COD GALBEN: 23-03-2025 ora 10 Intre 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate se va semnala 24 martie, ora 9 - 24 martie, ora 21    Fenomene vizate COD GALBEN: 24-03-2025 Intre 01:00 si 07:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale formarea ghețușului in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 11 mai /Agerpres/ - Industria românească este sigură din punct de vedere alimentar şi nu este nici pe departe ''fata săracă a comunităţii europene", iar consumatorul român trebuie să aibă încredere în produsele pe care le găseşte pe piaţă, a declarat, luni, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, la un eveniment dedicat securităţii alimentare.

"România a avut numeroase probleme pe siguranţa alimentelor, de la scandalul cu aflatoxină la cel al cărnii de cal, dar care au fost dezamorsate. La ora actuală, industria românească este sigură din punct de vedere alimentar şi este şi controlată perfect. Cred că ar trebui să se facă ceea ce se face în toată Europa, respectiv consumatorul român să aibă încredere în produsele pe care le găseşte pe piaţă, să ştie că poate să îşi realizeze cumpărăturile alimentare fără niciun fel de risc şi că industria alimentară românească nu este nici pe departe fata săracă a comunităţii europene", a spus Minea.

Potrivit sursei citate, industria alimentară românească reprezintă pentru România cel mai mare angajator, fiind totodată cel de-al doilea contributor la PIB, după industria auto.

"Industria alimentară românească, la fel ca industria alimentară din Europa, pentru România reprezintă cel mai mare angajator. În acelaşi timp, în ceea ce priveşte participarea la PIB, industria alimentară românească este pe locul 2, după industria auto. Cel mai mare angajator şi al doilea cel mai mare contribuabil este cel mai hulit, ceea ce este o chestie ridicolă. Se face la ora actuală o confuzie între industria alimentară şi aşa-zisele produse tradiţionale şi care de fapt nu sunt tradiţionale, se face o confuzie între aditivi şi hrana toxică şi între mâncat excesiv şi îmbolnăviri. Industria nu face mai mult decât atât cât i se cere, nu ea obligă populaţia să mănânce mai mult. Nu vom putea interzice nici slănina, nici brânza de burduf, nici pastrama şi nici alte produse grase, însă ele trebuie consumate într-o anumită cantitate şi în funcţie de starea de sănătate", a explicat Minea.

Şeful Romalimenta consideră că industria alimentară din România nu numai că este bine organizată, fiind membră în Federaţia Europeană, "dar suntem şi singurii controlaţi, de la intrare şi până la ieşire".

Industria alimentară şi a băuturilor este cel mai mare sector manufacturier din România, cu o cifră de afaceri de 44,4 de miliarde de lei în 2011 şi primul angajator, cu circa 180.000 de salariaţi. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.