/Agerpres/ - Locuitorii Uniunii Europene (UE), în frunte cu cei din Marea Britanie, risipesc 22 de milioane de tone de hrană pe an, arată un studiu realizat la cererea UE şi publicat în Environmental Research Letters. Specialiştii adaugă că ar putea fi evitată 80% din această cantitate, relatează pourquoidocteur.fr.

Studiul a fost alcătuit pe baza datelor furnizate de şase cercetări naţionale despre risipa alimentară - Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Finlanda, Germania şi România. Realizatorii studiului au recunoscut dificultatea de a măsura risipa din cauza absenţei unor date fiabile, astfel încât au încercat să o cuantifice prin consumul de resurse care a servit la producerea ei (apă şi azot).

În acest scop, cercetătorii au măsurat amprenta de azot şi de apă a populaţiilor, doi indicatori de producere a hranei, furnizaţi de FAO (Food and Agriculture Organization).

Prin asocierea datelor, au reuşit să afle că fiecare locuitor al Marii Britanii risipeşte echivalentul unei cutii de conserve pe zi. Românii, care sunt cel mai puţin risipitori dintre locuitorii statelor studiate, risipesc un măr pe zi de persoană.

Fără nicio surpriză, alimentele care se risipesc cel mai mult sunt fructele, legumele, cerealele şi carnea. Potrivit autorilor, s-ar putea evita 80% din mâncarea risipită.

Extrapolând datele la celelalte state ale UE, cercetătorii au ajuns la concluzia că europenii risipesc anual 22 de milioane de tone de hrană, ceea ce corespunde unei pierderi de apă (necesară pentru producerea acestor alimente) de 57 de kilometri cubi pe an, încheie pourquoidocteur.fr.AGERPRES/ (AS - autor: Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.